آیت الله مکارم شیرازی:

برتری جویی کشور های توسعه طلب سرچشمه جنگ ها و اختلافات است

تاریخ انتشار:
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که طغیان سرچشمه بسیاری از جنگ ها بوده است،گفت: امروزه نیز برتری جویی کشور های زورگو و توسعه طلبی کشور هایی که می خواهند همه منافع دنیا را برای خود داشته باشند سرچشمه جنگ ها و اختلاف ها هستند.

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در سلسله سخنرانی های شب های ماه مبارک رمضان که با موضوع شرح دعای مکارم الاخلاق از شبکه سوم سیما پخش شد، گفت: امام سجاد(علیه السلام) در آخرین جمله فصل 14 این دعا عرضه می دارد خدایا کمکم کن من طغیان نکنم در حالی که من می دانم تو طغیانگران را دوست نداری.

وی افزود: بغی و طغیان در لغت عرب یک معنا دارد، مفهوم ساده طغیان این است که انسان پا را از گلیم خود فراتر بگذارد و برتری جویی کند، کتابی به نام قاموس لغت وجود دارد که از بهترین منابع لغت عرب است که درباره بغی می گوید برتری جویی، ظلم کردن، عدول از حق و سلطه طلبی بر دیگران همان طغیان و بغی است.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که طغیان سرچشمه بسیاری از جنگ ها بوده است، اظهار داشت: امروزه نیز برتری جویی کشور های زورگو و توسعه طلبی کشور هایی که می خواهند همه منافع دنیا را برای خود داشته باشند سرچشمه جنگ ها و اختلاف ها هستند.

وی ادامه داد: طغیان ها سرچشمه بسیاری از پرونده های جنایی و تجاوز مالی است، اگر طغیان و بغی در جامعه نباشد آرامش به جامعه باز می گردد؛ پا را از حد خود فراتر گذاشتن سبب می شود که انواع نا آرامی ها در جامعه پدید آید.

این مرجع تقلید با بیان این که در آخر سوره قصص داستانی پر معنا به نام داستان قارون وجود دارد، ابراز داشت: نتیجه طغیان گری در این سوره نشان داده شده است، امروزه همانند قارون در دنیا کم نیستند؛ قارون از قوم بنی اسرائیل بود اما به دلیل داشتن ثروت فراوان طغیان کرد.

وی عنوان کرد: انسان ها نباید شادی همراه با مستی ثروت داشته باشند، خداوند این گونه افراد که شادی غرور آمیز داشته باشند را دوست ندارد؛ اگر خداوند امکانات و نعمتی به کسی داده باید در راستای ذخیره سازی برای سرای آخرت خود استفاده کند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: انسان از برخی افراد متعجب می شود که به اندازه صد ها سال زندگی کردن ثروت دارند اما باز هم به دنبال کسب ثروت بسیار هستند، این مقدار ثروت چه اندازه قابل جذب و چه اندازه اضافه است.

وی اضافه کرد: انسان باید اموال اضافه خود را در اختیار نیازمندان قرار دهد تا زندگی جاودان آخرت در اختیارش قرار گیرد؛ انسان نباید فراموش کند که چه نصیبی از دنیا دارد، انسان در آخر کار فقط کفنی با خود می برد انسان باید همه چیز را بگذارد و به دیار باقی برود.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که همانگونه که خداوند به انسان نیکی کرده او نیز باید نیکی کند، گفت: انسان باید به خلق خدا نیکی کند؛ آگاهان بنی اسرائیل به قارون گفتند که این ثروت ها از سوی خداوند است اما او در جواب گفت مدیریت، قدرت ابتکار و خلاقیت من سبب ثروت دار شدنم شده است.

وی افزود: انسان باید از نبوغ و استعدادی که خداوند متعال در اختیار او قرار داده است نهایت استفاده را در مسیر صحیح انجام دهد؛ عاقبت طغیانگران همانند قارون است.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.