حجت الاسلام ماندگاری:

هدف تعلیم و تربیت ارتقای قوای عقلانی است

تاریخ انتشار:
کارشناس مذهبی، هدف از تعلیم و تربیت را ارتقای قوای عقلانی انسان عنوان کرد و گفت: عقلانیت و خرد ملاک دینداری است و کسی که از آن برخوردار نباشد در واقع دین ندارد و اهل بهشت نخواهد بود.

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت الاسلام مهدی ماندگاری، کارشناس مذهبی، در نشست تربیت خانواده از دیدگاه آیات و روایات که در مهدیه تهران برگزار شد، با اشاره به جنبه های تعلیم و تربیت اسلامی گفت: از جنبه های مهم تعلیم وتربیت اسلامی، جنبه عقلانی آن است.

وی افزود: یکی از هدف‌ های تعلیم، تعلم و تربیت، تعالی دادن و گسترش قوای عقلانی کودکان است به این معنا که از شخص تحصیل کرده انتظار می رود که کار ها و عملکرد ها منطبق با موازین عقلانی و منطقی انجام دهد.

وی با اشاره به بعد اخلاقی تربیت در خانواده افزود: بعد اخلاقی تربیت از همه ابعاد تربیت مقدم تر و مهم تر است. بعد اخلاقی از جایگاه رفیعی برخوردار است، این بعد می تواند انسان فرشی و زمینی را به انسان ملکوتی و آسمانی تبدیل می کند. بدون پرورش این بعد، انسان توانایی سیر و سلوک به مقصد نهایی را ندارد.

این کارشناس مذهبی با بیان این‌ که اسلام برای پرورش دادن بعد اخلاقی انسان دستوراتی مانند موعظه، تذکر، توبه و ابتلا را قرار داده است، اظهار داشت: تلاش در تربیت جنبه اخلاقی شخصیت انسان امری است که باید در تمام طول عمر آدمی ادامه داشته باشد.

وی افزود: در برخى روایات، از عقل به عنوان حجّت باطنى خداوند، در کنار حجت ظاهرى او، یعنى انبیا(علیهم السلام)، نام برده شده است و در پاره ‏اى از آن‏ ها دین‏دارى لازمه خردورزى و خردمندى معرفى گردیده است.

حجت الاسلام ماندگاری در پایان با اشاره به برخی از روایات عقل را ملاک دینداری شمرد و افزود: اگر کسی از عقلانیت و خرد برخوردار نباشد در واقع دین ندارد و کسی که دین نداشته باشد اهل بهشت نخواهد بود. همچنین بر طبق برخی دیگر از روایات عقل به عنوان دوست و صدیق و در مقابل جهل و نادانی، دشمن انسان معرفی شده است.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.