درنگی با مبلغان تبلیغ نوین

خدا از نگاه کودکان/ضبط تفسیر ده دقیقه ای قرآن به چهار زبان

تاریخ انتشار:
تمام اساتید استفاده شده برای ضبط این تفسیر حافظ کل قرآن، مسلط به زبان مقصد و برخی ها مبلغ خارج از کشور نیز می باشند که چندین دور تفسیرهای مختلف را مطالعه کرده و کلاسهای تفسیر به زبان فارسی در حوزه علمیه برگزار نموده اند.
اکبری تبریزی

حجت الاسلام و المسلمین دکتر محسن اکبری تبریزی، طلبه موفق حوزه علمیه قم که توانسته است در مدت 15 سال زندگی طلبگی، سطح4 حوزه را به اتمام رسانده و در کنار آن علاوه بر حفظ کل قرآن کریم و تسلط بر زبان عربی، ارشد فلسفه و کلام از دانشگاه باقرالعلوم، ارشد ارتباطات از دانشکده صدا و سیما و دکترای عرفان اسلامی را کسب نماید.
وی که در چندین جشنواره و کنفرانس عضو هیئت علمی و داور بوده، توانسته است با سرمشق قرار دادن قرآن مبین در زندگی خود، به توفیقات فراوانی در عرصه تبلیغ سنتی و نوین نایل آید، ایشان که سرگروه گروه بسیار فعال و پژوهش محور «بیت النور» در بخش رسانه اداره کل تبلیغ نوین دفتر تبلیغات حوزه علمیه می باشد، در گفت و گو با خبرنگار بلاغ، ضمن تسلیت ایام شهادت و سوگواری امام حسین علیه السلام، به تشریح تأثیر قرآن در زندگی خود و فعالیت های گروه بیت النور پرداخت که در ادامه می خوانیم.

*لطفا خود را معرفی کرده و بفرمایید در چه سالی وارد حوزه شدید؟

  بنده محسن اکبری تبریزی، متولد 1361 شهر تبریز و سال 1379 وارد حوزه علمیه قم شدم و در حال حاضر استاد سطح عالی حوزه می باشم.

*حفظ قرآن را از کی شروع کردید و قرآن چه تأثیری در زندگی شما داشته؟

من قبل از طلبگی یک مقدار حفظ کرده بودم و با ورود به حوزه احساس کردم که باید قرآن را مبنای زندگیم قرار دهم و بر این مبنا جلو بروم و خدا را شکر شرایط به وجود آمد و توانستم در سال 1381 مکالمه عربی را در مدرسه معصومیه فراگرفته و به دنبال آن سال 1384 حافظ کل قرآن کریم شوم؛ تأثیری که قرآن در زندگی من داشته بسیار فراگیر بوده و می شود.
من تمام موفقیت هایم را مدیون قرآن هستم، حفظ قرآن به من انگیزه داد تا در رشته های مختلف به تحصیل بپردازم و حداقل در حد ارشد سواد داشته باشم و برخی رشته هایی را هم که دانشگاه نرفته ام مثل روانشناسی و جامعه شناسی به طور آزاد کتابهایش را مطالعه کنم و الآن هم قرآن انگیزه و سرمشق فعالیت های مختلف بنده می باشد.

*به عنوان سرگروه گروه بیت النور در مورد تأسیس این گروه و خدمات آن توضیح دهید؟

بنده بعد از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد از دانشکده صدا و سیما با دوستان صدا و سیما شروع به جمع آوری نیروی علمی در جهت تأسیس انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه علمیه نمودیم، که الآن فعال بوده و بحمدالله کارهای عمیق علمی در آنجا انجام می دهند، خدمات فراوانی نیز در بحثهای مختلف رسانه ای ارائه می دهند؛ بعد در ادامه همین فعالیت ها دوستان یک کار میدانی را شروع کردند و آن پیگیری یک گروه رسانه ای و تبلیغ نوین پژوهش محور با حمایت بخش رسانه اداره کل تبلیغ نوین دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بود که جا دارد از آقای دکتر اباذر جعفری که همیشه به صورت جدی از گروه ها حمایت نموده و در کارها راهنمایی کرده اند، تشکر نمایم.
بعد از تشکیل گروه اولین فعالیت ما برگزاری کلاسهایی با موضوع سواد رسانه ای به کمک یکی از طلبه های فرهیخته که هم دارای سطح چهار حوزه و هم فارغ التحصیل تخصصی تبلیغ بودند یعنی حجت الاسلام و المسلمین دکتر یزدان پرست بود که در بین نوجوان های شهرک مهدیه قم، که بچه های خود طلبه ها بودند برگزار شد و در ادامه همین کلاسها توانستیم یک دوره کارگاهی و تخصصی کوتاه مدت سواد رسانه ای را در بین طلاب برگزار کنیم و الآن به دنبال برگزاری دومین دوره آن هستیم.

