در سومین جلسه از دوره آموزشی تربیت بدون فریاد مطرح شد:

فرزندان ما محروم ترین کودکان در بازی هستند

تاریخ انتشار:
دکتر جمشیدی: بازی عامل رشد جسمی، شناختی، عاطفی، اجتماعی و معنوی کودک است. به وسیله ی بازی می توان بسیاری از این مشکلات را درمان کرد.

به گزارش خبرنگار بلاغ، به همت مرکز آموزش های کاربردی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، سومین جلسه از دوره آموزشی تربیت بدون فریاد توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدعلی جمشیدی در مرکز آموزش های کاربردی برگزار شد.

حجت الاسلام جمشیدی در ابتدا مشکلات رفتاری کودکان را به سه دسته ی «عوامل ژنتیکی»، «عوامل خانوادگی» و «عوامل محیطی و اجتماعی» تقسیم بندی کرد و در ادامه هر کدام را به تفصیل بیان کرد.

وی به موارد مؤثر در عوامل ژنتیکی تأثیر گذار بر مشکلات رفتاری کودکان پرداخت و گفت: عواملی که در ژنتیک کودکان اثر گذار است را می توان مواردی همچون: «تحریک پذیری»، «بیش فعالی»، «کمبود توجه»، «خلق منفی»، «اشکالات زبانی»، «عزت نفس متورم و کاذب» دانست.

این مشاور خانواده سپس به عوامل خانوادگی پرداخت و آن را شامل این موارد خواند: «الگوی غلط»، «رابطه نامطلوب با کودک (طرد، توهین، مقایسه، تهدید و...)»، «نزاع های خانوادگی و اختلافات زناشویی»، «روابط خصمانه با خواهر و برادر»، «پرجمعیت بودن خانواده» و «خطاهای والدگری» که خود شامل «سخت گیری و تنبیه گری»، «تربیت نامنسجم (برخوردهای ضد و نقیض)»، «نظارت ناکافی(سهل انگاری)»، «برخورد خصمانه»، «نادیده گرفتن رفتارهای مطلوب و تشویق رفتارهای نامطلوب» می باشد.

حجت الاسلام جمشیدی در عوامل محیطی و اجتماعی مواردی را برشمرد، از جمله: «فقر مالی و فرهنگی»، «فقر حرکتی»، «فقر بازی»، «همسالان منحرف»، «طرد شدن از سوی همسالان، معلمان و مربیان»، «طرد شدن توسط سایر بزرگ ترهای فامیل»، «تعدد استرس های زندگی»، «مدرسه و مهد کودک نامناسب»، «رسانه ها، فیلم ها و بازیهای خشن»، «زندگی در محلات خطرناک».

وی مشکلات کودک را قابل درمان خواند و افزود: گاهی در مسیر درمان مواردی عامل اختلال در درمان می شوند که باید حل شود. راه درمان این گونه رفتارها از طریق: «آموزش مهارت های زندگی به کودکان»، «آموزش های والدگری»، «خانواده درمانی»، «بازی»، «اجتناب از طرد و مقایسه»، «کنترل خشم»، «تفکیک رفتار از شخصیت»، «تمرکز بر ویژگی های مثبت»، «تقویت کاهش رفتار نامطلوب»، «جدیت همراه با مهربانی و دوستی» و «استفاده از شیوه های تنبیهی به عنوان آخرین مرحله» دانست.

مدیر مرکز مشاوره صدرا بازی را درمان بسیاری از مشکلات کودک خواند و گفت: بازی عامل رشد جسمی، شناختی، عاطفی، اجتماعی و معنوی کودک است. به وسیله ی بازی می توان بسیاری از این مشکلات را درمان کرد. بازی تمام زندگی کودک است و اگر قصد دارید به صورت عملی به کودک ابراز محبت کنید، با او بازی کنید. همچنین به وسیله ی بازی می توانید هیجان مشترک با کودک ایجاد کنید. متأسفانه در فرهنگ سنتی ما بازی مورد توجه قرار نمی گیرد و بچه های ما جزء محروم ترین کودکان در بازی هستند.

حجت الاسلام جمشیدی ادامه داد: بازی با کودکان شرایطی دارد که اگر رعایت شود اثرگذاری آن دوچندان خواهد شد. از جمله این شرایط می توان به این موارد اشاره کرد: «با رضایت»، «همدلانه»، «به موقع»، «عدم آموزش» و «عدم کنترل بازی» می باشد.

گزارش تصویری

دیدگاه‌ها

سعیده جنابی 15:01 - 1398/09/20

بسیارعالی چون من سه شنبه دانشکاه هستم ونمی توانم کلاس شرکت کنم 2-مسیرطولانی است ای کاش کلاس همین نزدیکی صفاییه بود تا میتوانستیم با دوسررویس ماشین بیایم

کرباسی 15:34 - 1398/09/24

حیفه واقعا هر چقدرم دوره باید بیایید

ناشناس 20:07 - 1398/09/25

سلام چطوری میتونیم صوت جلسات رو تهیه کنیم؟

تقی زینال بیگ زاده 17:15 - 1398/10/06

لطفا راه بدست آوردن صوت جلسات را بیان کنید؟

زینب 12:23 - 1398/10/19

سلام. اگه امکانش هست که هست صوت جلسات رو تو سایتتون قرار بدین تا کسایی که اونجا زندگی نمیکنن بتونن استفاده کنن. یا حداقل یه دوره به صورت آفلاین بگذارین. ممنون

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.