شمه ای از احوال بزرگان؛

زندگينامه استاد محمد جعفر خوشنويس

تاریخ انتشار:
محمد جعفر خوشنويس (معروف به جعفر الهادي) سال 1325 در شهر مقدس کربلا به دنيا آمد و به علت انتساب و ارتباط وي به خاندان ديني و علمي و تمايل شديدي که به تحصيل و کسب علوم اسلامي داشت پس از طي چند سال در مکتبخانه و در مدارس رسمي به حوزه علميه پيوست.
محمد جعفر خوشنویس

محمد جعفر خوشنويس (معروف به جعفر الهادي) سال 1325 در شهر مقدس کربلا به دنيا آمد و به علت انتساب و ارتباط وي به خاندان ديني و علمي و تمايل شديدي که به تحصيل و کسب علوم اسلامي داشت پس از طي چند سال در مکتبخانه و در مدارس رسمي به حوزه علميه پيوست و دروسي را در سطح مقدمات (نحو و صرف و بلاغت) و مراحلي از علم کلام و تفسير و فقه ، باب حادي عشر و مجمع البيان و تبصره علامه و عروه و شرايع الاسلام و لمعه و معالم و اصول و فن نگارش عربي به سبک معاصر را نزد اساتيد معروف و مبرز حوزه گذراند.
پس از ورود حضرت امام (قدس سره) به عراق و به دلايل سياسي به لبنان رفته و حدود 5 سال در بيروت به کارهاي فرهنگي و تبليغي از قبيل سخنراني نگاشتن و نشر مقالات مذهبي در مجلات و روزنامه هاي اسلامي و شيعي از قبيل : العرفان و الحياه (بين سالهاي 1349-1353 هجري شمسي) پرداخت سپس به بحرين هجرت کرده و پس از مکث 9 ماه در آن کشور که همراه با امامت جماعت و سخنراني به عربي و فارسي در مجالس مذهبي و اجتماعي و نوشتن و نشر مقاله ، و ايراد سخنراني هايي از طريق راديوي منامه در مناسبتهاي ديني شيعي بود به ايران آمد و در اواخر سال 54 به حوزه علميه قم وارد شد و در درس کفايه حضرت آيت الله سبحاني در مسجد فاطمي شرکت کرد و به مدت 15 سال به فراگيري علوم مختلف در زمينه فقه ، اصول ، رجال ، درايه ، فلسفه ، علوم قرآني و کلام تطبيقي و تلمذ نزد دانشمندان عاليقدر : فقيد سعيد ستوده (قدس سره) و موسوي تبريزي ، دوزدوزاني ، و فقيد سعيد حقي تبريزي پرداخت.
درس خارج فقه و اصول را از محضر حضرت آيت الله العظمي گلپايگاني (قدس سره) آيت الله العظمي تبريزي ، آيت الله العظمي وحيد خراساني ، آيت الله العظمي مکارم شيرازي ، آيت الله کوکبي ، آيت الله سبحاني استفاده نمود.
از اوائل ورود به حوزه شريف قم به تدريس پرداخت و به تعليم زبان عربي ، فن نويسندگي معاصر ، خطابه در کنار فقه ، اصول ، عقائد و تاريخ اسلامي مشغول شد.
ايشان به خاطر رغبت و علاقه اي که به نشر فرهنگ اسلامي علي الخصوص بين جوانان داشت به خطابه و ايراد سخنراني در محافل و مجالس به زبان عربي و فارسي پرداخت و به مرور زمان يکي از فعاليتهاي عمده وي تبليغ از طريق منبر قرار گرفت.
در همين راستا بر اثر دعوتهاي مختلف به مناطق گوناگون در خود ايران و در ديگر کشورهايي مانند لبنان ، سوريه ، بحرين ، دبي ، شارجه ، چين ، مالزي ، سنگاپور ، سريلانکا ، تايلند ، ساحل العاج ، کرواسي ، مکررا سفر کرده و در ميان مردم مختلف به سخنراني پرداخت .
به علت تسلط ايشان در دو زبان عربي و فارسي هم در عراق ( پيش از حکومت منفور بعث) و قبل از هجرت از عراق و پيش از سالهاي (1349-1354 ه.ش) از راديوي سراسري عراق و همچنين در ايران (پس از انقلاب مبارک اسلامي) در کانال راديويي 1، 2، 3 فارسي و عربي سراسري و راديوي قرآن و راديوي محلي قم و اهواز و کيش و کردستان و سيستان و بلوچستان سخنراني ، ميزگرد و مصاحبه هاي متعددي در مسائل گوناگون اسلامي و اجتماعي داشته ، همچنين نظير اين برنامه ها از تلوزيون المنار حزب الله لبنان از وي پخش شده است.
تدريس در دانشکده شهيد محلاتي سپاه قم به مدت چهار سال و مدتي در دانشگاه شريف صنعتي تهران و جامعه الزهراء قم و موسسه مذاهب اسلامي نيز داشته اند.
از همان آغاز جواني بر اساس علاقه به نويسندگي به نوشتن و نشر کتاب و مقاله هايي به دو زبان عربي و فارسي در مجلات گوناگون داخلي و خارجي همچون : القرآن يهدي ، ذکريات المعصومين ، نداء الاسلام ، منابع الثقافه الاسلاميه (عراق ) و المواقف (بحرين) رساله القرآن ، پيام قرآن ، پرسمان (قم) و البصائر و رساله الحسين و ميقات الحج (ايران) و الشهيد (لندن) و دعوه الحق (مغرب) المرشد ( سوريه و لبنان ) پرداخت.
او عضو هيئت علمي مقام معظم رهبري و جامعه اهل البيت العالميه و دبير کميته تبليغ و معارف مدارج علمي حوزه است و مدير مرکز تخصصي آموزشي علوم حديث (درخيابان معلم) وابسته به حوزه علميه قم مي باشد.

