مدیر برنامه ریزی حوزه علمیه یزد:

سبک زندگی قرآنی را عملیاتی کنیم

تاریخ انتشار:
پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) از میان تمام اعمال، مناجات ها و نمازهای متعدد و عبادت های ماه مبارک رمضان به دو مسأله روزه داری و تلاوت قرآن توجه ویژه ای داشته اند.
نجم الهدی سید جمال الدین

به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، حجت الاسلام سید جمال الدین نجم الهدی در گفتگویی در یزد در خصوص فضیلت های ماه مبارک رمضان اظهار داشت: علی بن موسی الرضا(علیه السلام) به روایت از علی‌ بن‌ ابی‌ طالب(علیه السلام) از آخرین جمعه ماه شعبان خطبه ای را از نبی اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) بیان کرده اند که این خطبه نشان از فضیلت و عظمت ماه مبارک رمضان دارد. پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در این خطبه در جمع پیروانش بعد از اینکه خدا را حمد و ثنا می گویند، درباره عظمت ماه مبارک رمضان می فرمایند: «اى مردم همانا ماه خدا، همراه با برکت و رحمت و آمرزش، به شما روى آورده است؛ ماهى که نزد خدا برترین ماه هاست و روزهایش برترین روزها، شب هایش برترین شب ها و ساعاتش برترین ساعات است.

وی ادامه داد: در ادامه این خطبه آورده شده این ماه مبارک ماهى است که بندگان در آن به میهمانى خدا دعوت شده اند و نفس‌ های روزه داران در این ماه تسبیح، خوابشان عبادت، عملشان پذیرفته و دعایتان در این ماه مورد اجابت است.

مدیر برنامه ریزی حوزه علمیه استان یزد اضافه کرد: پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در ادامه می فرمایند پس با نیّت‌ هاى راست و دل‌ هاى پاک، از پروردگارتان بخواهید تا براى روزه دارى در این ماه مبارک و تلاوت قرآن، توفیقتان دهد؛ چرا که بدبخت، کسى است که در این ماه بزرگ، از آمرزش الهى محروم بماند.

وی خاطرنشان کرد: مشاهده می شود که پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) از میان تمام اعمال، مناجات ها و نمازهای متعدد و عبادت ها در این روایت به دو مسأله روزه داری و تلاوت قرآن توجه ویژه ای دارند.

وی با بیان این که نکته دوم این که افراد در این ماه سعی کنند دعاهایشان با نیت پاک و دل پاک بیان شود، ابراز داشت: فردی که در این ماه قصد روزه داری دارد طبق این روایت با گرسنگى و تشنگى خود، گرسنگى و تشنگىِ روز قیامت را یاد کند و همچنین به نیازمندان و بینوایانتان صدقه دهد و حتی به بزرگان خود احترام و بر کوچک‌ هایتان ترحّم و به بستگانتان نیکى کنند.

حجت الاسلام نجم الهدی تصریح کرد: پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در خطبه های خود این نکته را اضافه می کند که زبانتان را نگه دارید و چشم‌ هایتان را از آنچه نگاه به آن حلال نیست، بپوشانید و گوش هایتان را از آنچه شنیدنش حلال نیست، فرو بندید و به یتیمان محبّت کنید تا بر یتیمان شما محبّت ورزند.

این مدیر حوزوی افزود: در ادامه این خطبه آمده است: از گناهانتان به پیشگاه خداوند توبه کنید؛ در هنگام نمازها، دستانتان را بر آستان خدا به دعا بلند کنید، که آن هنگام (وقت نماز)، برترین ساعت هاست و خداوند با نظر رحمت به بندگانش مى نگرد و هر گاه با او مناجات کنند، پاسخشان مى دهد و چون او را صدا بزنند، جوابشان مى گوید و چون او را بخوانند، اجابتشان مى‌ کند.

وی گفت: در این خطبه اشاره شده که با توجه به اینکه پشت‌هاى ما از بار گناهانتان سنگین است، بنابراین با طول دادن سجده‌هاى خود ، آن ها را سبک کنید و بدانید که خداوند به عزّت خود سوگند خورده که نمازگزاران و سجده کنندگان را عذاب نمى‌ کند و در روزى که مردم در پیشگاه پروردگار جهانیان براى حساب مى ایستند ،آنان را با آتش، هراسان نمى سازد .

حجت الاسلام نجم الهدی در پایان با تاکید بر ضرورت اهتمام به سبک زندگی قرآنی، تصریح کرد: هر كس در این ماه، شرّ خود را از دیگران باز دارد، خداوند در روز قیامت، غضب خویش را از او باز خواهد داشت؛ و هر كس در این ماه، یتیمى را گرامى بدارد، در روز دیدار، خداوند، گرامى ‏اش خواهد داشت؛ و هر كس در آن به خویشاوند خود نیكى كند و صله رحم را به جا آورد، در روز دیدار، خداوند با رحمتش به او نیكى خواهد كرد؛ و هر كس در این ماه بر حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) زیاد صلوات بفرستد، خداوند در روزى كه وزنه اعمال، سبك می شود، وزنه اعمال او را بیفزاید؛ و هر كس در این ماه، آیه ‏اى از قرآن تلاوت كند، پاداش كسى را دارد كه در ماه‏ هاى دیگر، ختم قرآن كرده است.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.