پژوهشگر عرصه مهدویت:

اولویت‌های اصلی در فریضه امر به معروف فراموش شده‌اند

تاریخ انتشار:
پژوهشگر عرصه مهدویت، فراموشی اولویت‌های اصلی و جایگزین کردن موارد جزیی و با اولویت چندم را مهمترین مانع اجرایی شدن فریضه امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: نباید موارد کم اهمیت را به جای اولویت‌های اصلی امر به معروف اعمال کرد.
محمود مطهری نیا

به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری رسا ، محمود مطهری نیا، پژوهشگر عرصه مهدویت، به تبیین ارتباط عاشورا و مهدویت پرداخت و اظهار داشت: از چند جنبه می توان نهضت امام حسین(ع) و نهضت امام زمان(عج) را مورد بررسی قرار داد.
 
وی اولین جنبه قیام امام حسین(ع) و امام زمان(عج) را بیان شدن در ابتدای خلقت حضرت آدم(ع) دانست و گفت: زمانی که خداوند متعال نور اهل بیت(ع) را به آدم(ع) نشان داد فرمود «من انتقام اولیای خودم را توسط مهدی موعود(ع) می گیرم» و در جای دیگر پیامبر خاتم(ص) وقتی که شهادت اباعبدالله(ع) را به میان می آورند امام مهدی(ع) را منتقم حضرتش معرفی می کنند.
 
این پژوهشگر عرصه مهدویت از رابطه فرزندی و پدری به عنوان دیگر جنبه نهضت عاشورا و قیام امام عصر(عج) نام برد و با بیان این‌که امام زمان(عج) از فرزندان امام حسین(ع) هستند، افزود: ظهور امام زمان(ع) در روز عاشورا اتفاق خواهد افتاد و انتقام خون امام حسین(ع) در دوران رجعت توسط اهل بیت(ع) گرفته می‌شود.
 
وی خاطرنشان کرد: ارتباط عاطفی خاص امام عصر(عج) به امام حسین(ع) به ویژه در زیارت ناحیه مقدسه و آنجا که خطاب به حضرت سیدالشهدا(ع) می فرمایند «لاندبنک صباحا و مساء و لابکین لک بدل الدموع دما» به خوبی خودنمایی می‌کند. 
 
مطهری نیا با اشاره به هدایت­گری مکتب عاشورا در انسان‌های آخرالزمان و اهمیت آن، ابراز داشت: امام زمان(عج) در ابتدای قیام خود خطاب به مردم جهان می فرماید «یا اهل العالَم إن جدی الحسین قتلوه عطشانا» و از این کلام اهمیت قیام امام حسین(ع) فهمیده می شود و این مهم‌ترین پیام مهدی موعود(ع) است.
 
وی در ادامه به عزاداری هیأت ثارالله ارامنه تهران نسبت به اباعبدالله الحسین(ع) اشاره کرد و بیان داشت: در ایران اسلامی و کشورهای دیگر بسیاری از افراد مسلمان نیستند اما بر سوگ سیدالشهدا هم­چون شیعیان ناله می‌کنند و ارادت خاصی به اباعبدالله و اباالفضل العباس(ع) دارند و این نشان دهنده آن است که پیام امام حسین(ع) به راحتی فهمیده شده و برای عموم مردم جهان قابل درک است.
 
این پژوهشگر عرصه مهدویت به بیان چگونگی جریان داشتن فریضه امر به معروف و نهی از منکر در زمان ظهور پرداخت و خاطرنشان کرد: امام زمان با ظهور خود ریشه های منکر را از بین می برند و در اولین گام اولویت های مهم و بعد از آن به اولویت های دیگر خود را عملی می کنند.
 
وی فراموشی اولویت‌های اصلی و جایگزین کردن موارد جزیی و با اولویت چندم را مهمترین مانع اجرایی شدن فریضه امر به معروف و نهی از منکر دانست و ابراز داشت: نباید موارد کم اهمیت را به جای اولویت های اصلی امر به معروف إعمال کرد همچنان که در دزدی ها، با دزدهای بزرگ برخورد متناسب صورت نمی گیرد اما برای دزدی های جزئی بدترین برخوردها می شود.
 
مطهری نیا با اظهار تأسف نسبت به عدم جلوگیری از منکر بزرگی همچون ربا در جامعه، گفت: در جامعه منکرهای بزرگی همچون ربا در حال رخ دادن است اما اعتنایی به آنها نمی‌شود، اما نسبت به مسائل کوچک و پیش پا افتاده حساسیت شدیدی صورت می‌گیرد.
 
وی افزود: برای نهادینه شدن یک فرهنگ ابتدا باید تفکر ایجاد شود و به واسطه تفکر، فرهنگ و مظاهر آن تمدن، نِمود پیدا کنند و برای جلوگیری از یک منکر باید از ابتدا با تفکر منکر مبارزه و آن را اصلاح کرد.
 
این پژوهشگر حوزوی پیش از اصلاح تفکر و فرهنگ یک جامعه، مقابله با مظاهر آن، درمانی موقتی و اشتباه دانست و گفت: اگر مردم خود را مسؤول و نظام را از خود بدانند و از فرافکنی دوری کنند و تقصیر را به گردن دیگری نیندازند و هر کسی خود را مکلف بداند این فریضه مهم اجرایی خواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.