حجت الاسلام صالحی خوانساری:

اگر قرار بود عقل به صورت انسانی مجسم شود، همانا به صورت "حسن بن علی " جلوه می کرد

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام صالحی خوانساری گفت: اگر قرار بود عقل به صورت انسانی مجسم شود، همانا به صورت "حسن بن علی " جلوه می کرد.
صالحی خوانساری

حجت الاسلام و المسلمین صالحی خوانساری در گفتگو با خبرنگار بلاغ ضمن تبریک به مناسبت میلاد با سعادت امام حسن مجتبی(علیه السلام) گفت: هیچ گاه ضعیف، درمانده و ناتوان از درب خانه آن حضرت نا امید برنمی گشت و حضرت می فرمود: من هم به درگاه خدا سائلی هستم و می‌ خواهم كه خدا محرومم نسازد و شرم دارم كه با چنین امیدی سائلان را ناامید كنم.

لقبی برآزنده امام دوم شیعیان

استاد درس خارج حوزه در ادامه گفت: امام حسن مجتبی(علیه السلام) تمام توان خویش را در راه انجام امور نیك و خداپسندانه به كار می‌ گرفت و اموال فراوانی در راه خدا می‌ بخشید، مورخان و دانشمندان در شرح حال زندگانی پر افتخار ایشان، بخشش‌ های بی‌ سابقه و انفاق‌ های بسیار بزرگ و بی‌ نظیری ثبت كرده‌ اند. آن حضرت در طول عمر خود دو بار تمام اموال و دارایی خود را در راه خدا خرج كردند و سه بار نیز ثروت خود را به دو نیم كردند و نصف آن را برای خود و نصف دیگر را در راه خدا به فقرا بخشیدند.

امام از دیدگاه رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم)

صالحی خوانساری گفت: رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در وصف سبط اکبر خود سخنان بسیاری فرموده اند که به دو نمونه از روایات نقل شده اشاره می کنم، اول آنکه حضرت فرمودند اگر قرار بود عقل به صورت انسانی مجسم شود، همانا به صورت "حسن بن علی " جلوه می کرد. یا در جایی دیگر حضرت می فرمایند: به راستی که [امام حسن مجتبی(علیه السلام)] در زمان خویش عابدترین، زاهدترین و داناترین مردم بود و احادیث بسیار زیادی که از معصومین(علیهم السلام) درباره آن امام همام نقل شده همه و همه نشان از عظمت و بزرگی شخصیت ایشان دارد.

سیاست در نگاه حضرت

وی افزود: در روایتی حسن بصری در مورد سیاست از امام حسن مجتبی(علیه السلام) سوال می کند، حضرت چنان با بیان شیرین و کلمات زیبا به او پاسخ می دهد که که هر شنونده ای را به وجد می آورد؛ امام حسن مجتبی(علیه السلام) می فرمایند: سياست آن است كه حقوق خداوند، حقوق زنده ها، و حقوق مرده ها؛ را رعايت كني. اما حقوق خداوند، پس عبارت است از انجام آنچه كه خواسته خداوند است و پرهيز از آنچه كه او نهي كرده است. و اما حقوق زنده ها آن است كه به وظيفه ي خود در برابر برادرانت عمل كني و از خدمت امت خويش بازنماني و تا زماني كه ولي امر مسلمين با امت خود صادق است، با او صادق باشي و هنگامی كه وی از راه راست منحرف شد، عقيده ات را رو در روي او اظهار كني و اما حقوق مردگان: اين است كه نيكي های آنان را ياد كنی و از بدي هاشان چشم بپوشی، چرا كه آن ها را پروردگاری است كه از آنان حساب كشی مي كند.

ثواب و آثار زیارت آن حضرت

حجت الاسلام صالحی خوانساری در پایان با اشاره به حدیثی از پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) گفت: امام حسین علیه‏ السلام از رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم) می‏ پرسد پاداش کسی که به زیارت تو نائل شود چیست، حضرت در پاسخ می‏ فرماید: کسی که مرا یا پدرت علی را یا بردارت حسن یا تو را زیارت کند، بر من است که قیامت به زیارت وی بروم و اینکه در آثار دینی تاکید فراوانی به زیارت امام مجتبی علیه‏ السلام همانند سایر امامان شده و زیارت امام حسن مجتبی(علیه السلام) همتای زیارت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم عنوان شده است. 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.