فضیلت مناجات شعبانیه

کلمه عبور برای ورود به تالار میهمانی بزرگ خدا

تاریخ انتشار:
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه به تبیین فضیلت و آثار و برکات قرائت مناجات شعبانیه برای آمادگی بهتر به منظور ورود به ماه ضیافت الهی پرداخت.

به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان، با بیان این که مناجات شعبانیه دربردارنده یکی از زیباترین، لطیف ترین و در عین حال عمیق ترین راز و نیاز ها با خدای متعال است، اظهار داشت: بنابر روایات معتبر، امیرالمؤمنین(علیه السلام) و سایر ائمه اطهار(علیهم السلام) این مناجات را در ماه پر فضیلت شعبان می‏ خواندند و لذا توصیه بسیاری بر خواندن آن در این ماه شده است.

زیباترین عبارات در یک مناجات عاشقانه

وی افزود: این مناجات، نمونه کاملی از تضرع بهترین بندگان صالح خدا با معبود و محبوب خویش است و از سویی حاوی زیباترین نکاتی می باشد درباره این که چگونه می توان با دعا و مناجات با خالق متعال به راز و نیاز پرداخت و به قول معروف اسباب اتصال با یگانه بی همتا را فراهم نمود.

آماده حضور در ضیافت بزرگ شویم

وی همچنین اضافه کرد: از این رو خواندن مناجات شعبانیه، بستر ارزشمندی را برای انسان به منظور آمادگی روحی و روانی جهت شرکت در ضیافت الهی ماه مبارک رمضان فراهم می کند.

آرامش حقیقی؛ رهاورد مناجات شعبانیه

این استاد حوزه با بیان این که آرامش و طمأنینه ای که انسان در پرتو توجه به این مناجات پیدا می کند، بسیار عجیب و لذت بخش است، گفت: در فرازی از این مناجات با لطیف ترین عبارات چنین با خدای خویش به نجوا می پردازیم که؛ "رحیما، اگر پرتو کیفر تو مرا به سوی آتش می کشاند، پاداش بی پایانت مرا به سوی بهشت فرا می خواند."

خود را در زیر بارش الهی رها کنیم.

وی افزود: در جایی دیگر رو به سوی حضرتش کرده و خاشعانه می گوییم: "مهربانا! بارش لطف تو بر من، در تمام لحظات زندگی ام، فرو نشست، پس در حال مرگ نیز، مرا از لطف و مهربانی خود بی بهره مساز."

وی ادامه داد: در فرازی دیگر با حالتی امیدوارانه از رحمت الهی، می گوییم : "عزیزا، چگونه از نگاه مهربان تو در حال مرگ ناامید باشم و حال آن که در زندگی ام جز مهربانی از تو ندیدم."

حالتی مابین خوف و رجا

حجت الاسلام و المسلمین غرویان همچنین ابراز داشت: در دعا ها و مناجات های ما، هم حالت خوف وجود دارد و هم حالت رجا و اتفاقاً‌ بیشتر ناظر به رجا و امیدواری است.

زیباترین و بی نظیرترین حالات انسانی

وی افزود: در واقع پروردگار ما به بهانه های مختلف می خواهد که رو به سوی او بیاوریم و با او که مهربان ترینِ مهربانان و دلسوزترینِ دلسوزان نسبت به زندگی و عاقبت ماست، به نجوا و راز و نیاز بپردازیم و از قضا ، همین حالت خشوع و تضرع در برابر حضرت حق است که بهترین و ماندگارترین حالات آرامش و سکینه را در وجود ما ایجاد می کند؛‌ آرامشی که در جای دیگر نمی توان و نباید سراغی از آن گرفت.

روز های باقیمانده از ماه شعبان را از دست ندهیم

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که ماه شعبان بهترین فرصت برای خودسازی معنوی است، گفت: توصیه بنده به همه مومنین و مومنات آن است که حقیقتاً بکوشند روز های باقی مانده از این ماه عظیم و پرفضیلت را از دست نداده و با آمادگی بهتر، خود را مهیای حضور در رمضان الکریم کنند.

با توبه به تطهیر نفس بپردازیم

وی همچنین با اشاره به این که در ماه شعبان بر استغفار و تضرع بسیار، تاکید خاصی شده است، گفت: ماه شعبان بهترین فرصت برای بندگان گنهکار است تا با توبه و تضرع به سوی حق تعالی به معنای واقعی تطهیر نفس و تزکیه باطن پیدا کنند.

ماهی که باید رسول مهربان ها را واسطه قرار داد

وی در خاتمه بیان داشت: بر اساس آنچه از روایات دریافت می کنیم ماه رمضان بار عام خداوند است یعنی آن قدر زمینه آماده و میهمانی گسترده است که هر فردی بدون واسطه می تواند با خداوند ارتباط بگیرند اما در ماه شعبان نیاز به واسطه قرار دادن پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) است و در این بین، بهره بردن از دعا ها و به خصوص مناجات شعبانیه بهترین زمینه برای چنین ارتباط گیری به شمار می رود.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.