رییس دفتر تبلیغات اسلامی:

سیاسی کاری حوزه و روحانیت را تهدید می‌کند/ سرمایه‌های اجتماعی روحانیت نباید صرف دنیای این و آن شود

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام والمسلمین دکتر واعظی گفت: با سیاسی کاری، دین و دیانت و آموزه های دینی، ارزش های دینی دستمایه سیاست شده و اسباب به قدرت رسیدن افراد و جناح ها فراهم می گردد و این سرمایه اجتماعی روحانیت را تضعیف می کند.

به گزارش بلاغ به نقل از شفقنا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد واعظی در جشنواره تبلیغی جنّات که در سالن همایشهای غدیر برگزار شد، یکی از اساسی ترین اعتقادات اسلامی را اعتقاد به نظام امامت دانست و گفت: در فضای اعتقادی ما امام یک راهنمای صرف نیست بلکه کسی است که راهبر است و ما را به مقصد می رساند به شرط آنکه آن پیروی از امام محقق شود.
او ادامه داد: امام کسی است که مورد اقتدا قرار می گیرد اگر اقتدا و تبعیتی نباشد از امام معصوم آن نظام امت و امامت شکل نمی گیرد یعنی یک طرفه نیست امام اسوه است و ارتباط بین امام و امت ارتباط احساسی و عاطفی است. از سوی دیگر امام وقتی اسوه ماست در کنش و رفتار و بینش باید در چارچوب ترسیم شده توسط امام حرکت کنیم.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به رسالت تبلیغی به ویژه در نیمه شعبان گفت: در ایام نیمه شبعان باید تک تک ما در خلوت از خودمان سوال کنیم که آیا این دو وجه عاطفی و احساسی و همچنین وجه بینشی و عملکردی چقدر در ما بر اساس نظام امت و امامت شکل گرفته است؟
او سپس به ارتباط نبلغ و مخاطب اشاره کرد و افزود: امر تبلیغ وقتی موثر واقع می شود که اعتمادسازی های لازم بین مبلغ و مخاطب به وجود آید؛ اگر ما با رفتار و کنش و با جهت گیری هایمان باعث اعتمادسوزی شویم حصل اجتماعی و تبلیغی ما بسیار کمرنگ می شود.
واعظی تصریح کرد: اگر روحانیت در این مملکت در فضای فرهنگی و دینی اثرگذار است به خاطر سرمایه اجتماعی است که در طول قرون اعصار جمع کرده ایم درحقیقت آبرو و سرمایه اجتماعی که امروز روحانیت دارد به خاطر پیشینه درخشان اوست.
او یادآور شد: اگر حوزه و روحانیت می خواهد اثرگذاری اجتماعی داشته باشد و در محیط تبلیغ دینی موفق باشد باید سرمایه باید اعتمادسازی کند نه اعتمادسوزی و از چیزی که باعث اعتمادسوزی می شود اجتناب کند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی به مساله انتخابات هم اشاره کرد و با تفاوت قائل شدن بین سیاست ورزی و سیاسی کاری عنوان داشت: سیاست ورزی از شئون حکمت عملی و گونه ای خرد ورزی است است بنابراین سیاست ورزی کمال است و دعوت به انزوای سیاسی و بی عملی سیاسی و فقدان بصیرت سیاسی دعوت های نامیمون و نامبارکی است همان چیزی است که تحت عنوان جدایی دین از سیاست محکوم می شود.
او با بیان اینکه در آیات و روایات بر سیاست ورزی تاکید شده است؛ خاطرنشان کرد: ائمه بهترین سائس برای بشریت بودند بنابراین دعوت به نادیده گرفتن سیاست ورزی عملا دعوت صحیحی نیست اما سیاست ورزی غیر از سیاسی کاری است. سیاسی کاری یعنی تقدیس قدرت یعنی شهوت جاه و مقام یعنی عقیده گرایی و گروه گرایی یعنی نگاه ابزاری به همه چیز و همه کس برای رسیدن به قدرت.
