آیت الله العظمی جوادی آملی:

مردان الهی نه تنها بازی نمی‌ خورند بلکه دست هیچ بازیگری به آن ها نمی‌ رسد

تاریخ انتشار:
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که علامه طباطبایی دنبال عناوین اعتباری نبود گفتند: حیات علامه طباطبایی، حیاتی قرآنی بود و به همین خاطر است که این همه انوار و برکات داشته و دارند.

 به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، این مرجع تقلید در یازدهمین همایش اساتید تفسیر حوزه در دارالقرآن علامه طباطبایی اظهار داشتند: به قول قرآن کسانی که در دنیا زندگی می کنند گرفتار تکاثر هستند؛ اگر دم از معرفت شناسی هم می زنند خروجی آن پوچی این دنیا است؛ کسانی که در این دنیا با فضا و آب و درخت زندگی می کنند نه با دنیا؛ اگر فیلسوف شوند هم فیلسوف متاهله می شوند و از مرحله علم عادی می گذرند.

ایشان اظهار کردند: قرآن مطالب میانی را با علما در میان می گذارد و مطالب عالی را با «لقوم یعلمون» در میان می گذارد و مسایل سیاسی و اجتماعی را نیز با «قائم بالقسط» در میان می گذارد.

حضرت آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کردند: همه اقوام وجود دارند، ولی قوم عالم و عاقل نداریم و کسی قوم عاقل و عالم است که از حوزه و دانشگاه فراتر رفته و قائم به علم و عقل باشد.

این مرجع تقلید بیان کردند: اهل دنیا با امور اعتباری سروکار دارند؛ انسانی که خوابیده است خواب دیده است که فلان پول و فلان منصبی دارد و وقتی که بیدار شد می بیند که دستش خالی است؛ این خواب دقیقا مثل این انسانهاست؛ زیرا آنها وقتی از خواب دنیا بیدار شدند می بینند که هیچ چیز با خود نمی برند.

حضرت آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کردند: برخی هستند که عمده به سراغ اعتبار نمی روند؛ ولی مردان الهی بیش از این هستند نه تنها به دنبال بازی نمی روند؛ بلکه بازی و بازیچه ها و بازیگران دستشان هم به آن ها نمی رسد.

معظم له گفتند: اگر سرزمین ایران اسلامی شربت طهارت نوشید، شهدا هم چون انبیاء و علماء و مرسلین دارای درجاتی هستند؛ طیبین و طیبات هم درجاتی دارند؛ این روند بزرگانی چون علامه طباطبایی تربیت می کنند.

این مرجع تقلید بیان کردند: اسوه برای ما کسی است که طیب تر و پاکتر از همه است؛ علامه طباطبایی از یک حیات طبیه ای برخوردار بود که سعی کرد در دنیا زندگی نکند به همین خاطر به دنبال عناوین اعتباری نبود؛ حوزه نیز نباید به این بسنده کند بلکه باید این روند را گسترش دهد.

ایشان اظهار کردند: قرآن مثل نور خورشید است که هیچ کسی از آن زده و خسته نمی شود و اگر معرفت داشته باشد می فهمد که هستی اش به این نور وحرارت بستگی دارد.

حضرت آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کردند: قرآن آن هنر را دارد که ما را بپروراند، به شرطی که ما در تکاثر زندگی نکنیم و باکوثر باشیم و کوثری باشیم و کوثری حرف بزنیم؛ اگر کسی کوثری حرف زد و تکاثری عمل کرد درست نیست.

معظم له گفتند: هر وقت از این من و ما و از این القاب نجات پیدا کردیم و نه بیراهه رفتیم و نه راه کسی را بستیم خداوند با قرآنش با ما حرف می زند؛ حضرت پیامبر (ص) فرمودند که باید فرزندان ما (امام علی(ع)) باشید؛ وقتی که فرزند ایشان شدیم مادر ما هم حضرت زهرا(س) خواهد بود و این مسیر هم همیشه باز است.

ایشان گفتند: همیشه راه اهل قرآن شدن باز است؛ کلام الهی انسان را زنده می کند و بالا می برد؛ قرآن را خداوند آنگونه که باران را نازل کرده است نازل نکرد ؛خداوند قرآن رابه زمین نیانداخت؛ بلکه به زمین آویخت؛ این حبل هم مانع از افتادن انسان می شود و هم باعث صعود انسان می شود.

معظم له بیان کردند: اساتید قرآن مزیت های بسیاری دارند؛ قائمان به عقل و علم و عدل می توانند شفیع شوند؛ آنها هم شفیع هستند و هم مقبول الشفاعه هستند.

ایشان گفتند: خاصیت علم افزایش ظرفیت ظرف است؛ آن عطیه الهی که می آید، استعداد انسان را افزایش می دهد و هرچه استعداد بیشتر شد برخورداری های انسان نیز بیشتر می شود.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.