همکلام با داوران مسابقات قرآن شکوفه‌ها؛

شکوفه‌های قرآنی امیدآفرین می‌شوند

تاریخ انتشار:
گروه فعالیت‌های قرآنی: سی‌و‌ششمین دوره مسابقات قرآن شکوفه‌ها که هم‌اکنون در دشت بهشت استان البرز در حال برگزاری است به گفته داوران این دوره از مسابقات با بی مهری رسانه ملی روبه‌رو بوده است.
شكوفه هاي قرآني

یکی از رویدادهای بزرگ قرآنی این روزها که البته به دلیل دربرگیری نوجوانان قرآنی از اهمیت ویژه‌ای هم برخوردار است، سی‌و‌ششمین دوره مسابقات قرآن شکوفه‌ها است که طی هفته جاری به میزبانی استان البرز و در مجتمع فرهنگی ـ تفریحی دشت بهشت این استان در حال برگزاری است.
رقابت‌ شکوفه‌های قرآنی پسر از 22 تا 24 شهریور با حضور 129 نوجوان پسر زیر 16 سال برگزار شد که برگزیدگان این رقابت‌ها روز گذشته، 25 شهریور طی برگزاری مراسم اختتامیه‌ای معرفی و تجلیل شدند.
مراسم اختتامیه سی و ششمین دوره مسابقات قرآن شکوفه‌ها در بخش پسران، آغاز رقابت شکوفه‌های دختر بود که رقابت‌های این بخش نیز از بعد از ظهر روز گذشته با حضور 112 شکوفه قرآنی دختر در مجتمع فرهنگی ـ تفریحی دشت بهشت آغاز شده و عصر روز پنجشنبه، 27 شهریور به پایان می‌رسد.

مسعود عنایتی‌مقدم، عضو هیئت داوران مسابقات قرآن شکوفه‌ها در بخش پسران درباره این رقابت‌ها و تفکیک مسابقات قرآن شکوفه‌ها از مسابقات قرآن بزرگسالان می‌گوید: مسابقات قرآن برای نوجوانان به این دلیل که به هر حال پله‌ای برای پیشرفت آنها به شمار می‌آید بسیار موثر است و البته آنچه چند سالی است در رقابت‌های شکوفه‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد جدا شدن این مسابقات از مسابقات بزرگسالان است که نوجوانان با حضور در این مسابقات، می‌توانند خود را با دوستان و همسالان خود بسنجند و در صورت انجام مقایسه‌ای بین خود و همسالان خود، می‌توانند خود را اصلاح کرده و پیشرفت بهتری داشته باشند.
عنایتی‌مقدم با بیان اینکه مسابقات قرآن در هر مقطعی و برای هر گروه سنی که برگزار می‌شود باید جنبه آموزشی داشته باشد، ادامه می‌دهد: یکی از اتفاقات خوبی که می‌تواند در کنار برگزاری مسابقات قرآن به ویژه در مقطع شکوفه‌ها انجام شود این است که دوره‌های آموزشی تخصصی برای نوجوانان شرکت‌کننده برگزار شود تا افرادی که از مناطق محروم در این مسابقات شرکت می‌کنند و شاید در استان خود امکانات خاص آموزشی نداشته باشند بتوانند از این فضا و امکانات فراهم شده در مسابقات سراسری استفاده کنند.
وی در ادامه عنوان می‌کند: شرکت‌کنندگان در مسابقات قرآن شکوفه‌ها افراد متغیری هستند و ممکن است دوران کوتاهی را در این مسابقات شرکت کرده و به مسابقات بزرگسالان بروند پس باید از این دوران طلایی و استثنایی که پیش رو دارند بهترین استفاده و بهره‌برداری را داشته باشند.

عنایتی‌مقدم با تأکید بر لزوم اطلاع‌رسانی و تبلیغ مسابقات قرآن شکوفه‌ها می‌گوید: هرچند که اطلاع‌رسانی مسابقات قرآن شکوفه‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است، اما به هر حال در بحث شکوفه‌ها محدودیت‌هایی هم وجود دارد که موجب می‌شود تبلیغات کمی به ویژه از رسانه ملی انجام شود. اگر آن تبلیغاتی که برای مسابقات بین‌المللی قرآن انجام می‌شود برای مسابقات قرآن شکوفه‌ها نیز انجام شود ممکن است به این دلیل که سطح شکوفه‌ها در سطح بزرگسالان نیست انتظار مردم برآورده نشود و به همین دلیل به نظر می‌رسد صداوسیما تبلیغات گسترده‌ای برای مسابقات قرآن شکوفه‌ها نداشته باشد.
الهام منگلی، داور حسن حفظ سی و ششمین دوره مسابقات قرآن شکوفه‌ها در بخش دختران با عنوان این مطلب که به نظر می‌رسد تبلیغات و اطلاع‌رسانی مسابقات قرآن شکوفه‌ها کم بوده است، می‌گوید: نه تنها در بحث رسانه‌ای و صداوسیما بلکه اطلاع‌رسانی درباره نحوه و زمان برگزاری مسابقات نیز کم بوده است. از زمانی که مسابقات استانی برگزار شد تا همین اواخر، برگزیدگان استانی اطلاع نداشتند که زمان مسابقات کشوری چه تاریخی است و مدام از ما پرس و جو می‌کردند.
وی ادامه می‌دهد: مسابقات قرآن شکوفه‌ها که چندسالی است به صورت مستقل از مسابقات قرآن بزرگسالان برگزار می‌شود برای موفقیت بیشتر باید در زمان ثابتی برگزار شود؛ به طور مثال از همان زمان برگزاری مسابقات استانی اعلام شود که زمان و محل برگزاری مسابقات کشوری کی و کجا خواهد بود تا نوجوانان بدون استرس خود را برای مسابقات کشوری آماده کنند. البته زمان برگزاری مسابقات استانی با کشوری هم نباید فاصله زیادی با هم داشته باشد.

