استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد:

اموال را با پرداخت خمس و زکات، حلال کنیم / ماجرای دزدی که روزه می گرفت

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام حسینی قمی گفت: مرحوم آقای زاهد می فرمودند: من از پول های کاملا حلال خودم، بخشی را کنار می گذارم تا در ماه رمضان استفاده کنم.

به گزارش بلاغ به نقل از شبستان، حجت الاسلام سیدحسین حسینی قمی، استاد حوزه علمیه قم، در مسجد امام حسن مجتبی(علیه السلام) تهران گفت: دعای 44 صحیفه سجادیه در استقبال از ماه مبارک رمضان و دعای 45 وداع با این ماه است و امام سجاد(علیه السلام) در دعای 44 بعضی از وظایف مومنین را در قالب دعا بیان کرده اند از جمله می فرمایند: خدایا به ما توفیق بده اموال و دارایی هایمان را از تبعاتی که مال را به حرام آلوده می کند نجات دهیم و با پرداخت زکات آن ها را پاک کنیم.

ماجرای دزدی که روزه می گرفت

وی ادامه داد: مرحوم آقای زاهد می فرمودند: دزدی در نجف، اهل روزه بود و موقع افطار متوجه می شد همه اموالش حرام است لذا از مردم التماس می کرد مال حلالی به او بدهند تا افطار کند اما مردم حرفش را باور نمی کردند و او گاهی یکی دو ساعت التماس می کرد تا مال حلالی برای افطار به دست آورد. مرحوم آقای زاهد پس از نقل این ماجرا فرمودند: من از پول های کاملا حلال خودم، بخشی را کنار می گذارم تا در رمضان استفاده کنم.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه اگر کسی در طول سال موفق به پرداخت خمس و زکات شد در ماه رمضان را از طریق کسب مال حلال، افطار می کند، اظهار داشت: امام صادق(علیه السلام) می فرماید: روزی قنبر (خادم امام علی(علیه السلام)) افطاری امیرالمومنین را که کیسه ای مهر و موم شده بود آورد. فردی گفت: ای علی! چرا کیسه ات را مهر و موم کردی، تو بخیل هستی. حضرت تبسمی کردند و فرمودند: می توانی به صورتی دیگر نیز فکر کنی؛ دلیل این کار این است که می دانم این غدا از مسیر کاملا حلال به دست آمده است لذا آن را مهر و موم کردم؛ که اگر مهر و موم نباشد شاید کسی غذایی را بگذارد که از مسیر حلال نباشد. از این ماجرا درس می گیریم که امیر مومنان که مولای ماست و هیچگاه به سمت حرام نیز نرفته اند در تهیه غذایشان کاملا احتیاط می کردند.

اموالمان را با پرداخت خمس و زکات، حلال کنیم

حجت الاسلام حسینی قمی ادامه داد: از خدا بخواهیم وسوسه های شیطانی و زیاده طلبی ها از ما دور شود تا اموالمان با پرداخت زکات و خمس حلال شود. واقعا چند درصد مردم ما زکات و خمس می دهند؟ تنها حدود 10 تا 20 درصد!

وی با اشاره به اینکه حیات، سرمایه، فکر و مغز ما برای خداست و اگر تاجر یا کارآفرین یا تولیدکننده موفقی هستیم همه از خداست، خاطرنشان کرد: آیت الله غروی اصفهانی روزی درس روز قبل را تکرار کردند و شاگردان با خود گفتند ایشان پیرمردی است شاید یادشان رفته مطالبی تازه تهیه کنند. روز بعد باز هم آیت الله درس را تکرار کرد و طلاب باز شکایتی نکردند. اما روز سوم که آیت الله غروی اصفهانی مجددا درس های قبلی را تکرار کردند یکی از شاگردان پرسیدند: آقا آیا حواستان هست که درس های روز قبل را تکرار می کنید؟ آیت الله غروی اصفهانی فرمودند: سه روز است وقتی اینجا می آیم چیزی یادم نمی آید؛ خدا به این ترتیب خواست به من بفهماند هرچه دارم حتی فکرم از اوست.

لازم نیست خمس و زکاتتان را آخوند ها بخورند

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه اگر قرار باشد رمضان بیاید و برود و تغییری در ما ایجاد نکند مصداق کلام امیر می شویم که در رمضان تنها گرسنه مانده ایم، گفت: بارها گفته ام اگر در پایانِ سالی که در طول آن، هر کاری خواستی کردی اعم از مسافرت، تفریح، خرید لباس، خانه و ...، یک پنجم اموال و دارایی باقیمانده ات را کنار بگذار. و اگر می ترسی اموالت را آخوند ها بخورند می توانی طبق فتاوای بسیاری از مراجع نصف این خمس یعنی سهم سادات را به هر کس که خواستی بدهی؛ و نصف دیگر یعنی سهم امام را که باز می ترسی آخوند ها بخورد با اجازه مرجع و نمایده اش در راهی که می خواهی مصرف کن. البته باید راهی مورد قبول شرع باشد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه بسیاری از افراد در امتحانان مختلف موفق شده اند اما در امتحان مالی شکست خورده اند، تصریح کرد: امتحان مالی عامل شکل گیری واقفیون بود؛ کسانی که برای عودت ندادن وجوهاتی که در اختیارشان بود ابتدا شهادت امام موسی بن جعفر علیه السلام را نپذیرفتند و چون امام رضا علیه السلام فرمودند بنده در معرضِ عموم مردم، پیکر پدرم را غسل دادم، گفتند: ما تو (حضرت رضا(علیه السلام)) را به امامت قبول نداریم.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.