آیت‌ الله هاشم‌ زاده هریسی عنوان کرد:

پای درس همدلی و هم زبانی در ماه رمضان

تاریخ انتشار:
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ویژگی‌ های ماه مبارک رمضان گفت: یکی از درس‌ های این ماه رسیدن به همدلی و هم زبانی است.
هاشم زاده هریسی

به گزارش بلاغ به نقل از ایکنا، آیت‌ الله هاشم هاشم‌زاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌ و گویی با اشاره به فرصت خوب ماه مبارک رمضان برای دستیابی به همدلی و هم زبانی گفت: آنچه از دل برآید و بر زبان جاری شود هم زبانی اعتقادی و صادقانه را به وجود می‌ آورد اما اگر دل‌ ها از یکدیگر جدا باشد و زبان‌ ها به ظاهر یکی باشد، نفاق شکل می‌ گیرد.

وی افزود: شعار «همدلی و هم زبانی» واقعا زیبا و برآمده از اسلام و قرآن است که در ماه مبارک رمضان باید آن را تمرین کنیم؛ چرا که خود این ماه درس همدلی و هم زبانی به روزه‌داران می‌ دهد.

همدلی و هم زبانی از ویژگی‌ های ماه رمضان

هاشم‌ زاده هریسی خاطرنشان کرد: در این ماه همه ما روزه می‌ گیریم و در یک ساعات خاصی از خوردن و نوشیدن دست می‌ کشیم و به خدا لبیک می‌ گوییم و ترک لذایذ می‌ کنیم و در ساعت مشخصی با یک اجازه شروع به خوردن می‌ کنیم؛ یعنی در واقع یک کار انجام می‌ شود و باعث یک‌ رنگی و یک‌ نواختی مسلمانان می‌ شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ویژگی‌ های ماه رمضان گفت: رمضان ماه مهربانی، رحمت و محبت است و رحمت خداوند در این ماه به بندگانش سرازیر می‌ شود؛ بنده‌ ها نیز باید نسبت به یکدیگر مهربان باشند و ایثار کنند و دست یکدیگر را بگیرند.

قرآن و دعوت عمومی مردم به همدلی

وی همچنین اظهار کرد: ماه رمضان ماه قرآن است و قرآن نیز نه تنها مسلمانان را بلکه تمام مردم را به همدلی و هم زبانی توصیه کرده است؛ همه به یک خدا معتقد باشند و دلشان یکی باشد تا زبانشان هم یکی شود.

هاشم‌ زاده هریسی ادامه داد: در قرآن کریم 20 مرتبه عبارت «یا ایها الناس»، 2 مرتبه «یا ایها الانسان» و 5 مرتبه «یا بنی آدم» آمده است که این به معنای دعوت عمومی قرآن به همدلی است؛ این مسئله موسمی و فصلی نیست بلکه مربوط به هر روز و هر سال است و انسان باید در همه عمرش همدلی و هم زبانی را در دستور کار خود قرار دهد.

وی با بیان اینکه آموزه‌ های ماه مبارک رمضان همیشگی است، گفت: همدلی و هم زبانی از جمله آموزه‌ های ماه رمضان است که باید از آن درس گرفت مخصوصاً امسال که با این نام مزین شده است باید بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گیرد.

مخاطبان همدلی و هم زبانی

عضو مجلس خبرگان رهبری در مورد مخاطب همدلی و هم زبانی گفت: آیا این توصیه به کسانی گفته شده است که همفکر و هم‌ اندایشه و هم‌ جناح و هم‌ گروه باشند؟ این ها که هر کدام با یکدیگر هم‌ دل هستند بر اساس مرامنامه و اساسنامه خود عمل می‌ کنند و به آن اعتقاد دارند؛ بنابراین همدلی و هم زبانی باید بین گروه‌ های مختلف شکل گیرد.

هاشم‌ زاده هریسی افزود: احزاب، گروه‌ ها و جمعیت‌ های مختلف که در جزئیات و روش‌ ها با یکدیگر تفاوت دارند اما دلشان با خدا، اسلام و منافع ملی است، بنابراین در کلیات یکی هستند و مصلحت مملکت را می‌ خواهند و تلاش می‌ کنند همگان را به خدا برسانند و در جامعه اسلام را پیاده کنند.

وی تصریح کرد: این گروه‌ ها و احزاب هرچند برداشت‌ ها و سلیقه‌ های مختلفی دارند و اما به دلیل اینکه در هدف یکی هستند باید با یکدیگر با حرمت، ادب و احترام صحبت کنند، نه اینکه به یکدیگر نسبت‌ های ناروا و تهمت بزنند و متهم به خیانت کنند و مسائل را طوری مطرح کنند که طرف مقابل را خرد کنند و بخواهند برای رسیدن به هدف خود از روی دیگران عبور کنند.

