دکتر سیاوش بیات در گفتگو با بلاغ(۱)؛

فضای مجازی یک حقیقت در قالب تکنولوژی مجازی است

تاریخ انتشار:
دکتر سیاوش بیات عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف به تبین شرایط موجود فضای مجازی پرداخت و میزبانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از سومین همایش فضای مجازی پاک را فرصت مناسبی برای بهره برداری بیشتر و بهتر از این همایش دانست.
سیاوش بیات

دکتر سیاوش بیات عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و از اعضای کمیته علمی سومین همایش ملی فضای مجازی پاک در گفتگو با خبرنگار بلاغ؛ به تشریح ابعاد فضای مجازی پاک پرداخت و پیرامون همایش ملی فضای مجازی پاک نکاتی را تبین نمود که مشروح آن در ادامه درج می گردد:
برگزاری همایش فضای مجازی پاک و همایش هایی از این قبیل تا چه اندازه می تواند در سالم سازی فضای مجازی کمک کند؟
با توجه به اینکه فضای مجازی یک پدیده نوظهور در بین جامعه و مردم است و هنوز کتب علمی در مورد عمق تاثیر و نفوذ آن تدوین نشده است؛ آگاهی در این زمینه پایین است. به همین دلیل برگزاری همایش ها، نشست ها و همفکری ها باعث می شود که در زمینه چگونگی برخورد با مبحث فضای مجازی،  تولید دانش شود که از دو بعد حائز اهمیت است. بعد اول اینکه خودمان متوجه می شویم که ابعاد مسئله به چه نحوی است و بعد دوم اینکه مطالب به جامعه و به تاثیرپذیران یا ذی نفعان فضای مجازی منتقل می شود.
لطفا در مورد همکاری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه در سومین همایش فضای مجازی پاک توضیح بفرمایید؟
دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه میزبان سومین همایش فضای مجازی پاک می باشد و با در نظر گرفتن تجربیات موفق دفتر تبلیغات اسلامی در ترویج الهیات امیدواریم این همایش نتایج موثر و مفیدی داشته باشد و از آنجایی که برگزارکنندگان همایش سوم با مسئله ی تبلیغ خیلی حرفه ای سروکار داشته اند و نوآوری های خیلی خوبی در ابعاد تازه ای از جمله مسائلی مثل کسب و کار حلال، فقه فضای مجازی، چگونگی تبلیغ در فضای مجازی، استفاده از فضای مجازی برای تبلیغ دین و ... داشته اند امید است این همایش نتایج ارزشمندی برای کشور داشته باشد.
 فضای مجازی پاک چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
فضای مجازی پاک مسئله ای است که به راحتی تشخیص ویژگیهای دقیق آن راحت نیست. اگر چه اسم این فضا، فضای مجازی است اما با حقیقت وجود انسان سر و کار دارد و محتوایی که در فضای مجازی وجود دارد با ذهن و فکر انسان ها ارتباط پیدا می کند. برای همین شاید یک فضای حقیقی در قالب یک تکنولوژی به نام فضای مجازی است. چگونگی برخورد با این فضا بسیار مهم است. به عنوان مثال اگر هر کسی بخواهد بدون داشتن اطلاعات به فضای مجازی مراجعه و خودش را درمان کند این یک مسئله ی مخاطره آمیز است. در مسائل فرهنگی،اجتماعی و سیاسی که این مسئله خیلی پررنگ تر هم می شود. یک تعریف جامع و خیلی کلی اگر بخواهیم از فضای مجازی پاک داشته باشیم این است که فضای مجازی پاک، فضایی است که اطلاعات و ورودی هایی برای انسان فراهم می کند که مضر نیستن،. بلکه می تواند به ارزش های انسانی و به تکامل وجود انسان کمک کند بدون اینکه آسیبی به انسان برساند.
راهکار شما برای بهتر شدن فضای اخلاقی و فرهنگی در فضای مجازی چیست؟
یکی از اهداف برگزاری همین همایش فضای مجازی پاک، استخراج همین راهکارها است. بعد از اینکه ما تهدیدات، فرصت ها، نقاط قوت و ضعف را بررسی کردیم آن چیزی که می توانیم استفاده کنیم راهبردهای ما و راهکارهای ما خواهند بود. مسلما راهکار ما در برخورد با فضای مجازی یک راهکار شبیه سانسور یا نفی کردن مسئله فضای مجازی به هیچ عنوان نیست. بلکه هدف دادن اطلاعات به ذی نفعان و بهره برداران فضای مجازی است بطوریکه حداکثر استفاده را از فضای مجازی ببرند و از زیان های فضای مجازی در امان باشند.
ادامه دارد ...

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.