حجت الاسلام و المسلمین ماندگاری؛

تقوا شاخص و معیار مشی عملی مؤمن در جامعه انسانی

تاریخ انتشار:
سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) به تبیین آثار ماه مبارک رمضان در زندگی مؤمن پرداخت و گفت: قرآن کریم این حقیقت را برای عموم مسلمانان بر مدار تقوا تبیین کرده و آن را شاخص و معیار مشی عملی مؤمن در جامعه انسانی قرار می‌دهد.
ماندگاری

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ماندگاری شامگاه امروز در سخنرانی آستان مقدس حضرت معصومه(س) که در محل شبستان بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد به تبیین آثار ماه مبارک رمضان در زندگی مؤمن پرداخت و گفت: قرآن کریم این حقیقت را برای عموم مسلمانان بر مدار تقوا تبیین کرده است؛ براین اساس قرآن در سوره مبارکه بقره آیه ۱۸۳ چنین می فرماید«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا كُتِبَ عَلَيكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِن قَبلِكُم لَعَلَّكُم تَتَّقونَ یعنی ای افرادی که ایمان آورده‌اید روزه بر شما نوشته شده، همان‌گونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شد؛ تا پرهیزکار شوید.»
رییس مؤسسه روایت سیره شهداء با اشاره به اینکه نص صریح این آیه مبارکه دستمزد حقیقی مؤمن را در ماه مبارک رمضان تقوا توصیف کرده است، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در تبیین این حقیقت می فرمایند«محصول عمده‌ی دیگر این ماه ـ رمضان ـ تقوا است؛ که خداوند فرمود: «لعلّکم تتّقون». «دستی که عنان خویش گیرد»؛ معنای تقوا این است. عنان دیگران را گاهی درست میتوانیم بگیریم؛ اگر بتوانیم عنان خودمان را بگیریم، خودمان را از چموشی، از وحشیگری، از عبور از خطوط قرمز الهی باز بداریم، این هنر بزرگی است. تقوا یعنی مراقبت از خود برای حرکت در صراط مستقیم الهی؛ یافتن علم و معرفت و بصیرت، و بر اساس علم و معرفت و بصیرت، حرکت کردن.»
سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه مثال زندگی انسان مانند یک جاده در دنیای حقیقی است، گفت: جاده‌ها می‌تواند مسیری برای رسیدن به مقصد باشد؛ چنانچه که همین جاده گاهی مقدمه‌ای برای مشکلات بزرگ اجتماعی و فردی است.
حجت‌الاسلام والمسلمین مانگاری تعالی بهشت یا دره جهنم را متناسب به عمل‌کرد مؤمن در مسیر زندگی عنوان کرد و گفت: مؤمن اگر در مسیر زندگی تقوا را رویکرد زندگی فردی و اجتماعی خود قرار دهد می‌تواند مقدمه سعادت بشریت را فراهم کند؛ این در حالی است که دوری از تقوا دامن گیر فرد و اجتماع اسلامی است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در جاده زندگی تقوا باید مبنای عمل‌کرد انسان مؤمن قرار گیرد، اظهار کرد: مؤمن قطعاً با رعایت تقوا در مسیر زندگی به رستگاری دست می‌یابد و قرآن این حقیقت را ضمانت کرده است.
رییس مؤسسه روایت سیره شهدا عافیت طلبی در زندگی مؤمن را شاهراه زندگی برای مؤمن توصیف کرد و گفت: تقوا در ساحت عافیت معنای ویژه ای دارد؛ بر این اساس تقوا در هر حالتی از زندگی مؤمن اقتضائات خاص خود را دارد که باید مؤمن به آن توجه جدی داشته باشد.
حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری واجبات شرعی را سربالایی و دست اندازهای جاده تقوا توصیف کرد و گفت: گاهی اوقات انسان در زندگی خود با سراشیبی مواجه می‌شود که باید از آن برحذر باشد؛ بر این اساس در مدل های سخت و فریبنده گناه انسان با تقوا از خود مقاومت نشان می دهد.
وی در آخر مصائب زندگی را نشانه‌های امتحان و آزمایش های الهی دانست و گفت: امتحانات سخت همان گردنه های سخت زندگی مؤمن است؛ بر این اساس در فتنه‌ها همیشه بیشترین ریزشها از سوی خواص اتفاق می‌افتد این در حالی است که انتخاب‌ها مؤمن در مسیر زندگی نقش پل را ایفا می‌کنند تا در مسیر های حساس زندگی مسیر سنوشت سازی را برای او رقم بزنند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.