کارشناس مذهبی:

دوستی و رفاقت نخستین قدم حل مشکلات نوجوانان

تاریخ انتشار:
کارشناس مذهبی دوستی و رفاقت با نوجوانان را نخستین قدم حل مشکلات آن ها دانست و گفت: امر و نهی نکنیم، اعتماد کنیم، با نوجوان صمیمی باشیم و نکات منفی رفتار او را غیر مستقیم به او بفهمانیم.
برقراری ارتباط با نوجوانان

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت الاسلام حامد بصیرت پور، کارشناس مذهبی، در کانون بسیج جوانان اصفهان و در جلسه ای که با عنوان تربیت نوجوان و در حضور مادران نوجوانان یاوران آفتاب برگزار شد، گفت: متاسفانه معضلات جوانان و نوجوانان مانند اعتیاد، شبکه های مجازی و روابط دختر و پسر در جامعه وجود دارد که باید در این رابطه برخورد صحیحی با نوجوان داشته باشیم.
وی ادامه داد: به امید مدرسه و سیستم آموزشی نباشید و خودتان در امر تربیت فرزندان به دنبال کسب اطلاعات و آگاهی باشید زیرا در جامعه امروز ضروری است که با روش های تربیتی صحیح آشنا شویم تا بتوانیم جوانان را از خطرهای پیش رو به سلامت عبور دهیم.
کارشناس تربیتی حوزه علمیه افزود: روابط دختر و پسر و تنظیم و هدایت تمایلات و رفتارهای جنسی نوجوان مقوله بسیار مهمی است که معمولاً از آن غفلت شده و نوجوان را با مشکلات عدیده درگیر می کند، در حالی که می توان با کسب آگاهی های لازم از وقوع مشکلات جلوگیری کرد.
حجت الاسلام بصیرت پور اظهار داشت: با فرزندانتان دوست باشید، اول دوست باشید بعد پدر و مادر باشید، برای حل مشکلات، نخستین قدم دوستی و رفاقت است و نباید با رفتار تند نوجوان را از خود برنجانیم، نصیحت نکنیم، انتقاد نکنیم، اعتماد کنیم، امر ونهی نکنیم و سعی کنیم الگوی خوبی باشیم.
وی با اشاره به سیره حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) و رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) که با بچه های کوچک ارتباط صمیمانه داشتند و آن ها را درک می کردند، گفت: با نوجوانان به تفریح برویم و با آن ها صمیمی باشیم و نکات منفی رفتار او را با خاطره گویی و به صورت غیرمستقیم به او بفهمانیم.
کارشناس مسائل مذهبی روش رفاقت با فرزندان را این گونه تشریح کرد: تذکرات زیاد سبب لجبازی نوجوان می شود، انتقاد های ما سبب می شود رفاقت ما به هم بخورد، مقایسه با بچه های دیگر کار را خراب می کند، امر و نهی نکنیم چون دو رفیق یکدیگر را امر ونهی نمی کنند.
حجت الاسلام بصیرت پور ابراز داشت: راجع به اشتباهاتی که دارد به صورت غیر مستقیم صحبت کنید و مستقیماً مچ گیری نکنید، چون تاثیر بدی دارد و تکنیک خاطره گویی و تذکرغیر مستقیم تاثیر بیشتری در ترک رفتارهای اشتباه دارد.
وی استفاده از تکنیک های شاد سازی را بسیار موثر دانست و گفت: با خانواده های خوب دوست شوید و با هم تفریح بروید، مهارت های ارتباطی را به نوجوان بیاموزید، برای تفریح مکان های مناسب را انتخاب کنید، با توجه به نکات اخلاقی و مکان های مناسب به پارک، سینما و کوه بروید اگر هم مسجد و مراسم مذهبی می روید مجلس مفید و کوتاه باشد چون موجب خستگی و زدگی نوجوان می شود و اگر تبلت و موبایل برای آن ها می خرید حتماً فرهنگ استفاده از این وسایل را به آن ها آموزش دهید.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.