دادستان کل کشور در جمع مبلغان محرم:

مشکلات اقتصادی را نباید به رسیدگی های قضایی پیوند زد

تاریخ انتشار:
دادستان کل کشور در جمع مبلغان ماه محرم 97 با اشاره به نقش مبلغان در مرزبانی از نفوذ شیطان در جامعه گفت: نباید حل مشکلات اقتصادی کشور را به برخورد قضایی گره بزنیم.
حجت الاسلام محمد جعفر منتظری

به گزارش بلاغ، به نقل از  روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین منتظری (دادستان کل کشور) در گردهمایی مبلغان اعزامی محرم سال 97 دفتر تبلیغات اسلامی که در مدرسه فیضیه برگزار شد با بیان این که دهه محرم فرصت مناسبی برای انتقال پیام فرهنگ ساز اباعبدالله (ع) است و در هیچ کجای عالم چنین ظرفیتی برای نفوذ در دل جامعه وجود ندارد، گفت: قبل از انقلاب طلاب به شهرها و روستاها اعزام می‌شدند و در همان محافل حسینی بود که مردم بصرت لازم را در جهت حمایت از اسلام و قرآن پیدا کردند .
وی با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) که «علمای شیعیان ما مرزبانانی هستند که افراد ضعیف الایمان را از نفوذ شیطان و جنودش حفظ می کنند» اظهار داشت: از این روایت چند نکته برداشت می شود که اول شیطان جنودی دارد و حتی برخی از انسان ها هم از جنود شیطان هستند و به هر وسیله ای تلاش می کند که نفوذ کند و این وظیفه سنگینی است که بر عهده طلاب و مروجین احکام نهاده شده است.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری مرزبانی طلاب از نفوذ شیطان در جامعه را مهمترین وظیفه طلاب و روحانیون دانست و خطاب به مبلغان اظهار داشت: تبیین شرایط روز، هشدار دادن به مردم، نشان دادن توطئه های شیاطین و واکسینه کردن مردم در برابر هجوم دشمن وظیفه من و شماست و باید توجه داشته باشیم که تا زمانی که خود سازی نکرده ایم بر منبرها سخنی نگوییم تا مشمول آیه «لم تقولون ما لاتفعلون» نباشیم.
وی با اشاره به نکاتی پیرامون حوزه و خطراتی که حوزویان را در معرض تهدید قرار می دهد، خاطرنشان کرد: من به عنوان یک طلبه دلسوز که خود را فرزند فیضیه و حوزه علمیه می دانم می گویم که دشمن، نظامی که 40 سال است به مقابله با استکبار برخاسته و در عرصه های مختلف او را منکوب و ذلیل کرده برخاسته از حوزه های علمیه می داند و برای ضربه زدن به حوزه علمیه از هیچ تلاشی فروگذار نمی کند.
دادستان کل کشور با بیان این که باید مسأله نفوذ را جدی بگیرید و موضوع نفوذ را از جاسوسی جدا کنیم، افزود: ممکن است یک عامل دشمن برای جاسسوسی و انتقال اخبار به محلی راه پیدا کند ولی گاهی نفوذ برای جاسوسی نیست بلکه مأموریتی به فرد یا جریانی داده می شود که یک راهی را و یک موضوع و مسأله ای را دنبال کند و برای آن سرمایه گذاری فراوان می کنند و سال‌ها فردی را در جایی می‌فرستند تا بتوانند اعتماد ایجاد کند و پشت پرده مسائلی را انجام دهد.
*دشمن برای نفوذ در حوزه برنامه ریزی جدی کرده است
وی با اشاره به این که دشمن برای نفوذ در حوزه و حوزویان سرمایه گذاری کرده و به جد هزینه می کند، گفت: دشمنی که برای کسب اطلاعات مراکز نظامی و امنیتی سرمایه گذاری می کند و به بهانه حمایت از محیط زیست و حمایت از وحوش جاسوس و نفوذی می فرستند آیا برای حوزه که خاستگاه انقلاب بوده است سرمایه گذاری نمی کنند؟
حجت الاسلام والمسلمین منتظری با اشاره به منافذی که ممکن است دشمن از آن استفاده کند، خاطرنشان کرد: یکی از راه های نفوذ دشمن و آسیب رساندن به جایگاه رفیع حوزه و حوزویان عبارت است از راه اندازی مکاتب جدید انحرافی که با استفاده از ظرفیت گرایش به معنویت و قداست گرایی که معمولا در بین پیروان اهل بیت(ع) وجود دارد این سیاست شیطانی که انگلیس بارها در راه اندازی بهائیت و در شیعه و وهابیت در سنی از آن استفاده کرده است را در میان افراد مذهبی از جمله حوزویان اجرا می کند.