كتب: ‏
1. کلمات للشباب/ عربى1385ه.ق
2. القرآن فى احاديث النبى(ص) و اهل بيته(ع )/ توسط شيخ جعفر شيخ الاسلامي تحت عنوان (قرآن کريم در احاديث اسلامي)ترجمه شده است
3. الله خالق الکون / عربى/ ترجمه
4.کان رسول الله (حاوي 200 شهادت و اعتراف از ناحيه موافق و مخالف رسول اکرم صلي الله عليه و آله در زمينه اخلاق فردي و اجتماعي آن بزرگوار / به زبانهاي فارسي ، اردو ، اندونزي ، کردي ترجمه شده است
5.الحقيقه کما هي (عربي) / معرفي کوتاه و جامع از شيعه
6.معالم التوحيد فى القرآن / ترجمه و نگارش افاضات آيت الله سبحانى
7. معالم الحکومة الاسلامية / عربى/ ترجمه و نگارش افاضات آيت الله سبحانى
8. الحاکميه الاسلاميه/ عربى / ترجمه حاکميت در اسلام تأليف حضرت آيت الله خلخالي و حاوي بررسي مفصل و منظم ولايت فقيه
9. تفسير سوره حجرات/ ترجمه حجرات – قرائتي
10. المعاد روحا و جسدا (3جلد)/ ترجمه معاد آقاى فلسفى (رحمه الله)
11. فى ظل اصول الاسلام / عربى / ترجمه و نگارش افاضات آيت الله سبحانى
12. البداء فى ضوء الکتاب و السنه / عربى/ ترجمه و نگارش افاضات آيت الله سبحانى
13. الشؤون الاقتصاديه / عربى/ که به فارسي به نام (خطوط کلي اقتصاد اسلامي در قرآن و روايات ) توسط آقاي مهدي انصاري قمي ترجمه شده است.
14. دروس فى النصرانية / عربى/ ترجمه و نگارش افاضات آقاى طبسى
15. سيد المرسلين 1 و 2 / ترجمه فروغ ابديت (با اضافات)
16. العقيدة الاسلامية فى ضوء مدرسة اهل البيت(ع)/ عربى / ترجمه منشور عقائد اماميه تأليف مشترک سبحانى- پيشوائي
17. دروس من الثقافة الاسلاميه 3جلد / ترجمه
18. شخصيات الاسلامية من الشيعه و غيرها / ترجمه افاضات آيت الله سبحانى
19.الامثل في تفسير کتاب الله المنزل / ترجمه جلد 1 و 3 تفسير نمونه آيت الله العظمي مکارم شيرازي

مقالات: ‏‏
1. مصاحبه با مجله کوثر / کوثر 18
2. المرقد الحسينى عبر التاريخ
3. حقوق الانسان فى الثوره الحسينيه
4. الحج سياسه و عباده / عربى / مقاله مفصل در فلسفه حج
5. صلاة الجمعه / عربى / مقاله مفصل در فلسفه نماز جمعه
6. الفرد المسلم / عربى
7. امام حسين و قرآن / مجله بيان / کردستان
8. خصائص الامة الاسلامية و مقدماتها / سلسله مقالاتى در مجله عربى الشهيد
9. کيف حدثت المعجزه / سلسله مقالاتى پيرامون انقلاب اسلامى
10.مباحثي در توحيد و شرک / مجله بيان / کردستان
11.السنن الالهيه في الحياه البشريه / مجله البصائر
12. القرآن عند اهل البيت عليهم السلام / مجله اهل البيت
13. الامام الصادق محيي السنه النبويه / سايت فردوس
14. الامام الباقر عليه السلام في مواجهه التيارات المنحرفه
15 الامام علي و حقوق الانسان / سايت فردوس
و ....

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.