آیت‌الله مکارم شیرازی مطرح کرد؛

لزوم پرهیز از غلو در تبیین فضایل اهل‌بیت/ نهج البلاغه همچون مولا علی مظلوم واقع شده است

تاریخ انتشار:
ضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این‌که ضمن آگاه کردن افراد ناآگاه نسبت به مقام امیرمؤمنان(ع) باید از کارهای غلوآمیز نیز دوری کرد، گفت: باید کاری کنیم که الوهیت، نبوت و ولایت در جاهای خود محفوظ باشند، نباید به دنبال غلو بود و به گونه‌ای حرکت کرد که ...
آیت الله مکارم

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شامگاه دوشنبه در دیدار اعضای برگزار کننده دومین همایش بین المللی علمی پژوهشی سیره امیرمؤمنان(ع) با اشاره به روایت نبی اکرم(ص) که می‌فرمایند «عنوان صحیفه نیکوکاران و مؤمنان در قیامت حب علی بن ابی‌طالب(ع) است»، گفت: تیتر مهم‌ترین موضوع هر نوشته و مطلبی است، این روایت نیز نشان می‌دهد که مهم‌ترین کار افراد با ایمان محبت علی بن ابی‌طالب(ع) است.

وی افزود: البته محبت به دو دسته لفظی و واقعی تقسیم می‌شود که منظور روایت نیز محبت واقعی است؛ محبت واقعی محبتی است که سبب پیوند مکتب با مکتب و برنامه با برنامه می‌شود، یعنی فرد گام در جای گام علی بن ابی‌طالب(ع) می‌گذارد.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با تقدیر از برگزار کنندگان همایش سیره امیرمؤمنان(ع) اظهار داشت: توصیه بنده این است در موضوعی که نسبت به آنها تحقیق و کار نشده است، وارد شوید؛ ببینید کجا جای خالی است و آن را پر کنید، از کارهای تکراری پرهیز شود.

وی تصریح کرد: درباره امیرمؤمنان(ع) مطالب زیادی نوشته شده است، ولی هنوز خلأهای زیادی نیز وجود دارد، سعی کنید کارهای انجام نشده را انجام دهید تا تلاش شما پر اثر باشد.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با تأکید بر این‌که نباید در پژوهش‌ و تحقیق‌های مختلف به ویژه پژوهش‌های دینی و حوزوی کارهای تکراری صورت گیرد، عنوان کرد: کار تکراری سبب اتلاف سرمایه عمر و نیرو می‌شود.

وی توصیه کرد: کارهای نو و انجام نشده‌‌ زیادی درباره مقام امام علی(ع) وجود دارد که باید به آنها پرداخت؛ به هر میزان کار شما با امیرمؤمنان(ع) پیوند داشته باشد، ماندگارتر، با برکت‌تر، مفیدتر و مؤثرتر خواهد بود.

این مرجع تقلید با بیان این‌که ضمن آگاه کردن افراد ناآگاه نسبت به مقام امیرمؤمنان(ع) باید از کارهای غلوآمیز نیز دوری کرد، بیان داشت: باید مراقب افراد اهل غلو و افرادی که راه را اشتباه می‌روند، بود.

وی افزود: به تعبیر بنده برخی برای درست کردن مسأله ولایت مسأله نبوت را زیر سؤال می‌برند و برای درست کردن مسأله نبوت مسأله الوهیت را زیر سؤال می‌برند.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی بیان داشت: باید کاری کنیم که الوهیت، نبوت و ولایت در جاهای خود محفوظ باشند، نباید به دنبال غلو بود و به گونه‌ای حرکت کرد که تمام مبانی در جای خود باشند؛ متأسفانه در محیط ما افراد مشکل آفرینی پیدا شده‌اند که باید آنها را نصیحت و هدایت کرد.

این مرجع تقلید در پایان سخنان خود با اشاره به این‌که درباره کلمات امیرمؤمنان(ع) کم بحث شده است، خاطرنشان کرد: نهج البلاغه نیز همانند حضرت(ع) مظلوم واقع شده و حق آن ادا نشده است؛ باید کاری کرد که کلمات حضرت امیر(ع) روشن‌تر، معلوم‌تر و شفاف‌تر باشد؛ می‌توان روی کلمات قصار و دعاهای ایشان بحث کرد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.