فعالیت های اداره کل تبلیغ تخصصی در سال 1403

به گزارش بلاغ، اباذر جعفری مدیرکل تبلیغ تخصصی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار ما از اقدامات صورت گرفته در این اداره کل، در سه حوزه «جذب»، «اعزام» و «تبلیغ نخبگانی» در سال 1403 خبر داد.
جذب و ساماندهی
مدیرکل تبلیغ تخصصی به موضوع جذب و ساماندهی مبلغان در سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: در سال 1403 تعداد 1197 نفر متقاضی تشکیل پرونده تبلیغ تخصصی در معاونت فرهنگی و تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی بودند که از این تعداد، 778 نفر آقا و 419 نفر خانم هستند . از آمار مذکور 456 نفر در 53 تخصص، موفق به تشکیل پرونده شده اند.
جعفری ضمن اعلام برگزاری 46 جلسه کمیته جذب تبلیغی تخصصی در سال گذشته گفت: تایید پرونده های تبلیغ تخصصی مستلزم ارائه مدارک معتبر در جنبه های علمی ، مهارتی و سوابق بوده و بعد از ارسال مدارک لازم و بررسی کارشناسان اداره جذب و اعتبارسنجی و امتیازدهی هر یک از مدارک و تایید اولیه، پرونده در کمیته جذب تبلیغ تخصصی - متشکل از 7 عضو از بخش های مختلف معاونت فرهنگی و تبلیغی- طرح و نسبت به تخصص درخواستی تصمیمگیری می شود و در صورت نیاز، جهت بررسی بیشتر و تخصصی به مصاحبه تخصصی ارجاع داده می شود. «ساماندهی مبلغان، گروهها و انجمنهای تخصصی»، «جلسات مستمر با فناوری اطلاعات جهت بهبود فرایندهای مرتبط با جذب و ساماندهی و رفع خطاهای سامانهای»، «بازنگری آییننامه جذب تبلیغ تخصصی» و « تعامل سازنده با مراکز و مؤسسات تخصصی» از جمله اقدامات اداره جذب و ساماندهی این اداره کل می باشد.
وی در ادامه افزود: در بخش گروههای تبلیغ تخصصی در موضوعاتی چون؛ «تربیت دینی کودک و نوجوان»، «تبلیغ دانش آموزی»، «معارف قرآن کریم» و «نقد مدعیان دروغین مهدویت» تعداد 18 مورد متقاضی تشکیل گروه تبلیغ تخصصی در سال 1403 بودند که از این بین 13 گروه تشکیل شده و تعداد 11 مجوز فعالیت صادر گردیده است.
مدیرکل تبلیغ تخصصی بیان کرد: «انجام اقدامات لازم جهت تشکیل 2 انجمن فرهنگی تخصصی (کلام و مهدویت)»، «تأیید و فعالسازی انجمن فرهنگی تخصصی اندیشه سیاسی و انقلاب اسلامی»، «آموزش همکاران شعب دفتر تبلیغات جهت آشنایی با فرایند شناسایی و جذب مبلغان و گروههای تخصصی و نظارت بر عملکرد آنها در این حوزه بهصورت مستمر»، «پاسخگویی به بیش از 5000 الی 6000 مورد (مراجعه حضوری، تلفنی، سامانهای و فضای مجازی) در حوزههای مختلف شناسایی، جذب و شناسایی، جذب و ساماندهی مبلغان، گروهها و انجمنهای تخصصی»، «جلسات مستمر با فناوری اطلاعات جهت بهبود فرایندهای مرتبط با جذب و ساماندهی و رفع خطاهای سامانهای»، «بازنگری آییننامه جذب تبلیغ تخصصی» و « تعامل سازنده با مراکز و مؤسسات تخصصی» از جمله اقدامات اداره جذب و ساماندهی این اداره کل می باشد.
اعزام
جعفری با اشاره به اعزام های صورت گرفته در سال 1403 توسط اداره کل تبلیغ تخصصی، بیان کرد: مبلغین تخصصی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در سال گذشته با پوشش ۳۱ استان و نزدیک به ۳۰۰ شهر و روستا، خدمات فرهنگی تخصصی به مردم ایران ارائه نمودند. در این سال 757 مبلغ تخصصی 16943 نفر روز اعزام در 45 تخصص فعالیت تخصصی تبلیغی داشته اند.
وی افزود: از موضوعاتی که این مبلغان به جهت آن اعزام شدند می توان به؛ «مشاوره و تحکیم خانواده»، «تبلیغ دانش آموزی و کودک و خردسال»، «مفاهیم و معارف قرآنی»، «اعزام مبلغ راوی به مناطق عملیاتی جنوب و کاروان های راهیان نور»، «کلام اسلامی»، «پیشگیر از اعتیاد»، «جهاد تبیین»، «نقد وهابیت و جریان های تکفیری» و «اندیشه سیاسی و انقلاب اسلامی» اشاره کرد.
تبلیغ نخبگانی
مدیرکل تبلیغ تخصصی در ادامه مطالب خود به موضوع تبلیغ نخبگانی پرداخت و گفت: در سال گذشته تعداد 260 مبلغ نخبه به استانها و شهرهای کشور در مناسبت های مختلف همچون؛ ماه مبارک رمضان، دهه ولایت، ماه محرم، دهه آخر صفر، هفته وحدت، ایام فاطمیه، اعتکاف اعزام شدند که تعداد 1005 حکم تبلیغی برای ایشان صادر گردیده است.
وی اظهار داشت: برگزاری 6 نشست به منظور توانمند سازی مبلغان نخبه در مسائل مهم تبلیغی در راستای برنامه های قطب های دفتر تبلیغات اسلامی با موضوعات؛ «امام خمینی؛ مسئله فلسطین و آخرالزمان»،«تبلیغ دین در دنیای مدرن»، «جایگاه مهدویت در نگاه راهبردی شهید سیدحسن نصرالله»، «دین از نگاه روشنفکران معاصر و تاثیر آن بر اندیشه نخبگان جامعه»، «اخلاق تبلیغی پیامبر اکرم (ص)» و «مهدویت و فرهنگ انتظار» و همچنین عیادت از مبلغان نخبه از اقدامات دیگر اداره تبلیغ نخبگانی می باشد.
سایر اقدامات
جعفری در بخش پایانی مطالب خود به دیگر فعالیت های صورت گرفته توسط اداره کل تبلیغ تخصصی پرداخت و گفت: اعزام مبلغ جهت برگزاری 66 کارگاه آموزشی با موضوعاتی همچون «مقابله با خودکشی»، «مقابله و پیشگیری از اعتیاد»، «پیشگیری از مفاسد اخلاقی»، «پیشگیری از طلاق» و «مساله جمعیت» در شهر های البرز، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قم، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، همدان و یزد از جمله فعالیت های اداره کل تبلیغ تخصصی در سال 1403 بوده است.
افزودن دیدگاه جدید