رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم:

وضعیت کتاب و کتابخوانی در کشور تأسف برانگیز است/ خلاقیت طلاب در فضای مجازی تأثیرات شگرفی خواهد داشت

تاریخ انتشار:
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: در صدد هستیم که بخش مربوط به فعالیت های هنری و رسانه ای دفتر تبلیغات اسلامی را به رشد بهتری برسانیم.
حجت الاسلام واعظی

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد واعظی در اختتامیه همایش کتاب آرایی دینی در فرهنگ و تمدن اسلامی که در سالن مرکز همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار داشت: در زمینه کتاب آرایی سوابقی وجود داشت، اما این که تجمیع شود و عطف توجه به کتاب آرایی شود و اسباب به خدمت گرفتن هنر در جهت جذب مخاطب برای فرآورده های مذهبی و دینی، کار شایسته ای بود که بحمدالله دفتر تبلیغات اسلامی با همکاری دیگر دستگاه های یاری دهنده، توانست این کار را انجام دهد.
وی با بیان این که جهان، جهان عرضه است، گفت: معروف است که یکی شخصیت های تجاری و مالی دنیا گفت اگر صد دلار داشته باشم، 10 دلار را صرف تولید و 90 دلار آن را صرف تبلیغ می کنم تا کارهای خودم را به خوبی عرضه و به مصرف برسانم.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به ضعف موجود در عرضه آثار تصریح کرد: یکی از ضعف های ما در کلیت تولیدات حوزوی و عرصه دین این است که محتواهای فاخری تولید می شود اما آن محصول به خوبی و به موقع عرضه نمی شود و اگر توفیق پیدا کند که عرضه نسبتا گسترده ای پیدا کند، از ابزار هنر برای جلوه و ایجاد رغبت بیشتر برای مصرف، معمولا غافل هستیم.
وی کتاب را عنصر بسیار مؤثر در فرهنگ سازی و ایجاد رشد اجتماعی دانست و ابراز داشت: فلسفه این همایش این بود که که اذهان متوجه این امر شود و قابلیت ها و ظرفیت های هنری که در عرصه های مختلف کتاب آرایی می تواند ایفای نقش کند، به خدمت گرفته شود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر واعظی با اشاره به استقبال صورت گرفته از همایش کتاب آرایی دینی اظهار داشت: استقبال صورت گرفته از این همایش نشان دهنده آن است که چه ظرفیتی نسبت به این امور در حوزه وجود دارد و امیدواریم که بتوانیم در این زمینه گام های بهتری را برداریم و شاهد سر ریز ذوق و هنر دینی در عرصه کتاب آرایی باشیم.
* وضعیت کتاب و کتاب خوانی در کشور تأسف برانگیز است
وی با فاجعه با خواندن وضعیت کتاب خوانی در کشور گفت: وضعیتی که در رابطه با کتاب و کتاب خوانی در کشور وجود دارد، بسیار تأسف بر انگیز است؛ گاهی اوقات ناشرین کتاب ها را در هزار نسخه و حتی کمتر از این مقدار چاپ می کنند و این خیلی درد آور است؛ اساسا این وضع کتاب و کتاب خوانی که در کشور نسبت به سرانه جهانی و آنچه که مشاهده می کنیم، فاجعه بار است. 
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: باید کتاب خوانی در کشور از وضع موجود خارج شود و حوزه و هنرمندان حوزوی و هر نهادی باید سهم خود را در این امر ایفا کند و فرهنگ سازی شود تا شاهد اقبال به کتاب و کتاب خوانی باشیم که سهم غیر قابل انکاری در رشد جامعه ما ایفا خواهد کرد.
وی بر انجام فعالیت های رسانه ای و هنری از سوی دفتر تبلیغات اسلامی اشاره کرد و ابراز داشت: امیدواریم این جشنواره هایی که در دفتر تبلیغات اسلامی در حوزه هنر برگزار می شود، پربارتر شود؛ در صدد هستیم که بخش مربوط به فعالیت های هنری و رسانه ای دفتر تبلیغات اسلامی رشد بیشتری دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر واعظی با بیان این که فضای مجازی مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: ما در استفاده از عنصر رسانه در ابعاد مختلف آن غافل هستیم و هنوز یک عقب ماندگی تاریخی در این زمینه داریم؛ گرچه قدم هایی در حوزه علمیه و دفتر تبلیغات اسلامی در فضای عظیم تأثیرگذار و ابزار رسانه در قالب های تبلیغ نوین برداشته ایم، اما مذعن هستم که خیلی کم و اندک داریم از این ظرفیت برای تأثیرگذار در اجتماع استفاده می کنیم.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بر تأثیرات شگرف خلاقیت طلاب در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: فضای مجازی میدان بسیار گسترده ای است که اگر طلاب و فضلا خلاقیت داشته باشند و با اقتضائات آن فضا آشنا شوند، می توانیم تأثیرات شگرفی داشته باشند.
* تأخیر فعالیت در فضای مجازی عقب افتادگی ما را مضاعف می کند
وی گفت: باید فضای مجازی را بشناسیم و ابتکار و خلاقیت داشته باشیم و محتوای فاخر دینی را با بیان و امر جاذبی بتوانیم در آن فضا استفاده کنیم؛ مسؤولیت ما در این زمینه بزرگ است و اگر در ورود به این فضا تأخیر کنیم، فاصله و عقب افتادگی ما مضاعف خواهد شد.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: همه می دانیم کسانی که به لحاظ فرهنگی و اغراض ضد دینی و ضداخلاقی نیات سوء دارند، به چه طرز گسترده ای از این فضا استفاده می کنند و ما غافل هستیم؛ امیدواریم به تأیید و عنایات الهی و با دعاهای خیر امام زمان(ع) بتوانیم در دفتر تبلیغات اسلامی و آحاد طلاب علاقه مند به این کارها موفق شویم و قدم هایی را در این زمینه برداریم و قدری از این عقب ماندگی ها را جبران کنیم.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.