حجت الاسلام مهدی سعادت:

سبک زندگی فاطمی، الگویی برای بشر

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام سعادت گفت: ولایت پذیری در سبک زندگی فاطمی یعنی نه یک قدم از ولی خدا جلوتر و نه یک قدم عقب تر باشیم و امروز خواهران جامعه باید بیش از گذشته بصیر بوده و ولایت پذیری بالایی داشته باشند.
سبک زندگی فاطمی

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت الاسلام مهدی سعادت استاد حوزه علمیه در همایش سبک زندگی فاطمی در جمع اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد شهرستان نجف‌ آباد که در سالن شهید آوینی یزدانشهر برگزار شد، گفت: برای بررسی سبک زندگی حضرت فاطمه(سلام الله علیها) باید دو بعد زندگی فردی و شخصی حضرت و آن چه در نظام خانواده اتفاق می افتاد و زندگی اجتماعی آن حضرت در سطح جامعه مورد دقت و توجه قرار داد.
وی با بیان این کلام از حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) که سبک زندگی من همانند سبک زندگی مادرم فاطمه(سلام الله علیها) است، افزود: همین کلام سبب اهمیت و ضرورت توجه هر چه بیشتر به زندگی حضرت فاطمه(سلام الله علیها) است که اگر زندگی ما فاطمی شد، به سبک مهدوی نیز خواهیم رسید.

مسؤولیت نخست کانون های مساجد، فعالیت های فرهنگی است
حجت الاسلام سعادت با بیان این که عصاره تمام خوبی های عالم حضرت فاطمه(سلام الله علیها) است، گفت: یکی از ابعاد مهم زندگی فردی حضرت زهرا(سلام الله علیها)، عبادات آن حضرت است چنان که حضرت از شدت عبادت پاهایشان ورم می کرد و اول باید در مسیر عبودیت قرار گرفت تا ابواب الهی به روی انسان باز شود و در حدیثی از امام صادق(علیه السلام) که فرمودند اگر به دنبال دریچه های علم هستید، باید از دریچه عبودیت وارد شوید و به معنای حقیقی عبادت در زندگی انسان برسید.
وی دومین ویژگی حضرت را حجاب و حیا بیان داشت و تصریح کرد: این مسؤولیت اول کانون های فرهنگی مساجد است که از ما به عنوان یک چهره فرهنگی سوال کنند که راجع به حجاب چه کردیم، هیچ پاسخی نداریم در حالی که دغدغه اصلی زندگی فاطمه زهرا(سلام الله علیها) حتی در زمان مرگ، حیا و حجاب است که درباره نحوه تشییع جنازه اش نگران بود و ما این دغدغه را نه تنها برای دیگران بلکه برای خانواده های خود نیز نداشته ایم.

عدم تحمل و کم صبری از علل اصلی بالا رفتن آمار طلاق است
حجت الاسلام سعادت صبر و تحمل را ویژگی دیگر حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در زندگی شخصی بیان داشت و افزود: یکی از علل اصلی بالا رفتن آمار طلاق و عدم استحکام خانواده ها که از این آمار باید به خود بلرزیم، عدم صبر و تحمل در مسائل زندگی است و همین امر سبب گسستی نظام خانواده می شود در حالی که زندگی حضرت زهرا و علی(علیهم السلام) با انواع سختی ها شروع شد.
وی ویژگی بعدی حضرت زهرا(سلام الله علیها) را ساده زیستی برشمرد و گفت: متاسفانه امروز این ویژگی حتی بین متدینین ما نیز وجود ندارد و هزینه های گزاف به ویژه در امر ازدواج، دلیلی است بر این که زندگی مشکل نشده ما زندگی را خودمان مشکل کرده ایم؛ بالاتر از دختر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) کسی در عالم نیست که لباس وصله دار می پوشید و می فرمود این دنیا ظرفیت ندارد که ما خودمان را نشان دهیم که عظمت انسان به لباس و ظاهر نیست.