حافظ کل قرآن کریم با تأکید بر لزوم اطلاع‌رسانی مسابقات سراسری قرآن شکوفه‌ها از رسانه ملی به ویژه شبکه قرآن و معارف سیما و شبکه دو سیما که برای مخاطبان کودک و نوجوان است، عنوان می‌کند: شبکه قرآن و معارف سیما که اکثر برنامه‌های خود را با محوریت کودکان و نوجوانان تولید و پخش می‌کند باید اهتمام ویژه‌ای به مسابقات قرآن شکوفه‌ها داشته باشد. شبکه دو سیما باید در ساعات قبل از اذان ظهر و عصر یا قبل از نماز مغرب و عشاء به مسابقات قرآن شکوفه‌ها که هم‌اکنون در حال برگزاری است، بپردازد و یا در اخبار جوانه‌ها این مسابقات را به خوبی منعکس کند و این درحالی است که تاکنون این اتفاق رخ نداده است.
الهام منگلی با اشاره به تلاوت‌های زیبایی که توسط قاریان نوجوان حاضر در مسابقات قرآن شکوفه‌ها انجام می‌شود، می‌گوید: شبکه دو سیما و شبکه قرآن و معارف سیما می‌توانند برخی از تلاوت‌ها که توسط نوجوانان پسر انجام می‌شود، پخش کنند؛ برخی از این شکوفه‌های قرآنی به قدری زیبا می‌خوانند که به طور قطع می‌توانند تأثیرگذاری خود را بر خانواده‌ها و کودکان و نوجوانان داشته باشند.
رضا دیانت از داوران سی و ششمین دوره مسابقات قرآن در بخش برادران نیز با عنوان این مطلب که موفقیت قهرمانان قرآنی باید از صداوسیما پوشش داده شود، می‌گوید: در جامعه ما فوتبال و دیگر ورزش‌ها جذابیت بیشتری از قرآن دارند که شاید یکی از دلایل آن پوشش رسانه‌ای خوب این فعالیت‌ها است و انعکاس خوب رسانه‌ای فوتبال و سایر فعالیت‌های ورزشی موجب ایجاد انگیزه بیشتر در افراد جامعه می‌شود اما شاید به این دلیل که مسابقات و فعالیت‌های قرآنی به ویژه در بخش نوجوانان آنطور که شایسته است پوشش داده نمی‌شود نه تنها افراد جامعه از چنین رویدادهای قرآنی مطلع نمی‌شوند بلکه انگیزه‌ای هم ایجاد نمی‌شود.
وی با تأکید بر لزوم همت ویژه‌ای که باید از سوی دو سیما، شبکه پویا و شبکه قرآن و معارف سیما برای پوشش رسانه‌ای رویدادهای قرآنی نوجوانان صورت گیرد، ادامه می‌دهد: پخش ترتیل نوجوانان که امسال به همت شبکه قرآن و معارف سیما انجام شد اتفاق بسیار خوبی بود که بدون شک مخاطبان زیادی را نیز جمع کرد که البته امیدواریم این اتفاق دنباله‌دار باشد.

