درنگی با مبلغان تبلیغ نوین

هنر می تواند صدای دین را به گوش دیگر ملتها برساند/آشنایی و انس با لباس روحانیت به کمک "آفتابگردون"

تاریخ انتشار:
توتو، پرنده‌ ای است که با خانواده ‌اش بر روی مناره ی مسجد محله ی آفتاب ‌گردون لانه دارد. او هر روز به همراه بچه‌ های این محله برای بازی به بهشت کودکان می‌آید و عمو روحانی همیشه برای برپایی نماز آنجا عبور می کند.
مقدسیان

حجت الاسلام و المسلمین محمد صادق مقدسیان، طلبه هنرمندی که فعالیت هنری خود را از سال 1385 با کار تئاتر  شروع کرده و آخرین فعالیت او در برنامه آفتابگردون با نقش عمو روحانی بوده که 90 قسمت از آن، از شبکه پویا پخش شده است.
وی در گفت و گو با خبرنگار بلاغ به تشریح فعالیت های خود می پردازد که در ادامه می خوانیم.

*لطفا خود را معرفی کرده و بفرمایید از چه سالی وارد حوزه شده اید؟

بنده محمد صادق مقدسیان متولد 1367 در شهر مقدس قم هستم و سال 1382 وارد حوزه علمیه قم شده ام و در حال حاضر سطح دو حوزه را دارم و حدود 12 سال است که فعالیت هنری می کنم.

*با تئاتر چگونه آشنا شدید و در چه سالی شروع کردید؟

من از سال سوم طلبگی با نمایشی با عنوان راه آسمان به نویسندگی و کارگردانی آقای حسین سلیمانی اولین نمایش خودم رو بازی کردم که مدیریت محترم وقت مدرسه امام جواد (علیه السلام)، جناب حجت الاسلام و المسلمین محمود مقدمی بسیار در انگیزه دادن به این امر موثر بودند. تا سال 1392 که در مقطع کارشناسی ارشد در رشته ادبیات نمایشی وارد دانشکده صدا و سیما شده و به صورت تخصصی آن را دنبال نمودم.

*لطفا در مورد نمایش ایستگاه فیروزه توضیح می دهید؟

بله، ایستگاه فیروزه به عنوان اولین تئاتر رسمی حوزه در سال 1388 به نویسندگی و کارگردانی آقای سلیمانی با حمایت معاونت تهذیب حوزه های علمیه اجرا شد که با استقبال خوبی هم همراه بود، اما همه چیز به این راحتی نبود. نظرات مخالفی هم وجود داشت، نتیجه اش هم این بود که مدیریت وقت (بعد از حاج آقای مقدمی)، اجازه تمرین در حوزه علمیه را به ما نمی داد و ما مجبور بودیم بر روی چمن های سرد پارک (در زمستان هوای قم مخصوصا در شبها بسیار سرد و سوزناک می شود) تمرین کنیم. البته هنوز بازبینی نرفته بودیم تا حمایت معاونت تهذیب را بگیریم؛ لذا توقع مکان تمرین هم از معاونت تهذیب وجود نداشت.

*در چه جشنواره هایی شرکت کرده و مقام آورده اید؟

سه سال پیاپی از سال 1393 تا 95 در جشنواره تئاتر استانی در بخش گروهی، گروه ما اول شده است که نتیجه اش حضور در جشنواره بین المللی فجر با سه نمایش امیر کبیر به کارگردانی محمدرضا شاهمردی، تعبیر خواب به کارگردانی صمد آذرخش و نمایش خانم به کارگردانی مهدی ملاک (که کاری است در مورد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها) بود که امسال به عنوان بهترین کار به جشنواره فجر معرفی شده است.

*شما جانشین گروه تبلیغی رسانه ای " قاصدک" هستید لطفا د مورد فعالیت های این گروه بیشتر توضیح دهید؟

گروه قاصدک گروهی است که ایده اولیه آن در گروه عقیق شکل گرفت و در سال 1393 در بخش رسانه اداره کل تبلیغ نوین دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به ثبت رسید و عمده فعالیتش در حوزه نمایش اعم از تئاتر، نمایشنامه، فیلم و غیره بوده و آخرین اثرش تله تئاتری با عنوان «امر به معروف» می باشد.

*در خصوص برنامه «آفتابگردون» که از شبکه پویا پخش می شد و نقش محوری خودتا در این مجوعه  توضیحات بیشتری را برای مخاطبان بلاغ بفرمائید؟

برنامه آفتابگردون، برنامه ای است که برای گروه کودک ساخته شده و هر روز از شبکه پویا پخش می شد، که مورد استقبال گروه کودک و خردسال و حتی بزرگترها نیز قرار گرفت.
داستان این برنامه این است که: توتو، پرنده‌ ای است که با خانواده ‌اش بر روی مناره ی مسجد محله ی آفتاب ‌گردون لانه دارد. او هر روز به همراه بچه‌ های این محله برای بازی به بهشت کودکان می‌آید، اینجا جایی است که عمو روحانی مهربان زمانی که می‌خواهد برای به جای آوردن نماز به مسجد برود همیشه از آن عبور می‌کند.
وقتی عمو روحانی بچه‌ها را مشغول بازی می‌بیند، داستانی به ذهنش می ‌رسد که برای توتو و بچه‌ ها تعریف می ‌کند و آنها را با داستان‌ های مذهبی و دینی مسلمان‌ ها آشنا می‌ کند.
مجموعۀ «آفتاب ‌گردون»، برای گروه سنی خردسال از ترکیب دو تکنیک رئال و عروسکی تن ‌پوش نمایشی تولید شده است و هدف اصلی از تولید این برنامه آشنایی و ارتباط کودکان با روحانیت و این لباس مقدس می باشد؛ تهیه کننده گی و کارگردانی تلویزیونی این برنامه را آقای حسین ترقی و کارگردانی هنری آن را آقای نیک روش برعهده دارند.

*لطفا در پایان اگر کلامی دارید بفرمایید؟

به عنوان حرف پایانی باید عرض کنم که شکل گیری چنین تشکیلات مدون و انجام فعالیت هایی در عرصه های نوین تبلیغی کار بسیار ضروری بود که دفتر تبلیغات اسلامی با تأسیس اداره تبلیغ نوین آن را برعهده گرفته و توانسته است بخوبی از عهده آن برآید و این جای تشکر و قدردانی دارد هر چند که باید فعالیت ها مدون تر و حمایت ها بیشتر شود.
و اینکه اصل شکل گیری تئاتر به منظور نقد و بیان برخی مشکلات در جامعه است و این با هدف تبلیغ بسیار هماهنگی دارد بنابراین تقویت این عرصه خیلی می تواند برای تبلیغ دین کمک کننده باشد و با زبان هنر می شود کلام حق دین را به گوش جامعه و دیگر ملتها رساند. البته این به معنای تبدیل مدیوم منبر به صحنه تئاتر نیست، بلکه تئاتر و منبر هر کدام رسالت خود را دارند و هر کدام باید در جایگاه خودش باشد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.