حجت الاسلام اصغر قائمی:

مقام صادق آل محمد(ع) عقل را حیران می کند

تاریخ انتشار:
استاد حوزه با بیان اینکه مقام امام صادق(علیه السلام) به حدی رفیع است که عقل را حیران می کند گفت: خداوند در حدیث لوح می فرماید: جایگاه جعفر را گرامی خواهم داشت و قطعا او را در رابطه با شیعیان و یاران و دوستانش شاد و مسرور خواهم کرد.
حجت الاسلام اصغر قائمی

حجت الاسلام و المسلمین اصغر قائمی استاد حوزه ومشاور دینی در گفتگو با خبرنگار بلاغ ضمن تسلیت ایام شهادت امام جعفر صادق(علیه السلام) گفت: بر دوستداران و پیروان آن حضرت لازم است که هرچه بیشتر در جهت برپایی با شکوه مجالس عزاداری در سوگ صادق آل محمد(علیه و علیهم السلام) کوشش کنند.

مقام رفیع صادق آل محمد(علیه و علیهم السلام)
استاد حوزه با بیان اینکه مقام امام صادق(علیه السلام) به حدی رفیع است که عقل را حیران می کند گفت: خداوند تبارک و تعالی در حدیث لوح به حبیب خودش محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: "لاکرمن مثوی جعفر و لا سرنه فی اشیاعه و انصاره و اولیائه" جایگاه جعفر را گرامی خواهم داشت و قطعا او را در رابطه با شیعیان و یاران و دوستانش شاد و مسرور خواهم کرد. 

 رشد فرهنگ شیعی
نویسنده دروس حوزوی افزود: فرهنگ شیعه در زمان امام صادق(علیه السلام) بیشتر از همه ایام رشد پیدا کرد به گونه ای که مرحوم شیخ صدوق و شیخ مفید می گویند که این در نظر دیگر دانشمندان، علمای شیعه و محدثین و بزرگان هم مشهود و معروف است که ما بیشترین حدیث را در بین معصومین(علیهم السلام) از امام صادق(علیه السلام) داریم؛ زمانی که بنی امیه و بنی عباس درگیر هم بودند فرصت بسیار مناسبی پیش آمد که شاگردانی را در همه زمینه ها و رشته های مختلف تربیت کنند و از دلایل اصلی فرهنگ ناب و ارزشمندی که شیعه امروز دارد، وجود احادیث بی شمار آن امام همام است تا حدی که شیعه را، شیعه جعفری می گویند و حال آنکه ما شیعه اثنی عشری هستیم.

سیره اخلاقی حضرت
وی در خصوص هشام بن حکم به عنوان بارزترین شاگرد مکتب امام صادق علیه السلام تشریح کرد: امام صادق(علیه السلام) در همه زمینه ها مردم را به هشام بن حکم ارجاع می دادند که در مباحث اعتقادی بسیار قوی بود به حدی که وقتی حضور امام صادق(علیه السلام) وارد می شد، حضرت تمام قد به احترام او می ایستادند و حال آنکه در آن زمان هشام بن حکم یک جوان بود.

ثمره معرفت واقعی
حجت الاسلام قائمی در ادامه تصریح کرد: در روایات مختلفی داریم که یک بار مفضل بر حضرت وارد شد، حضرت در جمع اصحاب فرمودند: مفضل بیا نزدیک مفضل آمد و حضرت مجددا فرمودند: بیا نزدیکتر  و حضرت، مفضل را در آغوش گرفته و با او مصافحه و معانقه کردند و به او فرمودند: مفضل! به خدا من تو را دوست دارم و هر کس که تو را دوست داشته باشد نیز دوست دارم و این محبت بیشتر نسبت به مفضل باعث تعجب اصحاب شد، مفضل در خدمت حضرت نشست و حضرت فرمود: مفضل! ای کاش همه شیعیان ما به اندازه تو معرفت ما را داشتند و این روایات دال بر این نکته است که هرکس معرفت بیشتری نسبت به معصومین(علیهم الشلام) داشته باشد در نزد آن حضرات عزیز تر و گرامی تر خواهد بود.

حدیثی گرانبها
کارشناس رادیو معارف در پایان خاطر نشان کرد: امام صادق(علیه السلام) در حدیثی می فرمایند: "وجدت علم الناس کله فی أربع : أولها أن تعرف ربک و الثانی أن تعرف ما صنع بک و الثالث أن تعرف ما أراد منک ، و الرابع أن تعرف ما یخرجک من دینک." دانش مردم را در چهار چیز یافتم، اول اینکه خدایت را بشناسی؛ دوم اینکه بدانی و بشناسی خداوند چه عظمتی در وجود تو قرار داده؛ سوم اینکه بدانی خداوند چه چیزی از تو خواسته و برای چه هدفی تو را خلق کرده و در آخر اینکه بفهمی چه چیزی تو را از دینت خارج می کند .

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.