در همایش مبلغان و شبهات عاشورایی مطرح شد؛

پاسخ استاد کورانی به شبهه موروثی بودن امامت و واژه ثارالله

تاریخ انتشار:
برخی مطرح می کنند که اگر امامت را بپذیریم باید قبول کنیم که خلافت بعد از پیامبر گرامی اسلام(ص) موروثی است و شما خارج از این چارچوب را به عنوان امام قبول ندارید.

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، دومین روز از همایش آموزشی «مبلغان و شبهات عاشورایی» با حضور جمع کثیری از روحانیان، مبلغان و اساتید و مسؤولان حوزه از سوی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) و با همکاری معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار و به کار خود پایان داد.
حجت الاسلام والمسلمین علی کورانی استاد و پژوهشگر لبنانی تاریخ اسلام در این همایش با اشاره به سؤالی مبنی بر این که چگونه قوام دین خدا به امام حسین(ع) و عاشورا بستگی دارد، اظهار داشت: برخی معقتدند که این ضعف دین اسلام است که مبتنی به یک شخص و قیام او باشد، در حالی که ما می گوییم اشکالی ندارد که دین به یک نفر وابسته باشد و به همین جهت دین اسلام از اساس مربوط به امام حسین(ع) است.
وی افزود: اگر ایشان قیام نمی کرد یزید و بنی امیه همانند سلسله حکام فرعونی بدون رقیب بر مردم حکومت می کردند، بدون مخالف می ماندند و دین تحریف می شد، اما امام حسین(ع) ثابت کرد که مدعیان اسلام وقتی پسر پیامبر را می کشند دروغ می گویند.
حجت الاسلام والمسلمین کورانی با بیان این که انقلاب امام حسین(ع) در امت اسلام زلزله ایجاد کرد، ابراز داشت: شما ببینید تمام انقلاب های بعد از قیام عاشورا با شعار «یا لثارات الحسین» شکل می گیرد، بنابراین اگر امام حسین(ع) قیام نمی کرد اسلام نبود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به شبهه مورثی بودن امامت اشاره کرد و یادآور شد: برخی مطرح می کنند که اگر امامت را بپذیریم باید قبول کنیم که خلافت بعد از پیامبر گرامی اسلام(ص) موروثی است و شما خارج از این چارچوب را به عنوان امام قبول ندارید.
پژوهشگر کلام اسلامی ادامه داد: خداوند در قرآن این مسأله را مطرح کرده است که مشرکان گفتند می خواهیم با لات و عزی به خدا برسیم که این عین شرک است ولی چه اشکالی دارد انسان امامان خود را یک خانواده ربانی و پاک قرار دهد؟ اصلا مگر خداوند از ذریه های پاک در قرآن با عبارت «ذریة بعضها من بعض» تجلیل نکرده است؟ بنابراین این حرف برخی افراد در شبکه های معاند ضد قرآن است که امامت را موروثی محض معرفی می کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: برخی در شبکه های ماهواره ای این مسأله را تبلیغ می کنند که شیعیان امام حسین(ع) را ثارالله به معنای خون خدا معرفی می کنند و از طرفی این خون خدا بودن لوازمی دارد که از جمله آنها این است که باید خدا را مادی بدانیم.
استاد کورانی افزود: باید در پاسخ به این شبهه بگوییم که واژه خون خدا به معنای جسد بودن خدا نیست، بلکه در در قواعد عرب اگر فردی، یک نفر را بکشند، خانواده مقتول از خانواده قاتل طلب خون دارند که از آن تعبیر به «ثأر» و «ثار» می کنند، در مورد امام حسین(ع) هم خدا طالب خون است یعنی خدا طلبی دارد که مظلومیت این خون را از ظالمان بستاند.
وی با بیان این که تا ظالمان روی زمین نابود نشوند طلب خدا تأمین نمی شود، ابراز داشت: به همین جهت به مختار «آخذ بالثار» یعنی خون خواه می گفتند که البته نسبی بود یعنی گویا ثار الله در مورد امام حسین(ع) «ثارٌ الله طالبه» است؛ خونی که خدا طالب آن است.
این عالم برجسته لبنانی به شبهه ای دیگر مبنی بر هدر بودن خون امام حسین(ع) اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: می  گویند امام حسین به دلیل این که به نصایح گوش نکرد کشته شد در حالی که پیامبر بزرگترین ناصح است و از کشته شدن امام حسین(ع) در آینده خبر داده است.
وی ادامه داد: چرا پیامبر گرامی اسلام(ص) یک بار به امام حسین(ع) توصیه نکرد که به کربلا نرود در حالی که ایشان از آینده و کشته شدن فرزندش خبر داشت و یا در تاریخ دیده نشده که به خدا اعتراض کند که چرا قرار است نوه من امام حسین(ع) روزی در صحرای کربلا با لب تشنه به شهادت برسد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.