واعظی ضمن محکوم کردن سیاسی کاری به عنوان مقوله ای که با سیره اهل بیت سازگاری ندارد، گفت: امیرالمومنین دشمنانی داشت که بر او شمشیر کشیدند یاران دیروزی داشت که امروز در مقابلش ایستادند اما ادبیات امیرالمومنین در مقابله با آن کسانی که بر او شمشیر کشیدند چه بود؟ آیا زبان به دشنام باز می کرد و اخلاقیات را زیر پا می گذاشت؟ امیرالمومنین تنها می فرمود اینها برادران ما هستند که بر من ولی مومنین ستم کردند.
او سیاسی کاری را خطری دانست که حوزه ها و روحانیت امروز را تهدید می کند و خاطرنشان کرد: با سیاسی کاری، دین و دیانت و آموزه های دینی، ارزش های دینی دستمایه سیاست شده و اسباب به قدرت رسیدن افراد و جناح ها فراهم می گردد و این سرمایه اجتماعی روحانیت را تضعیف می کند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی تصریح نمود: دین یک چشمه جوشان هدایت است و شخصیت های دینی و معنوی و اخلاقی برکه های زلالی هستند که مردم باید جانشان از این آب روان سیراب و جان ها در زلال معرفت و اخلاق پاک شود، اگر ما شخصیت های اخلاقی خود را خرج سیاسی کاری کنیم در واقع سرمایه سوزی کرده ایم و این برکه ها را آلوده به سیاست می کنیم.
او تاکید کرد:  نمی گویم کسی فعالیت سیاسی نکند یا کسی سیاست ورزی نکند چون سیاست ورزی، خرد ورزی است و این تاکید دین ماست اما سخن من در نگاه ابزاری و حرکت خارج از چارچوب اخلاق و معنویت و دین را دستاویز قرار دادن برای این مساله است.
او با اشاره به سخنان رهبر انقلاب مبنی بر لزوم دعوت مردم به حضور در انتخابات گفت: هر کسی که به هر کسی رای بدهد عمل به تکلیف شرعی و قانونی خود کرده چون در نظام جمهوری اسلامی پیام رهبری را لبیک گفته و رای داده است؛ اگر کسی ناباب و ناصالح است و به اسلام ضربه بزند این شورای نگهبان است که باید تشخیص دهد و شورای نگهبان متخصص این امر به لحاظ شرعی و قانونی قرار گرفته است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی یادآور شد: اگر شورای نگهبان کسی که واقعا صلاحیت ندارد را تایید کند این اقرای به جهل است یعنی یک نهاد رسمی تشخیص نداده است که کسی مخل به اسلام است اما ما مردم کوچه و بازار که فاقد دسترسی به اطلاعات هستند می توانند تشخیص دهند. این درست نیست چیزی که ما وظیفه داریم این است و در چارچوب شناخت خودمان هر کسی موظف است تبلیغ آن کاندیدایی که از نظرش اصلح است را انجام دهد.
او بر حرکت در چارچوب اخلاق و معنویت تاکید کرد و اظهار داشت: ما وظیفه داریم سیاست ورزی کنیم و فعال سیاسی باشیم اما وظیفه نداریم اخلاق را زیر پا بگذاریم و اگر چیزی برای ما روشن نیست نسبت به آن صحبت کنیم.
واعظی ادامه داد: اگر نقد عملکرد می خواهید بکنید با منطق و با رعایت اخلاق باشد، خدا را در نظر بگیرید و اگر چیزی را فریاد می زنید و می گویید باید در چارچوب اخلاق و معنویت و احکام اسلامی باشد.
او ابراز داشت: روحانیت باید مظهر اخلاق و معنویت باشد و سرمایه های اجتماعی روحانیت نباید صرف دنیای این و آن شود، خسارت بارترین و زیانکارترین فرد کسی است که آخرتش را به دنیای این و آن بفروشد.
.:: صـــــــوت ::.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.