حجت الاسلام زائری؛

تبلیغ دین منحصر به روحانیت نیست

تاریخ انتشار:
اگر چه اصل تبلیغ دین و معرفی آن، وظیفه روحانیت دینی است، امّا نباید آن را منحصر در این قشر دانست؛ بلکه از یک راننده تاکسی گرفته تا معلم و استاد دانشگاه هر یک می‌توانند به نحوی دین را تبلیغ کنند.
حجت الاسلام محمدرضا زائری

به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری شبستان، نشست خبری سومین جشنواره فرهنگی روشنا همراه با رونمایی از پنج کتاب سبک زندگی نشر معارف با حضور حجت الاسلام محمد رضا زائری، نویسنده و مدیر مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی، مسعود پیرمرادیان، مدیرعامل نشر معارف و جمعی از اصحاب رسانه ساعتی پیش در دفتر مرکزی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.

بر پایه این گزارش حجت الاسلام زائری با بیان اینکه سبک زندگی در شکل گیری تمدن نقش مهمی دارد، گفت: در این ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) محور مهمی که باید به آن بپردازیم، سبک زندگی حسینی است؛ در زیارت عاشورا با این فراز مواجه می شویم که خدایا زندگی و مرگ مرا مانند زندگی و مرگ محمد(ص) و آل محمد(ص) قرار بده، در حقیقت ما در این فراز از خداوند می خواهیم سبک زندگی پیامبر(ص) و اهل بیت ایشان را در زندگی خود به کار بندیم.

وی ادامه داد: واقعه کربلا اتفاقی نیست که منحصر به ما شیعیان باشد بلکه همان گونه که مشاهده می کنیم در سطح جهان، مراسم سوگواری برای امام حسین(ع) برگزار می‌شود و در حقیقت این رخدادها، پدیده جهانی است که در نقاط مختلف روی می‌دهد.

حجت الاسلام زائری تاکید کرد: زندگی سالم و سعادتمند و صحیح و مقرون به نیک بختی چیزی است که در دستگاه امام حسین(ع) یافت می‌شود و مردم به دنبال آن هستند. امروز مشاهده می‌کنیم افراد با اعتقادات و گرایش‌های مختلف مذهبی و سیاسی همگی در زمینه برپایی مجلس برای امام حسین(ع) و گرایش به زندگی آن حضرت، نقطه اشتراک دارند.

وی توجه به نوع سبک زندگی را امری مهم خواند و تصریح کرد: همه امور زندگی از قبیل خوردن، پوشیدن، صحبت کردن، نوع تعامل با دیگران تا استفاده از مارک لباس و رنگ پیراهن و جنس انگشتر نشان از ابعاد مختلف زندگی و در واقع همان سبک زندگی افراد دارد که متعدد است.

نویسنده کتاب "زندگی حسینی" بیان کرد: در این کتاب که در این نشست از آن رونمایی می‌شود، محورهای مختلفی از سبک زندگی سیدالشهدا مطرح شده است که در قالب 17 یادداشت و مقاله و مقدمه در بخش های مختلف تدوین شده است.

وی با بیان اینکه این کتاب نگاه تازه‌ای از زندگی حسینی را برای مردم به ویژه قشر دانشجویان اعم از رشته‌های علوم انسانی تا فنی و مهندسی و پزشکی بازگو می‌کند، اظهار کرد: تلاش شده این اثر نگاه متفاوتی را از این مقوله به خواننده ارائه دهد.

این کارشناس دینی ابراز کرد: احیای مکتب اهل بیت(ع)، مجالس عاشورایی و ابعاد زندگی امام حسین(ع) از جمله مسائلی است که در این کتاب مورد توجه قرار گرفته چرا که معتقدم زنده نگاه داشتن شعائر الهی از وظایف یک مسلمان است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت تبلیغ سبک زندگی اسلامی و حسینی عنوان کرد: یکی از تفاوت هایی که در مسیحیت ایجاد شده، آن است که در نظام سنتی کاتولیک نهاد تبلیغ دینی و روحانیت منحصر به کلیسا و کشیش ها بود اما اتفاقی که افتاد این بود که با جان گرفتن جریان پروتستان این حصر برداشته شد و نتیجه آن به جریان افتادن جریان تبلیغ گسترده‌ای در دنیا شد.

حجت الاسلام زائری افزود: وظیفه ما نیز این است که جریان تبلیغ دین و معرفی آن را در پیش گرفته و اگر چه اصالت این کار با روحانیت دینی است، اما نباید آن را منحصر در این قشر کرد؛ بلکه از یک راننده تاکسی گرفته تا معلم و استاد دانشگاه باید هر یک به نحوی دین را تبلیغ کنند.

وی با اشاره به اینکه در کتاب "زندگی حسینی"شیوه‌ها و مدل‌های ترویج شعائر دین توصیه شده است، ادامه داد: در شرایطی که با توطئه نظام سلطه و استکبار روبه رو هستیم، بدون تعارف فرهنگ ما با آسیب و تهدید رو به رو است هر چند اصالت فرهنگ ما آن را بیمه می کند اما نباید ساکت نشست و فعالیت فرهنگی انجام نداد.

مدیر مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه امروز رسانه و فعالیت‌های تبلیغی فرصتی مغتنم و ارزشمند و مهم است که باید به آن توجه کرد، تاکید کرد: اگر ارزش‌ها، سنت‌ها و هنجارها پیش از این توسط والدین به فرزندان منتقل می شد، امروز به دلایل مختلف این فرآیند تضعیف شده و رسانه ها و نظام‌های آموزشی می‌توانند در این زمینه نقش پررنگی‌تری ایفا کنند.

وی اذعان کرد: باید اعتراف کنیم کتابخوانی که یکی از عناصر برجسته در سبک زندگی ایرانی بود، امروز در جامعه ما کمرنگ شده و در غرب که به ابعاد مختلف سبک زندگی آنها ایراد وارد می‌کنیم، این عنصر برجسته‌تر مشاهده می‌شود.

حجت الاسلام زائری در پایان سخنان خود یادآور شد: نباید این میراث که به ما تعلق داشت، امروز مورد بی توجهی قرار گیرد و ما با حسرت بگوییم غربی‌ها بسیار اهل مطالعه هستند در صورتی که ما این گونه نیستیم.

شایان ذکر است، این نشست با سخنرانی مسعود پیرمرادیان ادامه یافت و در پایان از پنج عنوان کتاب نشر معارف "زندگی حسینی" نوشته حجت الاسلام زائری، "از گشت ارشاد تا چادر المیرا" و "اوقات فراغت و گزینه‌های روی میز" اثر ابوالفضل اقبالی، "مثبت شهر" نوشته سمیه اصلانی و "میثاق غلیظ" به قلم ابوالفضل اقبالی رونمایی شد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.