استاد تاریخ اسلام جامعه الزهرا تبیین کرد؛

بررسی عوامل افزایش سن ازدواج در جامعه

تاریخ انتشار:
استاد تاریخ اسلام جامعه الزهرا(س) با بیان این که تمامی اهل بیت و ائمه معصوم(ع) در سن پایین ازدواج کرده اند، گفت: ازدواج در سن پایین سیره اهل بیت(ع) است.
ازدواج

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، خانم مجیدی، استاد  تاریخ اسلام جامعه الزهرا(س) در گفت و گو با این خبرگزاری، با بیان این که سن ازدواج در اهل بیت(ع) بسیار پایین بوده است، گفت: به استثناء امام علی(ع) که در سن 24 سالگی با حضرت زهرا(س) ازدواج کردند و سن حضرت زهرا(س) در این زمان 9 یا 10 سال بوده است، تمامی اهل بیت(ع) در سنین پایین ازدواج کرده اند به همین دلیل فاصله ائمه معصوم با فرزندان شان کمتر از 18 سال است.
وی افزود: همچین در مورد مهریه همسران اهل بیت(ع) باید گفت که مهریه همسران مانند حضرت زهرا(س) بسیار کم بوده و در بعضی از متون تاریخی مهریه حضرت زهرا(س) آب معرفی شده است و در خصوص مهریه همسر امام جواد(ع)، این امام همام مهریه همسر خود را مناجات و ادعیه امام رضا(ع) قرار دارند و همواره برای عاقبت به خیری همسر خود دعا می کردند.
استاد تاریخ اسلام جامعه الزهرا(س) تصریح کرد: مشکل جامعه امروزی ما الگو برداری نیست بلکه جامعه امروز به حدی از اهل بیت(ع) فاصله گرفته که سبک زندگی امروز شباهتی به سبک زندگی اهل بیت(ع) ندارد.
وی افزود: در آیات قرآن کریم برای کفر و حق پیشوا و رهبر معرفی شده و بیان شده که مردم بر آیین رهبران و حاکمان خود هستند و در حال حاضر نیز مردم بیشتر از آن که به سیره اهل بیت(ع) باشند به دین ملوک خود هستند بنابراین اگر روسا و مدیران جامعه اسلامی طبق آیین اهل بیت(ع) عمل کنند مردم نیز به آنها تأسی خواهند کرد؛ این در حالی است که متأسفانه در سطح جامعه مدیران و مسؤولان به سیره اهل بیت(ع) عمل نمی شود.
مجیدی تصریح کرد: متأسفانه در جامعه امروزی نه تنها سیره ازدواج اهل بیت(ع) و ازدواج در سن پایین جایی ندارد بلکه اصلا ترویج هم نمی شود و شاهد هستیم که در فیلم های و سریال های تلویزیونی دختران و پسرانی به عنوان الگوی ازدواج معرفی شده و زمانی ازدواج می کنند که مدارک بالای تحصیلی گرفته اند در حالی که این مدارک جز اشتغال کاربرد دیگری ندارد بنابراین مدرک گرایی خود نیز از موانع ازدواج است.
وی با اشاره به این که آداب و رسومی در جامعه امروز به عنوان آداب و رسوم ازدواج مطرح است که دارای تبعات سنگین و تکلف فراوان بوده و به عبارت دیگر ضد ارزش است، افزود: در حال حاضر تبدیل شدن همین ضد ارزش ها به ارزش موجب شده که میل جوانان به مقوله ازدواج کم شود و جوانان ترجیح می دهند که به جای این که مسؤولیت یک زندگی و مخارج سنگین را بپذیرند نیاز خود را از راه های دیگر تأمین کنند.
مبلغ برجسته جامعه الزهرا(س) با تأکید براین که متأسفانه جذابیت های جنسی و بی حجابی خود نیز از عوامل افزایش سن ازدواج است، گفت: در جامعه ای که جوان به راحتی بتواند از طریق چشم و سایر روش ها به راحتی نیاز خود را برطرف کند قطعا ازدواج نخواهد کرد و هر چه جذابیت های جنسی و بی حجابی در جامعه بیشتر شود به یقین سن ازدواج نیز افزایش خواهد یافت.
خانم مجیدی ادامه داد: متأسفانه خانواده نیز در افزایش سن ازدواج نقش دارند زیرا فرزندان خود را بسیار راحت طلب تربیت کرده اند و همین راحت طلبی موجب شده که فرزندان شان تن به مسؤولیت های سنگین نداده و از زیر بار مسؤولیت ازدواج شانه خالی کنند.
وی یادآور شد: عوامل متعددی در افزایش سن ازدواج نقش دارند ولی اگر فرهنگ تغییر کرد و مدیران جامعه در مسیر الگو برداری از سیره اهل بیت(ع) و عمل به سیره اهل بیت(ع) حرکت کنند خواهند توانست  قدم های مؤثری در کاهش سن ازدواج بردارند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.