معاون بین‌الملل مجمع جهانی اهل‎بیت(ع):

اسلام جواز لطمه‎زدن به طبیعت کفار را هم نمی‌دهد/ نفی خشونت در منابع روایی فریقین

تاریخ انتشار:
حجت‎الاسلام والمسلمین سالار معتقد است که گروه‌های تکفیری به قرآن و احادیث قائل نیستند و جمود، تکفیر و ترور سه ضلع عمل این گروه را تشکیل می‌دهد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمد سالار

به گزارش بلاغ، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد سالار، معاون بین‌الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در گفت‌وگو با ایکنا در خصوص گروه‌های تکفیری گفت: مسلم است که گروه‌های تکفیری اعم از داعش، جیش النصره و بوکوحرام که چهره مقدس و رحمانی اسلام را مخدوش کرده‌اند، ساخته و پرداخته استعمار، آمریکا، صهیونیسم و دشمنان اسلام هستند تا به دنبال موج بیداری اسلامی اسلام‌هراسی را ترویج کنند.

سالار ادامه داد: پیروز واقعی پیروزی گروه‌های تکفیری صهیونیسم و دشمنان اسلام خواهند بود. مقام معظم رهبری بارها و بارها تذکر داده‌اند که آتشی که دشمنان اسلام در انداخته‌اند گردن خودشان را خواهد گرفت و همین امروز شاهد این مساله هستیم.

وی ادامه داد: برخورد اسلام با مخالفان مشخص است. مسلمانان باید با کسانی که سخن خود را به صورت منطقی بیان کرده و در مقابل منطق خاضع هستند رفتاری منطقی داشته باشند اما حساب این گروه جدا است و باید با این گروه با زبان زور سخن گفت.

معاون بین‌الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: بعضی از علما و بزرگان فقهی معتقد هستند که محاربه و فساد فی الارض با واژه‌ تروریسم یا ارهاب یکسان بوده و اختلاف کمی میان این دو وجود دارد.

سالار ادامه داد: در کتاب‌های فقهی محارب به کسی گفته می‌شود که به روی دیگران و با نیت ایجاد ترس اسلحه کشیده شود. در کتاب 46 جلدی جواهر الکلام در تعریف محارب آمده است که او کسی است که اسلحه بر روی افراد بکشد تا او را بترساند. این عملش می‌تواند به هنگام شب و یا روز، روی دریا و یا خشکی و یا هر جایی دیگری صورت گرفته باشد.
وی تصریح کرد: بعضی‌ها معتقدند که تروریست هر گروه، حکومت، شخص و فردی است که قیام مسلحانه کرده و موجب ترس و هراس دیگران می‌شود. بر اساس این دو تعریف گروه‌های تکفیری تروریست هستند.

معاون بین‌الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: ما معتقدیم که این گروه مصداق این آیه شریفه هستند که «مِنْ أَجْلِ ذَلِکَ کَتَبْنَا عَلَى بَنِی إِسْرَائِیلَ أَنَّهُ مَن قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا وَلَقَدْ جَاءتْهُمْ رُسُلُنَا بِالبَیِّنَاتِ ثُمَّ إِنَّ کَثِیرًا مِّنْهُم بَعْدَ ذَلِکَ فِی الأَرْضِ لَمُسْرِفُونَ* إِنَّمَا جَزَاء الَّذِینَ یُحَارِبُونَ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَیَسْعَوْنَ فِی الأَرْضِ فَسَادًا أَن یُقَتَّلُواْ أَوْ یُصَلَّبُواْ أَوْ تُقَطَّعَ أَیْدِیهِمْ وَأَرْجُلُهُم مِّنْ خِلافٍ أَوْ یُنفَوْاْ مِنَ الأَرْضِ ذَلِکَ لَهُمْ خِزْیٌ فِی الدُّنْیَا وَلَهُمْ فِی الآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِیمٌ: از این روى بر فرزندان اسرائیل مقرر داشتیم که هر کس کسى را جز به قصاص قتل یا [به کیفر] فسادى در زمین بکشد چنان است که گویى همه مردم را کشته باشد و هر کس کسى را زنده بدارد چنان است که گویى تمام مردم را زنده داشته است و قطعا پیامبران ما دلایل آشکار براى آنان آوردند [با این همه] پس از آن بسیارى از ایشان در زمین زیاده‏روى مى‏کنند* سزاى کسانى که با [دوستداران] خدا و پیامبر او مى‏جنگند و در زمین به فساد مى‏کوشند جز این نیست که کشته شوند یا بر دار آویخته گردند یا دست و پایشان در خلاف جهت‏ یکدیگر بریده شود یا از آن سرزمین تبعید گردند این رسوایى آنان در دنیاست و در آخرت عذابى بزرگ خواهند داشت.» (مائده/ 32-33) و باید با ایشان مطابق این آیه برخورد شود.

سالار ادامه داد: این افراد به سزای دنیوی و اخروی ارجاع داده شده‌اند. از نظر اسلام کشتن افراد بی‌گناه، فراریان جنگی، مجروحان، اسیران، سالخوردگان، زنان و کودکان، وارد شدن به خانه‌ها، دشنام به کفار، سرقت اموال ایشان، آسیب زدن به چهارپایانشان، خراب کردن جنگل و آب، تجاوز به نوامیس در جنگ هم نهی شده است. این توصیه‌ها را در کنار رفتار داعش با خلبان اردنی بگذارید. این اقدامات نه با قرآن و نه با احادیث نمی‌خواند.

وی تصریح کرد: در روایتی از امام صادق (ع) آمده است که وقتی پیامبر می‌خواست سپاهی را به جنگ اعزام کند، سردار سپاه را خواند و به ایشان فرمود: به نام خدا، برای خدا و در راه خدا حرکت کنید، از نیرنگ، مثله کردن، کشتن سالخوردگان، کودکان، زنان، قطع کردن درختان مگر اینکه مجبور شوید، بپرهیزید.
معاون بین‌الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: حتی در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) داریم که از ریختن سم در بلاد دشمن نهی کرده‌اند. از هر دو منبع شیعه و سنی احادیث زیادی مبنی بر نفی خشونت و تاکید بر صلح داریم.

سالار ادامه داد: این گروه سه ضلع دارند. اولین ضلع این گروه جمود است که حاضر نیستند در هیچ گفت‌وگویی شرکت کنند. این منجر به تکفیر دیگران می‌شود و ضلع سوم که محصول این ضلع اول است ترور می‌باشد.

سالار ادامه داد: ائمه هیچگاه مخالفان خود را تکفیر نکرد‌اند. پیامبر ناسزا به مسلمان دیگر را فسق دانسته و جنگ با ایشان را کفر اعلام کرده است. حتی در صحیح بخاری از کتب اهل سنت حدیثی از پیامبر(ص) داریم که هر کس به توحید شهادت داده به قبله ما نماز خوانده و از ذبح و قربانی ما بخورد مسلمان است و از کلیه حقوق یک مسلمان برخوردار است. کسی حق ندارد که او را تکفیر کرده و نپذیرفته و خارج از دین بداند.
وی در پایان گفت: حدود یک ماه پیش در قاهره در همایشی که توسط الازهر برگزار شده بود و نماینده همه مکاتب اسلام حضور داشتند، حکم فقهی جهاد برای مسلمان‌سازی دیگران غیر اسلامی خوانده شد و اعلام شد که گروه‌های تکفیری مسلمان نیستند و باید همان برخوردی که با محارب می‌شود در مورد ایشان اعمال شود.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.