حجت الاسلام و المسلمین کلباسی؛

نهم ربیع فرصتی برای تبیین معارف مهدوی

تاریخ انتشار:
گرچه نیمه شعبان را که تولد حضرت حجت(عج) است اما نهم ربیع پس از شهادت امام عسکری(ع) ...
حجت الاسلام کلباسی

حجت الاسلام والمسلمین مجتبی کلباسی، مدیر مرکز تخصصی مهدویت و دبیر ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی در گفتگو با خبرنگار بلاغ به بیان توضیحاتی درخصوص برگزاری ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی پرداخت که در ادامه می خوانیم.

درخصوص جایگاه و اهمیت ایام نهم ربیع توضیح بفرمایید؟
ما یک سنتی در بین پیروان مکتب اهل بیت داریم و آنهم بزرگداشت اعیاد و وفیات آنهاست که بهانه ای است برای اینکه از آنها یاد، معارف شان تبیین شده و فراموش نشوند.
در خصوص ائمه دیگر چون آنها زمان امامت ظاهری شان طی شده است اما امام عصر (عج) امامت شان باقی و جاری است. گرچه ما نیمه شعبان را داریم که تولد حضرت است اما نهم ربیع پس از شهادت امام عسکری(ع) در حقیقت اولین روز امامت امام عصر(عج) می باشد که این هم فرصت مغتنمی است برای اینکه ما به امام حی و امامت آن بزرگوار توجه بیشتری کنیم.
در حقیقت دو فرصت در سال برای توجه به امام عصر و تبیین معارف پیرامون این امام همام می توانیم بیان کنیم؛ یکی نیمه شعبان و دیگری هم نهم ربیع که از جهتی مهم تر از نیمه شعبان است، به دلیل اینکه امامت حضرت مطرح است و فضای مناسبی هم به دلیل تلاقی با هفته وحدت در نهم ربیع الاول مهیا است.

اهداف و ضرورت تشکیل ستاد را بیان کنید؟
موضوع مهدویت از جهات مختلفی دارای ویژگی های خاصی می باشد. اول؛ امامت امام حی و ترویج این مساله از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دوم؛ جلوگیری از آسیب هایی که در این حیطه رخ داده و خواهد داد؛ به دلیل خصوصیت مساله مهدویت و اینکه به امام حی مربوط است هم محل شبهه است و هم محل آسیب. علاوه بر اینکه از یک عقیده اگر نگهبانی و حراست صحیح نشود چه بسا که اصلا یک چیزی به مردم معرفی شود که هیچ تناسبی با نسخه اصلی ندارد. به همین جهت است که موسسات و مراکزی که چه به لحاظ علمی و چه به لحاظ تبلیغی درگیر مسائل مهدویت بودند این ضرورت را حس کردند که باید یک اتاق فکری باشد که باهم هماهنگ شوند؛ یعنی بتوانند با هم افزایی و هماهنگی کارهای گسترده تری انجام دهند.

آیا تمرکز ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی صرفا مخصوص جشن نهم ربیع است؟
خیر؛ این یکی از برنامه های سال این ستاد است و در طول سال برنامه های دیگری نیز دارند.

فعالیت ارگان ها و موسسات عضو این ستاد در بحث تبلیغی است و یا علمی و پژوهشی؟
هرکدام به مناسبت کارشان فعالیت مربوطه را پیگیری کرده و انجام می دهند؛ به عنوان مثال صدا و سیما یک نقشی دارد که تعریف شده است؛ موسسات دیگر نیز هرکدام  فعالیت مخصوص خودشان را دارند.

پس خروجی اش هم اینطور نیست که یک برنامه واحد باشد؟ یعنی هدف و راهبرد یکی است اما هرکدام در زمینه متفاوت خواهد بود؟
بله؛ بحث این نیست که یک برنامه واحد اجرا شود. در سراسر کشور برنامه هایی هست و این جهت دهی و ساماندهی مهم هست که این ستاد متکفل این برنامه می باشد.

چه توصیه ای برای مبلغان در خصوص این ایام دارید؟
توجه به امام عصر و همچنین شناخت صحیح موضوع و طرح صحیح آن، توجه و پاسخگویی به شبهاتی که در این مساله است، مطالعه منابع اصیل پیرامون مهدویت نیز توصیه بزرگان است که باید مد نظر همه ما باشد. چون یکی از مسوولیت هایی که به دوش داریم این است که ما را سرباز آن حضرت می دانند، بنابراین می بایست هم در گفتار و هم در عمل این را نشان دهیم و اثبات کنیم.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.