*جریان احمد البصری یک جریان عادی نیست/ دست انگلیس در کار است
وی با بیان این که جریان احمد البصری را یک جریان عادی نبینید، افزود: برخی از جریانات انحرافی که در قم و برخی شهرستان ها شاهدش هستیم تحت عنوان مهدویت و عناوین مختلفی از اذهان پاک و از اعتقادات پاک مردم سوء استفاده می کنند و یکی از راه های نفوذ دشمن این مسأله است.
دادستان کل کشور با بیان این که جریان احمد البصری به شدت خود حوزه را هم تهدید می کند، افزود: من در سفری که به عراق داشتم و با مسئولان حوزه نجف و کربلا صحبت کردم خوشبختانه آنها به درستی درک کرده اند که این جریان وابسته به انگلیس و آمریکا است و منافع آن ها را در منطقه دنبال می کند.
وی آسیب دیگر حوزه ای علمیه را آلوده شدن به مسائل منافی عفت عنوان کرد و گفت: ما خوشبختانه در این زمینه موارد زیادی نداریم ولی در بین این قشر کسانی هستند که به دام این جریان افتاده اند و طلاب باید از این فضای مجازی و محیط آلوده اینترنت و شبکه ها و کانال های مختلف بر حذر باشند.
*سلب هویت انقلابی از آسیب های جدی حوزه است
حجت الاسلام والمسلمین منتظری آسیب دیگر حوزویان را آلوده شدن به مسائل مالی دانست و گفت: سلب هویت انقلابی گری یکی از راهبردهای جدی دشمن هم در جامعه و هم در حوزه ها است به این صورت که می خواهند هویت انقلابی را از مردم و نسل جوان سلب کنند و بی تفاوتی نسبت به امور مهم نظام از جمله ولایت فقیه را رواج دهند.
وی خاطرنشان کرد: ما باید هدف و وسیله دشمن را بشناسیم و اگر از یک مسؤول عملکرد ناپسندی دیدیم و اگر بخشی از عملکرد دولت مردان و مسؤولان قضایی و تقنینی مشکل دار است این ربطی به نظام ندارد و نباید مشکلات را به نظام نسبت داد.
*منشأ بسیاری از مشکلات سوء مدیریت است
دادستان کل کشور در بخش دوم سخنان خود پیرامون مسائل روز اظهار داشت: ما در جامعه شاهد مشکلات عدیده ای هستیم و متأسفانه برخی از این مشکلات برای مردم به صورت روزمره ملموس و محسوس است مخصوصا مسائل و مشکلات اقتصادی که گریبانگیر مردم شده است که منشأ بخشی از این مشکلات سوء مدیریت و ضعف مدیریت مسؤولان اقتصادی است.
وی افزود: اختلاس ها و یا رشوه ها مسأله ای نیست که بگوییم آمریکا آمده و رشوه می گیرد و بلکه مقصر خود ما هستیم؛ احتکاری که امروز عده ای سودجو نیازهای مردم را برای رسیدن به منافع بیشتر احتکار می کند ربطی به آمریکا و اسرائیل ندارد ولی دشمن از این فرصت استفاده می کند و بر موجی که خودمان به وجود آورده ایم سوار می شود و از این ضعف‌های اقتصادی به نفع خود بهره برداری می کنند.
*دولتمردان اقتصادی باید لباس رزم بپوشند
حجت الاسلام والمسلمین منتظری با اشاره به جنگ اقتصادی دشمن بر علیه ما ابراز کرد: در جنگ اقتصادی مانند دفاع مقدس که کسانی که نان شب خود را کنار می گذاشتند و برای جبهه می فرستادند آرایش ما باید  آرایش جنگی کامل باشد و مسؤولان اقتصادی ما باید لباس رزم بپوشند ولی متأسفانه بنده به عنوان کسی که با مسؤولان اقتصدی سرو کار دارم می بینم که آرایش جنگی نگرفته ایم.
وی با بیان این که قوه قضائیه مسؤولیت اقتصاد کشور را به عهده ندارد و مشکلات اقتصادی را نباید به رسیدگی های قضایی پیوند زد افزود: نباید گمرک باز باشد که انواع و اقسام قاچاق وارد کشور شود و آن وقت بگوییم که قوه قضائیه باید برخورد کند.
