جلد دوم کتاب در جستجوی علوم انسانی اسلامی در بازار نشر

تاریخ انتشار:
جلد دوم کتاب در جستجوی علوم انسانی اسلامی (تحلیل نظریه‌های علم دینی و آزمون الگوی حکمی‌ ـ اجتهادی در تولید علوم انسانی اسلامی) تألیف حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه و جمعی از پژوهشگران از سوی دفتر نشر معارف در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.
در جستجوی علوم انسانی اسلامی

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، علوم انسانی، مطالعه و پژوهش ابعاد گوناگون انسان، تبیین و تفسیر رفتار فردی و نهادهای اجتماعی و چگونگی زیستن اوست و در صدد است همه ساحت‌های انسانی را بشناسد و معرفی کند. علوم انسانی به مطالعه رفتارها و افعال انسانی می‌پردازد و فعالیت‌های فردی و اجتماعی انسان را تبیین و تفسیر می‌کند. امروزه علوم انسانی به تبعیت از علم مدرن، مأموریت دیگری به نام تغییر انسان نیز دارد. این علوم، انسان مطلوب را نیز معرفی می‌کند و سپس با توصیف انسان تحقق یافته، به دنبال تغییرش، به سوی انسان مطلوب خواهد بود.

نگارنده با پژوهش و تدریس رابطه علم و دین، نظریه‌های علم دینی و پارادایم‌های علوم انسانی و سایر مباحث فلسفه علوم انسانی و اجتماعی، با گروهی از پژوهشگران، تحقیقات تطبیقی میان نظریه‌های علوم انسانی غربی با مبانی اسلامی انجام داده است تا گام‌هایی برای تحول علوم انسانی طی شود.

در این کتاب، کلیات علوم انسانی اسلامی، نظریه‌های غرب‌گرایانه، غرب‌ستیزانه، غرب‌گریزانه و غرب‌گزینانه بیان می‌شود و در ادامه هم الگوی حکمی ـ اجتهادی علم دینی (نظریه نویسنده درباره علم دینی) به همراه آزمون این الگو در نظریه‌های سیاسی، اقتصادی، جامعه‌شناختی، روان‌شناختی و مدیریتی می‌آید.

جلد دوم کتاب در جستجوی علوم انسانی اسلامی از پنج فصل «آزمون الگوی حکمی ـ اجتهادی علوم انسانی در نظریه‌های سیاسی، آزمون الگوی حکمی ـ اجتهادی علوم انسانی در نظریه‌های اقتصادی، آزمون الگوی حکمی ـ اجتهادی علوم انسانی در نظریه‌های جامعه‌شناختی، آزمون الگوی حکمی ـ اجتهادی علوم انسانی در نظریه‌های روان‌شناختی و آزمون الگوی حکمی ـ اجتهادی علوم انسانی در نظریه‌های مدیریتی» گردآوری شده است.

پنج فصل کتاب شامل گفتارهای «جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه انقلاب‌های اجتماعی اسکاچ‌پل، برآیند جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه نظام جهانی والرشتاین، برآیند جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه قدرت رادیکال، برآیند جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه تابع مصرف فریدمن و برآیند جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه تئویری تقاضا» است.

نویسنده در گفتار جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه انقلاب‌های اجتماعی اسکاچ‌پل نوشته است: «دراندیشه اسکاچ‌پل، وقوع انقلاب‌های اجتماعی ناشی از ساختارهای داخلی و بین‌المللی است. در ساختارهای بین‌المللی دو عامل ارتباطات فراملی و نوسازی، موجب تهاجم سرمایه، رقابت تسلیحاتی و ... می‌شود. در ساختارهای داخلی نیز سه ساختار دولت با ویژگی خودکامگی و دیوانسالاری، ساختار نخبگان و ساختار دهقانان، موجب به وجودآمدن سه بحران می‌گردد.»

گفتارهای «برآیند جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه ساختاریابی آنتونی گیدنز، برآیند جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه تالکوت پاسونز، برآیند جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه کنش ارتباطی هابرماس، برآیند جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه فردیت‌یافتگی یونگ، برآیند جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه آلفرد آدلر، برآیند جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه ایجاد دانش سازمانی و برآیند جایگزینی مبانی و روش‌شناسی اسلامی در نظریه ذی‌نفعان سازمانی ادوارد فریمن» در این کتاب مورد واکاوی قرار گرفته است.

نگارنده در تبیین نظریه کنش ارتباطی هابرماس در این کتاب آورده است: «هابرماس عقلانیت دنیای مدرن را از مقایسه جوامع ابتدایی و سنتی و سرمایه‌داری آغاز می‌کند و نهایتا به عقلانیت دنیای پساسرمایه‌داری می‌رسد و به عبارتی در فرآیند گذر از اسطوره دنیا و متافیزیک و ... به عقلانیت دنیای مدرن می‌رسد. هابرماس تمایز کنش معقول و هدفدار با کنش ارتباطی را متذکر می‌شود. در حالی که هدف کنش هدفدار دستیابی به یک هدف است، هدف کنش ارتباطی دستیابی به تفاهم ارتباطی است.»

علاقه‌مندان جهت تهیه این کتاب می‌توانند با شماره تلفن 37740004 ـ 025 تماس بگیرند.

گفتنی است، جلد دوم کتاب در جستجوی علوم انسانی اسلامی (تحلیل نظریه‌های علم دینی و آزمون الگوی حکمی‌ ـ اجتهادی در تولید علوم انسانی اسلامی) تألیف حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه و جمعی از پژوهشگران در 512 صفحه با شمارگان 1000 نسخه و به قیمت 20000 تومان از سوی دفتر نشر معارف در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.