اقتصاد مقاومتی به معنای عدم تکیه به دول غربی است
کارشناس مسائل مذهبی در ادامه بیان داشت: ملاک اسلام دوری از تجمل و اسراف است و رهبر معظم انقلاب در سخنان خود دستور به اقتصاد مقاومتی داده اند یعنی آن چه از راه عرق جبین هست استفاده کنید و خودتان را وابسته به دول غربی نکنید، و متاسفانه با تجملات وظایف اصلی را در زندگی فراموش کردیم، وسایل زندگی زیاد در حالی که از آداب زندگی و رفتار با همسر چیزی به فرزندانمان نیاموختیم.
وی از دیگر مشخصات حضرت زهرا(سلام الله علیها) در سبک زندگی خانوادگی و نحوه رفتارش با حضرت علی(علیه السلام) افزود: محبتی که در خانه ها حاکم است باید الگو گرفته شده از رفتار حضرت زهرا(سلام الله علیها) با علی(علیه السلام) باشد، یک زن و همسر نمونه باید فاطمه(سلام الله علیها) را الگوی خود قرار دهد، اشعاری که برای حضرت علی(سلام الله علیها) می خواند در برخورد با علی(علیه السلام) چگونه بود محبتی که زهرا(سلام الله علیها) به علی(علیه السلام) نشان می داد تاریخ نویسان نگاشتند که از لیلی و مجنون عمراً چنین مطالبی را نمی بینید.

زن نه وجودی مختص به خانه بلکه متحول کننده اجتماع است
حجت الاسلام سعادت درباره ویژگی های حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در باب مسائل اجتماعی نیز گفت: زن در احکام اسلامی اختصاص به محیط خانه ندارد، بلکه زن وجود ارزشمندی است که می تواند در اجتماع تحول ایجاد کند، پایه های کاخ یزید با سخنرانی های آتشین حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) به لرزه در آمد و آن که مردانه از علی(علیه السلام) در بحث ولایت دفاع کرد، حضرت زهرا(سلام الله علیها) بود این یعنی حضور زن در اجتماع.
وی درباره نحوه حضور زن در اجتماع افزود: حضور باید آغشته با حیا و عفت و پاکدامنی باشد و متاسفانه گاهی به اسم حضور در اجتماع یک خانم متصدی شغل هایی است که اصلا در شان و شخصیت زن نیست و‌ با شانیت زن سازش ندارد، حضرت زهرا(سلام الله علیها) نه تنها وارد مسائل اجتماعی شد، بلکه هم بصیر و هم بصیرت آفرین بود و امروز وظیفه خواهران ما در کانون های فرهنگی مساجد و حتی در دانشگاه ها بصیرت افزایی است.
استاد حوزه علمیه در ادامه بیان داشت: وقتی شبکه های ماهواره ای و شبکه های مجازی پر از ایجاد شبهه بر علیه نظام اسلامی، انقلاب، اعتقادات شیعه، یک خانم متدین و فرهنگی وظیفه اش حضور در کانون های فرهنگی است و کانون های فرهنگی مقری است برای روحیه گرفتن که جانانه هم با بصیرت وارد شوند و هم برای دیگران بصیرت افزایی داشته باشند.  

ولایت پذیری همگام و در مسیر ولی خدا بودن است
حجت الاسلام سعادت مشخصه دیگر حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در اجتماع را ولایت پذیری بیان کرد و افزود: ولایت پذیری در سبک زندگی فاطمی یعنی نه یک قدم از ولی خدا جلوتر و نه یک قدم عقب تر باشیم و امروز خواهران جامعه باید بیش از گذشته بصیر و در کنارش ولایت پذیری بالایی داشته باشند.
وی آب به آسیاب دشمن ریختن با تحلیل های غلط، عقب ماندن یا سبقت گرفتن از ولی خدا را از جمله موارد عدم ولایت پذیری در یک فرد بیان کرد که امروز در بحث مسائل داخلی باید به این مسأله توجه جدی کرد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.