برخی رفتار ها شایسته جامعه سکولاری است نه اسلامی

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه دروغ گفتن و افترا بستن به دیگران برای رأی آوردن و شکست خوردن دیگران خطرناک است و شایسته جامعه اسلامی نیست، گفت: چنین رفتار هایی شایسته کسانی که مدعی مسلمانی و افرادی که می‌ خواهند اصول را رعایت کنند، نیست؛ این رفتار ها در کشور های سکولاری طبیعی است اما در یک جامعه اسلامی نمی‌ تواند رفتار شایسته‌ ای باشد.

وی با تأکید بر اینکه رفتار های ناشایست گاه در یک کشور اسلامی شدیدتر می‌ شود، گفت: آیا در دنیا گروه‌ ها و احزاب تا این حد به جان هم می‌ افتند و به یکدیگر افترا می‌ زنند و همدیگر را خائن می‌ نامند؟ اگر افراد همدیگر را خائن و دزد بدانند دیگر برای یک کشور چه باقی می‌ ماند.

هاشم‌ زاده هریسی تصریح کرد: باید برخی رفتار های خود را با کشور های سکولار قیاس کنیم، آنجا هم گاه اینگونه رفتار نمی‌ شود؛ ما فقط شعار می‌ دهیم اما از حقیقت بسیار دور هستیم.

«سیاست ما دیانت ماست» یک موضوع اخلاقی است

وی با بیان اینکه باید به اسلام و اخلاقیات اسلام برگردیم، گفت: هرچند می‌ گوییم سیاست ما از دیانت جدا نیست اما نه تنها از دین جداست، بلکه از دین نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: سیاست در کتب علمای ما در اخلاق آمده است؛ ابتدا باید نفس را مدیریت کرد و به خودسازی پرداخت و بعد از آن خانواده و بیت خود را تربیت کرد، آن وقت می‌ توان وارد سیاست مدرن شد و به مدیریت شهر ها و مملکت پرداخت؛ این سیاست اسلامی است و از دیانت جدا نیست.

وی اظهار کرد: سیاست دینی یعنی مدیریت صحیح و برنامه‌ ریزی بر اساس اسلام، اخلاق و ادب. اگر خارج از این باشد می‌ شود سیاست شیطانی که گاه ما به آن مبتلا می‌ شویم؛ سیاستی که هر کجا قدم گذاشته آلوده کرده و به دل هر کسی راه یافته قلوب را مبتلا به به افترا زدن و دروغ گفتن می‌ کند.

برخی ادعا ها در همدلی و هم زبانی صادقانه نیست

هاشم‌ زاده هریسی تصریح کرد: «همدلی و هم زبانی» شعار خوبی است که مایه انسجام ملی، عزت و قدرت ما می‌ شود و اگر نباشد گناه می‌ آید و باعث دعوا ها و معرکه‌ گیری‌ ها می‌ شود و آبروی افراد ریخته می‌ شود اما این شعار را باید عملی کنیم.

وی با طرح این سؤالات که همدلی‌ ها و هم زبانی‌ ها کجاست و آیا همدلی و هم زبانی در جامعه بدتر از سال‌ های گذشته نشده است، گفت: آن هایی که ادعا می‌ کنند و از ولایت دم می‌ زنند باید بیشتر به این مسئله توجه کنند اما متأسفانه برخی ادعا ها صادقانه نیست.

مبادا حقایق ابزاری برای رسیدن به اهداف شود

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: مبادا روزی بیاید که این حقایق زیبا ابزاری برای زمین زدن دیگران و عبور کردن از دیگران برای رسیدن به هدف شود و هدف وسیله را توجیه کند.

وی با تأکید بر اینکه همدلی و هم زبانی عملی نشده است، گفت: تا امروز کدام‌ یک از جریان‌ ها کوتاه آمده‌ اند و گروهی از گروه دیگر تعریف کرده‌ اند و نظرات خود را برای کمک کردن به طرف مقابل ارائه کرده‌ اند؟ به صراحت می‌ گویم اینگونه نبوده است و افراد به یکدیگر افترا و تهمت و نسبت خیانت می‌ زنند و تریبون‌ های به جان هم افتاده‌ اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: شعار دادن و حرف زدن و ابزار کردن حقایق بس است؛ باید به اسلام و حقیقت بازگردیم.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.