آیت الله مویدی مفسری مجتهد و محدث بود

تاریخ انتشار:
مراسم ارتحال آیت‌ الله محمدرضا مویدی قمی، استاد تفسیر با حضور مراجع تقلید و استادان حوزه در مسجد اعظم قم برگزار شد.
آیت الله مویدی قمی

به گزارش بلاغ به نقل از ایکنا، در این مراسم آیات عظام نوری همدانی، شبیری زنجانی، آیت ‎الله گرامی، هادوی تهرانی و حجج اسلام و المسلمین غروی، غرویان، و باقر گلپایگانی، بهجت و فضلا و نمایندگان سایر بیوت مراجع تقلید حضور داشتند.
حجت ‎الاسلام و المسلمین صالحی خوانساری، سخنران این مراسم در سخنانی با اشاره به آیه ‎ای از قرآن در خصوص اینکه اگر کسی برای خدا از خانه خارج شود و عزم حج کند و در این راه بمیرد، خداوند با او طرف حساب خواهد بود گفت: حجاج ما که در منا به لقاء الله پیوستند مصداق همین آیه هستند.
وی افزود: حجاج ایرانی و شیعه با قصد خالص در این مراسم حضور پیدا کردند و پس از احرام و طواف عرفه و غسل عید و رمی جمرات در بهترین حالت جان خود را از دست دادند.
این خطیب گفت: این حاجیان، به شدت مظلومانه به لقاء الله رفتند و نزد خداوند نیز جایگاه خاصی خواهند داشت زیرا اکثر این زائران در حالت تشنگی و در حالتی جان دادند که سعودی‎ ها از عمد به آن ها کمک نمی‏‎کردند و بعضا به گواه شاهدان عینی از عمد آن ها را می ‎کشتند.
این استاد حوزه و از همراهان آیت ‎الله مویدی در سفر حج امسال تصریح کرد: وقتی که پس از رمی جمرات به خیمه رسیدیم خبرهایی شنیدیم که وقتی با دیده ‎ها همراه شد واقعا زبان از وصف آن قاصر است.
وی گفت: حجاج با بدترین وضع به شهادت رسیدند زیر آفتاب سوزان 50 درجه و با تشنگی و بدن ‎های عریان و نیمه عریان و با فجایعی که سعودی ‎ها رقم زدند، صحنه ‎هایی خلق شد که لاتدرک و لاتوصف است.

عداوت سعودی ها
صالحی خوانساری گفت: سعودی ‏‎ها اگر حس می‎ کردند یک حاجی زیر این اجساد زنده است و او یک شیعه ایرانی است قطعا به او کمک نمی ‎کردند و این افراد مظلوم‏تر از دیگران جان دادند.
وی اظهارکرد: در این سفر افتخار همراهی با این عالم بزرگوار را داشتم و آنچه از ایشان دیدم چیزی جز خلوص و دلباختگی به ساحت ربوبی و تقوا و خلوص باطن و نورانیت باطن و ظاهر نبود.

آیت الله مویدی؛ مفسری مجتهد
وی گفت: ایشان مجتهدی مفسر، قرآنی، روایی، رجالی، علوی، اخلاقی و محدث بودند؛ ایشان عمر خود را صرف تفسیر قرآن و نهج ‎البلاغه و بحار الانوار کردند و آثار بسیاری در این زمینه خلق کردند.
صالحی خوانساری بیان کرد: ایشان یکی از انقلابی ‎های اصیل بودند و بدون هیچ ترسی در حرم مطهر و در زمان شاه پهلوی با زبان عربی شدیدترین لعن‎ ها را نثار او و اربابان او می ‎کردند و به خاطر همین مواضع انقلابی بارها به زندان افتاد و تبعید شد.
وی تاکید کرد: وی در این راه خلوص را پیشه خود کرد و هیچگاه به دنبال عواید این خدمت نبود و هرچه داشت برای خدا گذاشت و در بهترین حالت نیز به دیدار خدا رفت.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.