دکتر رسول جلیلی در گفتگو با بلاغ (۳)؛

شبکه های پیام رسان خارجی باعث گسترش ناپاکی در فضای مجازی هستند

تاریخ انتشار:
دکتر رسول جلیلی گفت: وقتی گرداننده یک شبکه پیام رسان تحت سیطره دشمن باشد به جای محتوای ناپاک، محتوای پاک را پالایش می کند و این شبکه ها، قطعا به ناپاکی و گسترش آن می‌انجامند.
رسول جلیلی

دکتر رسول جلیلی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف و موسس جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاک در گفتگویی تفصیلی با خبرنگار بلاغ به توضیحاتی در خصوص فضای مجازی پاک پرداخت که بخش دوم این مصاحبه را در ادامه می خوانیم:

چه نهادهایی می توانند در پاک و سالم سازی فضای مجازی موثر باشند و تا چه اندازه موفق بوده اند؟
در راس نهادهای مسئول شورای عالی فضای مجازی قرار دارد. تعبیری که حضرت آقا در تاسیس و در تمدید احکام اعضا داشتند این بود که شورای عالی فضای مجازی یک نقطه کانونی و یک ملجا و مرجع باشد برای سیاست گذاری و پایش و حل و فصل مسایل فضای مجازی و در کنار شورای عالی فضای مجازی، مرکز ملی فضای مجازی بعنوان یک قرارگاه است. قرارگاه بعنوان جایی که مسايل را حل کند. متاسفانه توفیقی که انتظار داشتیم حاصل نشده است و امیدواریم که رکود فعلی حاکم بر شورای عالی فضای مجازی رفع شود. دولت، صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه علمیه، مدیران مدارس، مسئولان، فرهنگیان، پدرها و مادرها همه مسئولند.

نقش شبکه های اجتماعی پیام رسان در سالم سازی فضای مجازی کشور چه می تواند باشد؟
در شبکه های پیام رسان کاربران از طیف های مختلف هستند. همانطور که در خیابان اگر پلیس نباشد هرج و مرج می شود و نظم ترافیکی را از دست میدهیم لذا گرداننندگان شبکه های اجتماعی باید به محدودیت ها و ضوابط التزام عملی داشته باشند. پس شبکه های اجتماعی اگر تحت ضوابط حاکمیتی باشند بسیار موثر است و از ناپاکی در امان هستند ولی اگر از طرف دشمن باشد می‌تواند خسارت نسلی داشته باشد. بنابراین وقتی گرداننده یک شبکه پیام رسان تحت سیطره دشمن باشد به جای محتوای ناپاک، محتوای پاک را پالایش می کند و شبکه پیام رسان با گردانندگی خارج کشوری، قطعا به ناپاکی و گسترش آن می‌انجامد و اغراض سیاسی دشمن را در قالب جنگ نرم علیه ما پیاده سازی می کند.

برای رسیدن به فضای مجازی مطلوب چه راهکارهایی ارائه می فرمایید؟
باید چند چیز را توسعه دهیم که عبارتند از: ۱. توسعه محتوای برا آمده از فرهنگ اصیل و بسیار غنی اسلامی – ایرانی ۲. توسعه بستر دسترسی. ۳. توسعه فنی تا بتوانیم بر ناپاکی ها فائق بشویم و نیاز نباشد از خارج کشور خریداری کنیم.
پایان

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.