کارشناس رسانه ملی:

اسلام حق اشتغال زن را به رسمیت می‌ شناسد

تاریخ انتشار:
کارشناس رسانه ملی با بیان این که اسلام اشتغال را به عنوان حق زن قبل از ازدواج به رسمیت می‌ شناسد، گفت: اشتغال حق زن است اما همین که ازدواج کرد و خانواده تشکیل داد مادری و همسری جز وظایف او می‌ شود.
هددایت نیا

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت الاسلام و الملسمین فرج الله هدایت نیا، کارشناس رسانه ملی، در برنامه آدم و حوا از رادیو معارف با بیان این که اسلام حق اشتغال زن را به رسمیت می‌ شناسد، گفت: این حق پس از ازدواج هم برای زن وجود دارد ولی اگر زن نتوانست پس از ازدواج میان کار و وظایف خانه داری و همسری خود هماهنگی ایجاد کند چون خانه داری و تربیت فرزند وظیفه اوست مجبور است از حق خود چشم پوشی کرده و رسالت خود را انتخاب کند.

وی افزود: دلیل این نگاه قانون گذار به این خاطر است که زن وقتی مسؤولیت خانواده را بر عهده می‌ گیرد نسبت به دیگران دارای وظیفه شده و باید حقوق آن‌ ها یعنی حقوق همسر و فرزند را رعایت کند و اگر به دلیل اشتغال غیر ضروری نتوانست از حق خانواده در کنار اشتغال محافظت کند باید با صلاح دید مراجع قضایی از کار خود چشم پوشی کند و قانون گذار در این جا به این نحو قانون تعیین کرده است.

کارشناس رسانه ملی ادامه داد: حتی در خصوص مردان هم به همین شکل است و اگر زنی به خاطر مصالح خانواده از همسرش خواست شغل خود را عوض کند و شغل مرد مصالح خانواده را در خطر قرار می‌دهد مرد باید با صلاح دید مراجع قضایی شغل خود را عوض کند که دلیل تأکید اسلام و قانون گذار بر این موضوع به خاطر نقش نان آوری مرد است ولی در خصوص زنان باید شغل خود را ترک کنند.

حجت الاسلام و المسلمین هدایت نیا همچنین در خصوص اذن پدر برای ازدواج دختر گفت: قانون گذار و اسلام به این خاطر براین موضوع تأکید دارند که پدر در خانواده و برای دختر نقش حمایتی دارد؛ اما اگر همین دلایل پدر برای مخالفت با ازدواج دختر منطقی نبود اجازه او برای ازدواج دختر ساقط شده و دختر می‌ تواند با مراجعه به مراجع قضایی با همسر دلخواه خود ازدواج کند.

وی با اشاره به این که هیچ مردی نمی‌ تواند در زمان قبل از ازدواج زن مانع اشتغال او شود، ادامه داد: برای مثال اگر برادر دختر به او گفت تو حق نداری کار کنی دختر به حرمت برادری و عرف اخلاقی می‌ تواند به حرف او گوش کند اما هیچ قانونی نمی‌ تواند زن را قبل از ازدواج از اشتغال منع کند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که در قانون و شرع اسلام داشتن پوشش و رعایت حدود آن برای حضور زن در اجتماع ضروری است، یادآور شد: زن چه ازدواج کرده باشد و چه ازدواج نکرده باشد موظف است برای حضور در اجتماع پوشش خود را رعایت کند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.