آیت الله سبحانی:

امر به معروف و نهی از منکر تکلیف روحانیت است

تاریخ انتشار:
آیت الله العظمی سبحانی گفت: امر به معروف و نهی از منکر تکلیف روحانیت است اما بدانیم قبل از انکه دیگران را دعوت به معروف کنیم ابتدا خودمان را موعظه نمائیم.
آیت الله سبحانی

به گزارش بلاغ به نقل از شفقنا، این مرجع تقلید در ابتدای درس اصول خود در مسجد اعظم قم با اشاره به آیاتی از سوره اعراف اظهار داشت: در این سوره روایت تاریخی از بنی اسرائیل آمده است به این شکل که صید ماهی در روز شنبه بر آنها حرام بود لذا آمدند کلاه شرعی درست کردند تا هم به شرع عمل کرده باشند و هم بتوانند شکار کنند؛ شنبه دریا پر از ماهی بود در حالیکه روزهای دیگر ماهی در دریا کم بود.

او ادامه داد: بنی اسرائیل جدولی بین دریا و خشکی درست کردند و وقتی روز شنبه دریا مدّ می شد جدولها پر از آب و ماهی شد پس بعد از پر شدن جدولها، جلوی آن را می بستند و یکشنبه ماهیان را شکار می کردند در حالیکه هدف از حرام اعلام شدن صید در روز شنبه، امتحان بنی اسرائیل بود.

آیت الله سبحانی بیان کرد: این گروه سه طائفه شدند؛ طائفه اول شکارچی، طائفه دوم بی تفاوت و طائفه سوم آمران به معروف و ناهیان از منکر. طائفه دوم خطاب به گروه سوم می گفتند بگذارید اینها کارشان را بکنند اما طائفه سوم عنوان می کردند ما در پیشگاه خدا مسئولیم شاید با بیان ما متنبّه شدند.

او با بیان اینکه عذاب الهی بر طائفه اول و دوم نازل گردید و طائفه سوم نجات یافتند، تصریح کرد: کسانی که در برابر معاصی بی تفاوت هستند با گناهکاران و اهل معاصی در پیشگاه خداوند در یک رتبه قرار می گیرند.

این مرجع تقلید با تصریح به اینکه امر به معروف و نهی از منکر ریشه قرآنی دارد، به اهمیت این فریضه واجب الهی اشاره کرد و افزود: این مساله تا آنجا اهمیت دارد که عذاب الهی نه تنها دامن گناهکاران بلکه دامان کسانی که بی تفاوت از کنار مساله عبور کردند را هم می گیرد.

او به روایتی در این زمینه اشاره کرد و بیان داشت: این روایت می فرماید وقتی با اهل گناه رو به رو می شوید با چهره های گرفته با آنها برخورد کنید؛ حاج شیخ یکروز از خانه بیرون می آید وقتی وضعیت حجاب در قم را می بیند به منزل رفته و دیگر از خانه بیرون نمی آید تا اینکه به لقاء الله می پیوندد.

آیت الله سبحانی امر به معروف و نهی از منکر را تکلیف روحانیت دانست و تاکید کرد: قبل از آنکه دیگران را امر به معروف و نهی از منکر کنیم باید ابتدا خودمان را موعظه نمائیم البته این به ان معنا نیست که بنشینیم تا به حدب کمال برسیم بعد به مردم بگوئیم بلکه همین مقدار که انسان خودش را تکمیل کرده است باید مردم را ارشاد کند./*

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.