امام جمعه خوی؛

فلسفه تبلیغ دین بصیرت افزایی در جامعه است

تاریخ انتشار:
امام جمعه خوی گفت: یکی از ویژگی های مبلغ دینی، آگاه و مسلط بر شرایط حاکم بر زمان این است که در تمامی موارد روز جامعه تحلیل های درست و جامعی را در اختیار مردم قرار بدهد.
حجت الاسلام شکوری

به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید رضی شکوری، در جلسه علما و روحانیت شهرستان خوی که به مناسبت قرار گرفتن در آستانه ماه محرم تشکیل شد، با قدردانی از تلاش و زحمات روحانیت در تبلیغ معارف دینی و تبیین اهداف حماسه عاشورا اظهار داشت: یکی از شخصیت هایی که در مسیر اباعبدالله الحسین(علیه السلام) با آن بزرگوار ملاقات کرد عبدالله بن مطیع بود که به امام(علیه السلام) عرض کرد: « به خدا قسم اگر بخواهی خلافت را از بنی امیه بگیری حتما شما را خواهند کشت و اگر شما کشته شوید آنان دیگر از کسی ترس نخواهند داشت و به خدا قسم با کشتن شما دین اسلام مورد هتک حرمت قرار خواهد گرفت».
وی افزود: اشتباه اساسی عبدالله بن مطیع و سایر کسانی که در مسیر حرکت اباعبدالله با ایشان ملاقات کرده و از روی دلسوزی، پیشنهاد می دادند که امام این حرکت را متوقف بکند در این است که این آقایان جایگاه امام و امامت را نفهمیده بودند و درک درستی از تکلیف خود در برابر امام حسین(علیه السلام) نداشتند لذا به جای پیروی و حمایت از قیام امام و تسلیم در برابر خواسته ها و فرامین او ایشان را مورد نصیحت قرار می دادند که این اوج بی بصیرتی بود.
وی خاطرنشان کرد: هدف مهم روحانیت و فلسفه تبلیغات دینی بصیرت افزایی در جامعه است چرا که در غیر اینصورت اقشار مردم دچار بی بصیرتی شده و در شرایط حساس توان تصمیم گیری درست نخواهند داشت به طوری که این اتفاق در عصر امام حسین(علیه السلام) واقع شد.
امام جمعه خوی تصریح کرد: زمانی که اباعبدالله الحسین(علیه السلام) از مدینه خارج می شد هیچکس با او همراهی نکرد لکن همان مردم مدینه بعد از شهادت این امام بزرگوار در برابر یزید قیام کردند ولی قیامی که وقت آن سپری شده بود در نهایت 12 هزار نفر از مسلمانان مدینه قتل عام شد که 700 نفر آنان قاری و 80 نفرشان از صحابه پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بود لذا اگر اینان با امام حسین(علیه السلام) همراه می شدند چه بسا پیروز شده و کار به این قتل عام و هتک حرمت ها نمی کشید.
حجت الاسلام و المسلمین شکوری در ادامه خطاب به روحانیون حاضر در جلسه اذعان داشت: برای موفقیت در تبلیغات دینی و رساندن پیام الهی به مردم ابزاری لازم است که دارا بودن اخلاص، استواری و پختگی محتوای سخن، مخاطب شناسی و زمان شناسی چون هر عصری اقتضائات عصر خود را دارد و مبلغ دینی باید همه آن ها را بشناسد که  شناخت نیازهای جامعه، شناخت مشکلات دینی مردم، اطلاع از شبهات مطرح در جامعه و رصد کردن فعالیت های دشمنان از اهم این موارد است.
این استاد حوزه، افزود: در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان، موضوع برجام، موضوع جنایات داعش در منطقه و موضوع شرارت های عربستان سعودی از موضوعاتی است که انتظار از یک مبلغ دینی آگاه و مسلط بر شرایط حاکم بر زمان این است که در تمامی موارد تحلیل های درست و جامعی را در اختیار مردم قرار بدهد.
وی بیان داشت: دهه اول محرم از جمله فرصت های طلایی است که قداست خون شهدای کربلا در اختیار مبلغان دینی قرار داده که باید از این فرصت ها استفاده بهینه داشته باشیم.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.