نجمه شبانی قهرودی، داور سی و ششمین دوران مسابقات قرآن شکوفه‌ها در بخش دختران با بیان اینکه تفکیک مسابقات قرآن شکوفه‌ها از بزرگسالان به دلیل ارزشی بوده که سازمان اوقاف و امور خیریه برای مسابقات مقطع شکوفه‌ها قائل شده است، می‌گوید: هرچند که مسابقات قرآن شکوفه‌ها اهمیت زیادی دارد و باید از پوشش رسانه‌ای خوبی برخوردار شود اما این مسابقات آنطور که شایسته است از رسانه ملی پوشش داده نمی‌شود.
این حافظ کل قرآن کریم ادامه می‌دهد: تا جایی که اطلاع‌ دارم امسال مسابقات کشوری بزرگسالان نیز به صورت زنده پخش نشده و قرار شد که در قالب برنامه‌های تولیدی از شبکه قرآن و معارف سیما پخش شود؛ در حالی که جا داشت مسابقات کشوری قرآن بزرگسالان که سطح بالاتری از مسابقات بین‌المللی قرآن نیز دارد به صورت زنده و مستقیم پوشش داده شود.
وی با بیان اینکه پوشش رسانه‌ای خوب از مسابقات قرآن شکوفه‌ها موجب می‌شود تا کم‌کم سطح این مسابقات نیز بالا برود، می‌گوید: زمانی که نوجوانان احساس کنند رقابت‌های آنها به صورت زنده از شبکه قرآن و معارف سیما یا شبکه دو سیما پوشش داده می‌شود و تمام ایرانی‌ها و حتی سایر کشورها نیز این مسابقات را مشاهده می‌کنند احساس بهتری داشته و با انگیزه بیشتری هم کار می‌کنند.
همچنین، مهدی حسنی، داور مسابقات قرآن شکوفه‌ها در بخش پسران با بیان اینکه مسابقات قرآن شکوفه‌ها یک مسابقات زیربنایی و مبنایی است، می‌گوید: برای موفقیت بیشتر در برگزاری مسابقات قرآن شکوفه‌ها باید بتوانیم مخاطب‌شناسی خوبی داشته باشیم و تعداد بیشتری از نوجوانان قاری و حافظ را دور هم جمع کنیم.
مهدی حسنی نیز اطلاع‌رسانی و تبلیغات زودهنگام را از ضروریات برگزاری هر چه بهتر مسابقات قرآن شکوفه‌ها می‌داند و عنوان می‌کند: یکی از مباحثی که باید در مسابقات قرآن شکوفه‌ها مورد توجه قرار گیرد اطلاع‌رسانی به موقع و زودهنگام است؛ ممکن است بچه‌ها به دلیل سن کمی که دارند پی‌گیری زیادی درباره زمان و نحوه برگزاری مسابقات کشوری نداشته باشند و به دلیل عدم آگاهی از زمان مسابقات آمادگی لازم را نداشته باشند که به همین دلیل لازم است بزرگسالان در اطلاع‌رسانی از این مسابقات دقیق باشند.

داور رشته حسن حفظ سی و ششمین دوره مسابقات قرآن شکوفه‌ها با بیان اینکه اطلاع‌رسانی برای قرآن در کشور ما ضعیف است، می‌گوید: به نظر می‌رسد اگر مسابقات ورزشی حتی مسابقات قایقرانی و... برگزار شود مورد توجه بیشتری از نظر اطلاع‌رسانی در صداوسیما قرار می‌گیرد اما با نهایت تأسف، مسابقات قرآن در کشور ما حتی اگر بین‌المللی هم باشد کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد به ویژه اینکه در بخش شکوفه‌ها باشد.

وی یادآور می‌شود، هرچند که مسابقات بین‌المللی قرآن از شبکه قرآن و معارف سیما پوشش رسانه‌ای خوبی داده شد اما به این دلیل که شبکه‌های دیگر صداوسیما به نحو مطلوب به این مسابقات نپرداختند عموم مردم نیز در جریان برگزاری مسابقات قرار نگرفتند؛ با اینکه چند ماه پیش مسابقات بین‌المللی قرآن در جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری بود اما انگار مسابقاتی برگزار شده بود که به کسی هم ربطی نداشت در حالی که همین مسابقات اگر ورزشی بود همه شبکه‌های صداوسیما آن را پوشش می‌دادند. در بخش شکوفه‌ها که ضعف رسانه‌ای چندین برابر است.
حسنی در ادامه می‌گوید: با وجودی که مسابقات قرآن یکی از جذاب‌ترین و معنوی‌ترین مسابقات بوده و جذابیت‌های ظاهری و باطنی زیادی دارد اما نمی‌دانم چرا مورد غفلت قرار می‌گیرد. با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه فعالیت‌های قرآنی و تکریم قهرمانان قرآنی اما آنطور که شایسته است فعالیت‌های قرآنی منعکس نمی‌شود.

سی و ششمین دوره مسابقات قرآن شکوفه‌ها که برای نوجوانان قرآنی و اساتید قرآنی آینده کشورمان نیمی از کار خود را به پایان رسانده همانند دوره‌های گذشته به گفته کارشناسان قرآنی و داوران این دوره از مسابقات با بی‌مهری صداوسیما به ویژه شبکه دو سیما، شبکه پویا و... همراه بوده است که امید است رسانه ملی با درک اهمیت این مسابقات و اثرگذاری این شکوفه‌های قرآنی در آینده ایران اسلامی اهتمام بیشتری نسبت به انعکاس مسابقات قرآن شکوفه‌ها داشته و شرایط بهتری را برای رشد و شکوفایی این نوجوانان قرآنی فراهم کنند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.