سخنران حرم رضوی تبیین کرد؛

مبانی تقسیم روزی در قرآن کریم

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام حسینی قمی در حرم رضوی گفت: انسان باید نسبت به تقسیم روزی به سه باور قرآنی برسد این‌ که خداوند رازق است، از راه حرام به رزق او افزوده نمی شود و گاهی افزایش رزق به مصلحت انسان نیست.
حجت الاسلام حسینی قمی

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت الاسلام سید حسین حسینی قمی، استاد حوزه علمیه قم در حرم مطهر رضوی اظهار کرد: خدا برای انسان اجلی تعیین کرده که از آن نمی توان تجاوز کرد، همان طور که گذشتگان رفته اند ما هم می رویم و امیرمؤمنان(علیه السلام) فرموده اند یقین داشته باشید انسان به همه آرزوهایش در دنیا نمی رسد، بنابراین آرزوها باید با واقعیت هماهنگ و منطبق باشند.

منطبق بودن آرزو با واقعیت

وی تصریح کرد: اسلام به کار و کوشش تأکید کرده و دارد ولی تلاش در کار و کسب و تجارت متفاوت از اعتدال و میانه روی است امیرمؤمنان علی(علیه السلام) در این زمینه سفارش به اعتدال، حفظ عزت نفس و کرامت، پرهیز از طمع در کسب و کار کرده اند.

حجت الاسلام حسینی قمی بیان کرد: اعتدال به این معنا که برای کسب درآمد بیشتر انسان دست به هرکاری نزند، جوانان در مواجهه با ثروتمندان گاهی غبطه و حسرت می خورند، آنان به گذشته و مراحل سختی که یک معمار، پزشک یا کاسب پشت سر گذاشته توجهی ندارند و درجریان تلاش گذشته آنان نیستند که در مقطع فعلی از ثروت مناسبی برخوردارند.

کارشناس دینی رسانه ملی اظهار کرد: بعضی از جوانان که آرزو دارند یک شبه بولدار شوند، دنبال کارهای خطرناک و گاهی حرام می روند؛ بعضی از کارها جدا از حرام بودنشان دارای ریسک فراوان است که آن ها را در ابتدای جوانی گرفتار می کند.

تقسیم روزی در مبانی قرآنی

وی با توجه به مبانی قرآنی تأکید به باور سه موضوع در زندگی کرد و افزود: اگر ما به این باورها برسیم بسیاری از مسائل و مشکلات ما حل می شود؛ به تصریح قرآن کریم در آیه 32 سوره زخرف، خداوند خود تقسیم کننده روزی بین مخلوقاتش است اما در این میان به بعضی از مردم ثروت و درجه بالاتری داده است تا عده ای کارفرما و عده ای خدمتکار باشند.

استاد حوزه علمیه قم افزود: دوم اینکه باور کنیم و یقین داشته باشیم آن چه روزی ما باشد از حلال به ما می رسد، با حرام خواری بر رزق انسان افزوده نمی شود بلکه به هر اندازه که دنیال حرام رویم از سهم روزی حلال ما کم می شود.

وی تصریح کرد: پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در حجة الوداع نیز بیان فرمودند: تا روزی آدم در دنیا تکمیل نشود و از روزی مقررش به طور کامل مصرف نکند از دنیا نمی رود، یعنی تا آخرین لقمه و ذره استفاده می کند.

حجت الاسلام حسینی قمی افزود: سوم باور داشته باشیم گاهی وسعت رزق به مصلحت آدم نیست به بیان قرآن اگر روزی عده ای گستره شود یاغی می شوند و مصلحتشان بیش از آن چه دارند نیست.

کارشناس دینی رسانه ملی خاطرنشان کرد: جامعه ما کمبود اطلاعات دینی ندارد و همه ما به این مطالب واقف هستیم مسأله ما در ضعف باورهای دینی است که باید تقویت شود.

سنت های الهی در تقسیم روزی

وی با بیان این که طبق تفسیر علامه طباطبایی خداوند در تقسیم رزق و روزی چند سنت دارد، عنوان کرد: گاهی افزایش رزق به مصلحت و صلاح انسان نیست، گاهی وسعت رزق برای عده ای آزمون و امتحان است که بسیاری در آن شکست می خورند و سنت سوم سنت مکر و استدراج است؛ یعنی قدرت و ثروت برای بعضی عذاب است.

حجت الاسلام حسینی قمی با تأکید بر این که انسان باید در کسب و کارش تلاش کند ولی اسباب بالاتر و غنی تر اراده خداوند است، گفت: روزی با اموال و امکانات متفاوت است؛ امکانات و دارایی های انسان شامل چیزهایی است که او با تلاش و کوشش از مال دنیا جمع آوری می کند اما رزق او شامل بهره و استفاده اش از آن است یعنی انسان همه آنچه جمع می کند رزقش نیست.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.