*بفرمایید که گروه بیت النور در حال حاضر چه کارهایی را در دست تولید دارد؟

در حال حاضر گروه بیت النور در کنار فعالیت های دیگر چندین پروژه تصویری را در دست تولید دارد:
1 – ضبط تفسیر ده دقیقه ای قرآن از هر صفحه به چهار زبان: انگلیسی، اسپانیولی، آلمانی و اردو می باشد که در مراحل تولید قرار دارند، لازم به ذکر است که تمام اساتید استفاده شده برای ضبط این تفسیر حافظ کل قرآن، مسلط به زبان مقصد و برخی ها مبلغ خارج از کشور نیز می باشند که چندین دور تفسیرهای مختلف را مطالعه کرده و کلاسهای تفسیر به زبان فارسی در حوزه علمیه برگزار نموده اند.
هدف اصلی تولید این برنامه نیز ارائه تفسیر شیعی صحیح ، از زبان اهل بیت و ازمحکمات قرآن کریم است.مخصوصا ارائه تفسیر آیات جهاد به جهان است تا بتوانند حقیقت حقه قرآن را ببینند و بشنوند.
2- ساخت مستند «خدا از نگاه کودکان» که یک مستند پژوهشی و علمی در موضوع فلسفه برای کودکان می باشد که می خواهیم این فلسفه را به صورت مستند بیان کنیم.
3- ساخت مستند در مورد اصل تحصیل فلسفه و عرفان برای طلاب می باشد که تصمیم داریم در آن نظرات و آرای علما و بزرگانی که موافق یا مخالف تحصیل هستند بیان شود تا انشاالله از این حالت تضاربی که الآن در بین طلاب وجود دارد کاسته شود.
در عصری که زندگی می کنیم به شدت نیازمند فلسفه و عرفان هستیم، چرا که در عصر حاضر بحث خلأ معنویت و اخلاق چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی بحث بسیار جدی و مشهودی می باشد.

*لطفا مختصری نیز در مورد فعالیت ها و پیشینه علمی و پژوهشی خود توضیح دهید؟

در مورد فعالیت های اجرایی می توان گفت که بنده در چندین همایش و جشنواره از جمله: «همایش ملی آسیب شناسی غنا و موسیقی»، «همایش ملی اخلاق، فقه و حقوق»، «سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا علیه السلام»، «اولین همایش بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی» عضو کمیته علمی و هیئت داوران بودم.
همچنین در چندین جشنواره و همایش از جمله «اولین سمپوزیوم علوم مدیریت» بعنوان عضو کمیته علمی و در چند همایش دیگر از جمله «چهارمین کنفرانس ملی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» بعنوان عضو هیئت داوران حضور داشتم.
علاوه بر آن دبیر اجرایی «اولین همایش علمی و پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی» نیز بودم.
و در عرصه پژوهشی چندین مقاله علمی و پژوهشی از بنده در چندین مجله معتبر چاپ شده است که از آن جمله می توان به مقاله «روش شناسی فلسفه اسلامی و عرفان اسلامی» و مقاله «تجرد نفس از دیدگاه علامه طباطبایی» اشاره کرد که در فصل نامه علمی-پژوهشی آیین و حکمت چاپ شده و پر بازدیدترین مقاله این فصل نامه می باشد.

*در پایان اگر کلامی دارید، بفرمایید؟

ضرورتی که الآن من احساس می کنم این است که اساتید معظم و طلاب عزیز که از جهت علمی غنی می باشند، حتما در عرصه تبلیغ نوین فعال شوند؛ چراکه الآن وقتش است که آستین بالا بزنیم و بیاییم با روشهای نوین تبلیغی مخصوصا فضای مجازی، آن تراث شیعه که با زحمات بسیار علمای گذشته به دست ما رسیده است را ارائه داده و به دنیا ابلاغ کنیم تا هم وظیفه خود را به انجام رسانیم و هم زکات علم خود را بپردازیم؛ البته نباید این عرصه نوین تبلیغ ما را از عرصه سنتی باز بدارد چراکه هر دو در جای خود،  مورد نیاز است و تبلیغ سنتی پشتوانه تبلیغ نوین می باشد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.