امام موسی صدر محور وحدت بین مذاهب و ادیان است

تاریخ انتشار:
یک محقق و پژوهشگر اندیشه‌ های امام موسی صدر گفت: امام موسی صدر با نفوذ شخصیتی که داشت، نماد و محور وحدت است و وحدت بین سران، مذاهب و ادیان، وحدت در جهان اسلام و وحدت حوزه و دانشگاه را همواره در اندیشه‌ های خود داشت.
امام موسی صدر

به گزارش بلاغ به نقل از ایسنا، حجت‌ الاسلام سیدحمید ابطحی در گفتگویی بیان کرد: ما هیچ گونه خبری درباره‌ ی این که امام موسی صدر به شهادت رسیده، نداریم و حتی خود سران لیبی مثل عبدالله السنوسی که رئیس امنیت دستگاه قذافی بود بعد از این که او را برای محاکمه از مراکش آوردند و چندین جلسه محاکمه شد اطلاعات کذبی داد مثل این که گفت یک شخصی در قبرستان طرابلس مدفون است که امام موسی صدر است ولی بعد از بررسی‌ ها مشخص شد که ایشان هیچ ربطی به امام موسی صدر ندارد و از طریق آزمایش دی‌ ان‌ ای دروغ بودن حرف‌ های او مشخص شد.

این محقق اندیشه‌ های امام موسی صدر افزود: قذافی از طرف مادر اصالتا یهودی بود و از سمت پدر عرب بود و قذافی با سرویس‌ های جاسوسی موساد و اسراییل رابطه خوبی داشت. آقای صدر را پس از آخرین سخنرانی که در کشور لیبی داشت و از مهاجرین فلسطینی خواست از جنوب لبنان به مواطن خود برگردند دیگر کسی ندید. یکی از سخنان اصلی امام موسی صدر در مورد اسراییل این بود که همواره می‌ فرمود: "اسراییل شر مطلق است." به دلیل همین صحبت‌ ها از طرف قذافی به طرابلس دعوت می‌ شود و وقتی مقامات به استقبال ایشان می‌ آیند و امام موسی صدر را به هتل می‌ برند تا 6 روز ایشان هیچ تماسی با خانواده خود نداشته در حالی که امام موسی صدر همواره خانواده برایش در اولویت بود و سابقه نداشت که تا این حد خانواده را بی‌ خبر بگذارد. تمام این حرکت‌ ها نشان از این دارد که ناپدید شدن امام موسی صدر کاملا با برنامه‌ ریزی صورت گرفته است.

ابطحی ادامه داد: بنابراین می‌ توانیم بگوییم که اسراییل نقش قوی در ربوده شدن امام موسی صدر داشت و همچنین این احتمال وجود دارد که ایشان تحت‌ الحفظ نیروی جاسوسی باشد حال یا به صورت مستقیم یا غیر مستقیم.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که دلیل محبوبیت امام موسی صدر چیست؟ تصریح کرد: آقای صدر یک روحانی برخاسته از حوزه قم و نجف بود که دارای درجه اجتهاد بود یعنی متخصص در فقه جواهری و در عین حال علاوه بر این که مجتهد بود یک شخصیت دانشگاهی نیز داشت و انسانی بود که با این همه تخصص علم و آگاهی و وسعت دیدی که خداوند به ایشان هدیه کرده بود نسبت به سرنوشت و حقیقت آینده تمام انسان‌ ها و تمام بشریت خود را مسئول می‌ دانست و یک نگاه باز، ژرف و عمیقی نسبت به مسائل اطراف خود داشت.

این محقق و پژوهشگر اندیشه‌ های امام موسی صدر یادآور شد: ایشان هم فقیه و هم صاحب آرا و تفکر فلسفی بودند. امام موسی صدر پس از این که با توصیه‌ های آیت‌ الله بروجردی وارد لبنان و جایگزین سید عبدالحسین شرف‌الدین که ایشان هم انسان بزرگی بود، شد، در عرصه‌ ی تحولات و اصلاحات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی لبنان اقدامات بسیار ارزشمندی را انجام دادند و همین کار های ایشان از او یک شخصیت کاریزماتیک ساخت و به خاطر روحانی بودنش با مردم رابطه عمیقی برقرار می‌ کرد.

ابطحی یادآور شد: آقای صدر مردم محروم و مستضعف لبنان که در آن روز فقر و تنگدستی زیادی داشتند را همواره مورد احترام قرار می‌ داد و در جهت درمان آن ها از نظر اقتصادی و فرهنگی کار های ارزشمندی انجام داد. اولین یادگاری که ایشان از خود به جای گذاشت "حرکت المحرومین" نام گرفت و پس از آن جنبش امل را با کمک افراد و دوستانی همچون دکتر چمران به راه انداخت و خودش پایه‌ گذار مجلس شیعیان لبنان شد و پس از آن با یمن رویکرد اصلاحی خویش را شروع کرد.

