دکتر رسول جلیلی در گفتگو با بلاغ (2)؛

همایش فضای مجازی پاک فرصتی برای بکارگیری بیشتر ظرفیت های حوزه علمیه است

تاریخ انتشار:
دکتر رسول جلیلی گفت: امیدواریم بتوانیم در این فرصت که پیش آمده است از متخصصین حوزوی و از محضر مراجع عظام تقلید بهره مند گردیم و از آنجایی که ادبیات مربوط به فضای مجازی پاک باید منشا دینی داشته باشد، امید است شاهد بکاری گیری بیشتر ظرفیت حوزه علمیه باشیم.
رسول جلیلی

دکتر رسول جلیلی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف و موسس جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاک در گفتگویی تفصیلی با خبرنگار بلاغ به توضیحاتی در خصوص فضای مجازی پاک پرداخت که بخش دوم این مقاله را ادامه می خوانیم:

برگزاری همایش فضای مجازی پاک و همایش هایی از این قبیل تا چه اندازه می تواند در سالم سازی فضای مجازی کمک کند؟
همایش ها زمینه سازی ، جریان سازی و گفتمان سازی می کنند و باعث می شوند افراد در رابطه با موضوع همایش همگرا شوند. فضای مجازی الزاما پاک نیست، هر چند که اطلاق ناپاکی مطلق بر آن نیز نادرست است. از آنجا که برخی از محتواهای فضای مجازی ناپاک و نا سالم است و برای همه مضر می باشد؛ لذا همه باید از آن دوری کنند. به همین دلیل از کلمه پاک استفاده شده است؛ چرا که هر آنچه که  اطلاق پاک و ناپاک به آن شود مستقل از زمان و مکان است و برای همه افراد و موارد یکسان خواهد بود. این همایش قصد دارد این گفتمان را توسعه دهد تا پس از یک دهه، کلمات و واژگان کلیدی خوبی را در اختیار محققیق قرار دهیم و بتوانیم مبتنی بر ارزش های اسلامی ایرانی، فضای مجازی پاک را توسعه بدهیم.

لطفا در مورد همکاری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه در سومین همایش فضای مجازی پاک توضیح بفرمایید؟
دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در دومین همایش فضای مجازی پاک شرکت کرد و حجت الاسلام و المسلمین علیزاده سخنرانی خوبی در آن همایش داشتند. بعد از جلساتی که برگزار شد و بررسی هایی که صورت گرفت؛ تصمیم بر آن شد که سومین همایش در قم و توسط دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شود. امیدواریم بتوانیم در این فرصت که پیش آمده است از متخصصین حوزوی و از محضر مراجع عظام تقلید بهره مند گردیم. ضمنا از آنجایی که ادبیات مربوط به فضای مجازی پاک باید منشا دینی داشته باشد امید است شاهد بکاری گیری ظرفیت حوزه علمیه در این موضوع جدید باشیم.

 فضای مجازی پاک چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
پاک بودن به این معنا است که محتوای حرام، محتوای معارض، محتوایی که منجر به کسب حرام شود، محتوایی که منجر به عدول از ارزش ها و ترویج ناهنجاری ها شود را نداشته باشد. ما در مقابل یک تهاجم کارشناسی شده هستیم و بر این اساس باید محتوا را ممیزی کنیم. این ممیزی در ساختار فضای مجازی پاک نوعاً از نظر محتوا است ولی در کنارش ممیزی امنیتی مطرح است. در این بحث به ابعاد امنیتی هم پرداخته می شود. فضای مجازی پاک، فضایی است که همین پروتکل ها و لوازم جاری را دارد ولی ضررهایش به سمت صفر میل کند.

فضای مجازی فعلی کشور را چطور ارزیابی می فرمایید؟
همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند فضای مجازی کشور رهاست. حالا ما باید با این موضوع یا فعال برخورد کنیم یا منفعل. برخورد منفعل این است که ما صرفا دغدغه مقام معظم رهبری را نقل کنیم. ولی برخورد فعال یعنی هم دغدغه را بشنویم و درکش کنیم و هم در جهت رفع نقایص و کاستی ها کار کنیم. لذا باید در هر سطحی و در هرجا بکوشیم تا عنان فضای مجازی در دست نیروهای ارزشی و حاکمیت جمهوری اسلامی قرار بگیرد.

ادامه دارد ...

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.