حجت الاسلام محمد حسین حق جو :

عید فطر، روز تعظیم شعائر الهی

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام محمد حسین حق جو گفت: شعار تکبیر و تهلیل و تحمید و تقدیس، از جمله اعمالی است که به روز عید جلوه خاصی می بخشد.
حجت الاسلام حق جو

به گزارش بلاغ حجت الاسلام محمد حسین حق جو رییس مرکز مشاوره حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها) در گفتگو با بلاغ، ضمن تبریک عید سعید فطر گفت: یکی از مباحثی که در فلسفه ماه مبارک رمضان در پرتو روزه داری و برنامه هایی که در ماه مبارک رمضان از نظر جسمی، معنوی، روحی و روانی و از نظر اجتماعی برای یک روزه دار مطرح شده، مساله تقواست.

تقوا از رذائل اخلاقی

استاد حوزه در ادامه با ذکر آیه 183 سوره مبارکه بقره: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» ای کسانی که ايمان آورده ايد، روزه داشتن بر شما مقرر شد، همچنان که بر کسانی که پيش از شما بوده اند مقرر شده بود ، تا پرهيزگار شويد. گفت: این تقوا به معنای پالایش از رذائل اخلاقی و آرایش به فضائل اخلاقی است یعنی اگر فردی در فرآیند روزه داری ماه مبارک رمضان به این دو عنصر پالایش از رذائل اخلاقی و آرایش به فضائل اخلاقی رسید، به تقوا رسیده است و این می شود همان بازگشت به فطریات.

لیلة الجوائز

وی در ادامه افزود: در حدیثی مفصل از رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) درمورد فضائل ماه مبارک رمضان آمده است که چون شب عید فطر -كه شب جوائز نام دارد- فرا رسد، خداوند پاداش عمل‏ كنندگان را بدون حساب و شمارش ببخشد و درجایی دیگر امام باقر(علیه السلام) نقل می فرمایند که رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: چون روز اول شوّال فرا مى ‏رسد منادى ندا مى‏ كند: اى مۆمنان در این صبحگاه بشتابید براى جوائزتان و منظور پاداشی است که خداوند تبارک و تعالی به روزه داران این ماه مبارک می دهند.

تعظیم شعائر الهی

انسان مسلمان باید از راه های گوناگون، ندای حیات بخش توحید را به گوش جهانیان برساند. یکی از آن راه ها، بیان شعار های مذهبی است. خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: «وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللّهِ فَإِنّها مِنْ تَقْوَی الْقُلُوبِ» (حج: 33) هر کس شعائر الهی را بزرگ دارد، این کار نشانه تقوای دل هاست. تعظیم شعائر الهی، یکی از ویژگی های عید سعید فطر است. شعار تکبیر و تهلیل و تحمید و تقدیس، از جمله اعمالی است که به روز عید جلوه خاصی می بخشد. پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله و سلم) در روز عید فطر، از منزل بیرون می آمد و تا رسیدن به مصلی با صدای بلند، شعار «لا اله الا الله» و «الله اکبر» سر می داد و حتی در میان خطبه ها و قبل و بعد از آن با صدای رسا این کلمات را تکرار می کرد.

عید شکر

عید فطر، روز شکرگزاری از حق تعالی است که در ظلمت جسم، چراغ روشن فطرت را نهاد تا همیشه پرتو افشان و حیات بخش باشد، عید رمضان، در حقیقت عید شکر است؛ شکر به خاطر توفیق گذراندن دوران یک ماهه ضیافت الهی، شکر روزه دار، شکر توفیق عبادت و ذکر و خشوع و توسل به بارگاه کبریایی حضرت حق، حقیقتاً هم برای این شکر، انسان مؤمن باید عیدی بگیرد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.