ابطحی گفت: امام موسی صدر درباره اصلاحات در جامعه می‌ فرماید: "اصلاحات در جامعه باید از طبقات پایین و زیرین و محروم اتفاق بیفتد." بر خلاف برخی که می‌ گویند اصلاحات باید از طبقه بالا آغاز شود. تمام هم و غم ایشان متوجه بخش پایین جامعه بود. دکتر چمران درباره‌ ی شخصیت امام موسی صدر اینطور می گوید: ایشان از شمال تا جنوب مسافرت می‌ کرد و خودش می‌ رفت به استقبال فقیران و مستضعفان لبنان. نه این که آن ها بروند به استقبال امام موسی صدر. ایشان همواره سعی می‌ کرد مشکلات مردم را حل کند و مدارسی را برای کودکان و یتیمان شیعیان لبنان دایر کرده بود.

وی در ادامه با اشاره به نقش امام موسی صدر و اندیشه‌ های ایشان در رابطه با وحدت بین جهان اسلام عنوان کرد: آقای صدر با نفوذ شخصیتی که داشت سمبل و نماد و محور وحدت بود. ایشان در مورد وحدت چند دیدگاه دارد یکی وحدت بین سران مذاهب و ادیان، که امام صدر همواره در بین سران مذاهب رفت و آمد می‌ کرد و همواره با اسقف‌ ها و کشیش‌ ها در کلیساهایشان دیدار می‌ کرد و در کلیسا برای مسیحیان سخنرانی می‌ کرد و مسیحیان را جذب اسلام واقعی می‌ کرد. همینطور با مسیحیان ارتودکس و کاتولیک بحث و مناظره می‌ کرد و نقاط اشتراک ادیان را محور قرار می‌ داد. یکی از سران اسقف‌ ها در مورد امام موسی صدر می‌ گفت: وقتی ما امام موسی صدر را می‌ بینیم انگار که حضرت مسیح را دیده‌ ایم و با او ارتباط گرفته‌ ایم.

این محقق و پژوهشگر اندیشه‌ های امام موسی صدر با بیان این‌ که «تمام اندیشه‌ ها و ادیان و مذاهب امام موسی صدر را دوست داشتند» گفت: وحدت بعدی که مد نظر ایشان بود وحدت سیاسی است. که از نظر ایشان در جهان اسلام شیعه قرن‌ ها در رکود و عقب ماندگی است و باید یک قدرت ممتازی با محوریت شیعه شکل بگیرد. و از همین رو ایشان کار های تشکیلاتی را در لبنان انجام دادند و با دولت لبنان وارد تعامل شدند. ایشان بر احزابی مثل 8 مارس و 16 مارس و همچنین با سایر طیف‌ های سیاسی لبنان که هر کدام می‌ خواستند حزب خود را بر کرسی بنشانند نفوذ داشت و به عنوان یک رهبر شیعه اقتدار شیعیان را حفظ می‌ کرد و همه را تحت الشعاع خود قرار می‌ داد.

ابطحی ادامه داد: از جهت علمی هم ایشان با تحصیلات خود وحدت حوزه و دانشگاه را ایجاد کرده بود و همه را حول یک محور جمع می‌ کرد. در جهانی که ما زندگی می‌ کنیم و دشمنان دندان تیز کردند که اسلام هراسی به راه بیاندازند و اسلام وارونه و غیر واقعی را نشان بدهند آن هم با راه اندازی گروهک‌ هایی مثل داعش و تکفیری‌ ها، اندیشه‌ های امام موسی صدر می‌ تواند این تفکر را القاء کند که مسلمانان در پی ایجاد صلح و دوستی هستند.

وی گفت: اکنون در خاورمیانه و کشور های منطقه شاهد به ثمر رسیدن بیداری اسلامی هستیم و در تمام منطقه انقلاباتی رخ داده که هنوز به ثمر نرسیده ولی اگر انسان‌ ها به آن اصل دین یعنی فداکاری روی بیاورند مطمئنا ظلم دوامی نمی‌ آورد. اگر اندیشه‌ های امام موسی صدر رواج پیدا کند روح استکبار ستیزی در همگان دمیده می‌ شود. ما باید هویت، فکر و شخصیت امام موسی صدر را نصب‌ العین خود قرار بدهیم.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.