*این خطاست که حل مشکلات اقتصادی را به برخورد قضایی گره بزنیم
دادستان کل کشور تصریح کرد: این خطاست که ما بخواهیم حل مشکلات اقتصادی را به برخورد قضایی گره بزنیم؛ زیرا برخورد قضایی برای مرحله نهایی است و ما می گوییم که نباید اجازه دهیم که این مسائل به وقوع بپیوندد.
وی با بیان این که در شرایط کنونی ما نباید در جهت تضعیف همدیگر حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: من ضمن این که انتقاد دارم به دولت مردان اقتصادی و در جلسات هشدار می دهیم و مفاسد را تعقیب و پیگیری می کنیم ولی امروز بر اساس تذکرات رهبری و فهم و درک خودمان از مسائل و مصالح جامعه و عموم مردم وظیفه داریم که در بین مردم و جامعه اعتماد به نظام را افزایش دهیم و بی اعتمادی و رویه ناامیدی در جامعه را از بین ببریم.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری تصریح کرد: ما نباید اجازه دهیم که دشمن موج سواری کند و از این مشکلات علیه نظام سوء استفاده کند زیرا دشمن به دنبال ایجاد یأس است؛ من نمی خواهم بگویم که اشکلات را نبینید و همه جا دفاع کنید ولی باید مراقب باشید که این حربه مهم را از دست دشمن بگیریم و اعتماد و امید مردم را نگذاریم تضعیف شود.
وی در بخش سوم سخنان خود در ارتباط با مسائل قضایی خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی در حد مقدورات و امکاناتش حقیقتا در صحنه است؛ ما مهره هایی داریم که الان بازداشت و یا تحت تعقیب هستد و یا پرونده شان در جریان است ولی همه پرونده های قضایی را نمی شود برملا کرد زیرا برخی مسائل اگر برملا بشود نمی توان به نتیجه رسید و مطمئن باشید قوه قضائیه با فاسد و مفسد چه دانه درشت و چه دانه ریز برخرود می کند.
*استجازه از رهبری برای برخورد با فساد برای برداشتن موانع تسریع در دادرسی بود
دادستان کل کشور در رابطه با استجازه موقت دو ساله ای که قوه قضائیه در برخورد با فساد از مقام معظم رهبری گرفت، و حواشی در این زمینه ایجاد شد، گفت: آنچه از رهبر معظم انقلاب استجازه شد و ایشان اجازه فرمودند برخورد با مسأله جزا و مجازات و اصول اولیه و مهم آیین دادرسی نبوده بلکه ما دو سه تا مانع داشتیم که هم شرایط اقتضاء می کرد و هم خواسته عامه مردم بود و هم مصلحت جامعه اقتضا می کند در برخی جرایم قوه قضائیه به صورت جدی و فوری برخورد کند که برای برداشتن این موانع از رهبر معظم انقلاب اجازه گرفته ایم.
وی ادامه داد: اولین مورد این بود که ما بتوانیم دادگاه رسیدگی به فساد اقتصادی را با حضور سه قاضی با سابقه حداقل 20 سال تشکیل دهیم و دادگاه یک مرحه ای شود و در همان مرحله اول حکم قطعی صادر شود که این نیاز به اجازه ولی فقیه داشت که ما برای تسریع در روند دادرسی این اجازه را خواستیم.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: ما دیدیم که اگر بخواهیم امروز برخورد قاطع و سریع با فساد انجام دهیم باید این موانع برداشته شود و اجازه داده شد که دادگاه یک مرحله ای با حضور سه قاضی برگزار شود. مانع دیگر مدت اعاده دادرسی ها و دیگر مواردمدت دار بود که از بیست روز و یک ماه به 5 روز رساندیم و یا اجازه داده شد که وکیل مأذون بتواند ورود پیدا کند و مقام معظم رهبری هم با قید این که احکام دارای اتقان لازم باشد اجازه موقت دوساله دادند.
*پرونده های مفسدین دانه درشت در راه است
وی اظهار کرد: در حال حاضر پرونده های جزئی رسیدگی می شود و من این خبر را می دهم که پرونده های درشت تر در راه است؛ دستگاه قضایی با همه توانش در عرصه برخورد با فساد و مفسیدن کوتاه نخواهد آمد و شما هم که در حوزه هستید باید به قوه قضائیه کمک کنید.
گزارش تصویری

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.