مدیر مدرسه علمیه علی بن موسی الرضای قم:

معارف اهل بیت از طریق فضای مجازی گسترش یابد

تاریخ انتشار:
مدیر مدرسه علمیه علی بن موسی الرضا(ع) با اشاره به ضرورت استفاده از ابزار نوین فناوری در عرصه تبلیغ، از نهادهای حوزوی خواست که مهارت استفاده از فضای مجازی و وبلاگ نویسی را به مبلغان آموزش دهند تا آن‌ها معارف اهل‌بیت(ع) را در این عرصه گسترش دهند.
حجت‌الاسلام مصطفی سمیعیان

به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری رسا،‌ حجت‌الاسلام مصطفی سمیعیان، مدیر مدرسه علمیه علی بن موسی الرضا(ع)، به اهمیت آموزش تبلیغ در مدارس علمیه اشاره کرد و گفت: طلبه­ ها همان­گونه که به درس­های رسمی حوزه اهتمام می­ ورزند، به آموزش‌ های تبلیغی هم توجه کنند؛ از این رو ضروری است که آموزش­ های علمی حوزه به گونه­ ای تنظیم شود که برای آینده اجتماعی و تبلیغی دانش­ پژوهان مؤثر و مفید باشد.

مدیر مدرسه علمیه علی بن موسی الرضا(ع) بیان کرد: مردم جامعه از مبلغان انتظار دارند که درباره مسائل شرعی و خانوادگی آن‌ ها پاسخ‌ گو باشد؛ بنابراین وظیفه مسؤولان و نهادهای حوزوی این است که در کنار درس­ های رسمی حوزه، مهارت‌ ها و آموزش‌ های تبلیغی مانند سخنرانی و منبر را به طلبه‌ ها آموزش دهند.

وی به بیان اهمیت به کارگیری فناوری‌ ها جدید در عرصه تبلیغ اشاره کرد و گفت: امروز فضای تبلیغ مانند گذشته منحصر در خطابه، منبر و کلاس­داری نیست بلکه مبلغان باید افزون بر به کارگیری روش‌ های سنتی تبلیغی، مهارت‌ های نوین تبلیغ را با فناوری‌ ها جدید فرا بگیرند، و در این عرصه به ترویج معارف اسلامی و اهل‌بیت(ع) بپردازند؛ مانند استفاده از گوشی همراه و فضای مجازی که مبلغان می‌توانند افراد بسیاری را راهنمایی کنند.

حجت‌الاسلام سمیعیان تصریح کرد: نهادهای حوزوی مهارت استفاده از فضای مجازی و وبلاگ نویسی را به دانش­ پژوهان آموزش دهند تا آن‌ ها در این عرصه معارف اهل‌بیت(ع) را گسترش دهند.

مدیر مدرسه علمیه علی بن موسی الرضا(ع) بیان کرد: نهادهای حوزوی استعداد طلبه­ ها و علاقه‌ های آن­ها را شناسایی کرده و برای آن‌ ها در عرصه­ ها پژوهش و اجتهاد برنامه­ ریزی کنند که بسیاری از طلبه­ های علاقه ­مند به تبلیغ و ترویج معارف اسلامی هستند.

حجت‌الاسلام سمیعیان از کم­ توجهی نهادهای حوزوی به برنامه‌ ها آموزشی تبلیغی در مدارس علمیه انتقاد کرد و گفت: مـتأسفانه برنامه‌ ها آموزشی در مدارس علمیه به گونه­ ای است که درباره آموزش برنامه‌ های تبلیغی نمی‌ توانی به صورت مستمر و مداوم برنامه‌ ریزی کرد و فقط می‌توان برنامه‌ های کوتاه مدت تبلیغی برای دانش‌ پژوهان مدارس در نظر گرفت.

وی در بخش دیگر از این گفت­گو بر لزوم فراگیری زبان‌ ها بین‌الملل از سوی مبلغان تأکید کرد و افزود: مکتب اسلام نیاز به مبلغانی دارد که معارف اسلامی را در جهان اسلام بلکه سراسر دنیا گسترش دهند، بنابراین مبلغان حداقل یکی از زبان‌ های بین‌المللی را فرا بگیرند تا بتواند در عرصه تبلیغ بین‌الملل موفق باشند.

مدیر مدرسه علمیه علی بن موسی الرضا(ع) به بیان اهمیت افزایش آگاهی مبلغان از مسائل اجتماعی و سیاسی پرداخت و گفت: اگر مبلغی از مسائل روز و اجتماعی اطلاع نداشته باشد نمی‌ توان عنوان مبلغ بر او نهاد بلکه چنین مبلغی مخرب چهره اسلام است؛ چون هدف از تبلیغ گرایش مردم به معارف اسلامی و هدایت آن‌ ها به سوی دین و معاف اهل‌بیت(ع) است.

حجت‌الاسلام سمیعیان بیان کرد: در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است که «العالم بزمانه لا تهجم علیه اللوابس» کسی که زمان خودش را بشناسد و بفهمد و درک‏ کند، امور مشتبه و گیج‌ کننده به او هجوم نمی‏ آورد؛ بنابراین مبلغی که از مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه آگاه است در موضع‌ گیری‌ های سیاسی و اجتماعی کمتر دچار خطا و اشتباه می­ شود.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.