سخنران حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها) تبیین کرد؛

برخورد گزینشی در برابر توصیه‌ های دینی آفت جدی دینداری

تاریخ انتشار:
استاد حوزه علمیه قم، گزینشی برخورد نکردن با دین و انتخاب آیاتی که به نفع انسان است بلکه تسلیم بودن در برابر همه آیات و پرهیز از دوستی با کسانی که دین را به سخره می‌ گیرند را از عناوین دستورات قرآنی در آیات جزء ششم قرآن کریم عنوان کرد.
حاج ابوالقاسم

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت‌ الاسلام محمد حاج ابوالقاسم، در شبستان امام خمینی(ره) با بیان این‌ که خداوند در آیات ابتدایی جزء ششم قرآن کریم مذمت مؤمن را به‌ صورت آشکار بر مسلمانان و مؤمن حرام کرده است، گفت: مؤمن روزه‌ دار به‌ صورت آشکار برادر مؤمن خود را مذمت نمی‌ کند.

وی افزود: خداوند در آیات سوره نساء از مؤمنان می‌ خواهد که آشکارا برادر دینی خود را مذمت نکند و از آن ها می‌ خواهد آبروی مؤمن را حفظ کرده و پرده‌ پوشی کنند و تنها در خصوص ظالم به مظلوم اجازه مذمت آشکار داده تا شاید ظالم در اثر مذمت مظلوم از ظلم خود دست بردارد.

استاد حوزه علمیه قم پرهیز از غلو در شأن پیامبران و ائمه طاهرین(علیهم السلام) را از دیگر توصیه‌ های قرآنی به مؤمنان عنوان کرد و افزود: همان‌ طور که حضرت عیسی(علیه السلام) از غلو کنندگان در مقام خود بیزاری جسته‌ اند حضرت علی(علیه السلام) هم از غلو کنندگان در مقام خود بیزاری جسته و از خدا می‌ خواهند که این گروه در زندگی خار و ذلیل‌ شده و هرگز به مرتبه بزرگی و کمال نرسند.

حجت‌ الاسلام حاج ابوالقاسم رعایت احترام ویژه به مقدسات و شعائر دینی را از دیگر خواسته‌ های قرآن کریم برشمرد و افزود: قرآن از مسلمانان می‌ خواهد که حرمت ماه حرام را رعایت کرده و حتی گوسفندی که همراه حاجی است را محترم شمرده درحالی‌ که متأسفانه ما امروز شاهد هستیم عده‌ ای بدتر از عرب جاهلی در ماه محرم مسلمانان یمن را به خاک و خون کشیده و باهم دین خود به محاربه بر خواسته‌ اند.

وی افزود: مؤمن همواره در جست و جوی طهارت بوده و این طهارت را تنها برای ظاهر خود نمی‌ خواهد بلکه به دنبال طاهرت باطنی است و آنچه در روز قیامت امت رسول خدا(صلی الله علیه و آله  سلم) را از سایر امت‌ ها ممتاز می‌ کند همین وضو گرفتن، نمازخواندن و طهارت جسم و روح است.

مفسر قرآن کریم عدالت محوری نسبت به دشمنان را سنت اسلامی دین برای مسلمانان خواند، ادامه داد: مسلمانان حتی نسبت به دشمنان خود مهربان بوده و هرگز از عدل و انصاف خارج نمی‌ شوند.

حجت‌ الاسلام حاج ابوالقاسم تصریح کرد: یکی از توصیه‌ های مهم قرآنی به مؤمنان یادآوری نعمات الهی و کمک‌ های خداوند است و هنگامی‌ که انسان این خوبی‌ ها را یاد می‌ کند در زندگی آرامش پیداکرده و به توکل می‌ رسد.

استاد حوزه علمیه قم شدت عمل در برخورد با کسانی که امنیت اجتماعی را به خطر می‌ اندازند، گزینشی برخورد نکردن با دین و انتخاب آیاتی که به نفع انسان است بلکه تسلیم بودن در برابر همه آیات، پرهیز از دوستی باکسانی که دین را به سخره می‌ گیرند و نوعی دوستی و نجات بشریت و توصیه به این‌ که ریختن خون بی‌ گناه مساوی است با خون همه انسان‌ ها را از دیگر دستورات و توصیه‌ های قرآنی آیات جز ششم قرآن کریم به مسلمانان عنوان کرد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.