مانع تراشی دختران در ازدواج با تجرد حضرت معصومه(س) قابل قیاس نیست

حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی واعظ موسوی، استاد اخلاق، در گفتوگویی، در آستانه سالروز ولادت حضرت معصمومه(س) که به عنوان روز دختر نیز نامگذاری شده است به بیان بخشی از سیره این بانوی بزرگوار و نیاز امروز دختران جامعه به این الگو پرداخت.
وی به علل ازدواج نکردن حضرت معصومه(س) اشاره و عنوان کرد: ازدواج در جایی واجب است که ترس به حرام افتادن وجود داشته باشد، ولی با این حال ازدواج با در نظر گرفتن معیارهایی که مهمترین آنها هم کفو بودن است، در مبانی دینی از اهمیت و جایگاه ارزشمندی برخوردار است.
حجتالاسلام واعظ موسوی به شأن، منزلت و موقعیت معنوی و علمی حضرت معصومه(س) اشاره و عنوان کرد: ازدواج نکردن ایشان به سبب عدم علاقه مندی به ازدواج نبود بلکه برای ایشان همسری که بتواند هم کفو وی باشد وجود نداشت.
وی ادامه داد: در زمان زندگی حضرت معصمومه(س) که همزمان با خلافت مأمون و هارون الرشید بود سرزمینهای اسلامی توسعه یافتند ولی متناسب این توسعه سیاسی، اقتصادی، نظامی و جغرافیایی توسعه فرهنگی رشد پیدا نکرد و خلفا به فکر فرهنگ و اخلاق جامعه نبودند، بدین ترتیب سطح فرهنگ در میان مردم تنزل پیدا کرد و برای دختری همچون فاطمه معصمومه(س) با درجه والایی از شأن و منزلت همسر هم کفوی پیدا نشد.
ازدواج نکردن به شرط پاکدامنی قبول است
وی ازدواج نکردن حضرت معصومه(س) را همراه با رعایت اخلاق و طهارت و پاکی دانست و آن را با عملکرد امروز برخی دخترانی که موفق به ازدواج نمی شوند مقایسه و عنوان کرد: متاسفانه امروز برخی از دختران که موفق به ازدواج نمی شوند ارتباط های بدون مرز با نامحرم را پیش روی خود قرار می دهند.
وی همچنین به عملکرد غلط برخی دختران در رابطه با ازدواج و ایجاد موانع بیجا در راه ازدواج اشاره و عنوان کرد: اگر فردی همسر هم کفو خود را نیافت ضرورتی برای ازدواج وجود ندارد و میتواند پاکدامنی پیشه کند اما نباید به بهانههای مختلف همچون تحصیل و اشتغال از ازدواج سر باز زند و خود را با عملکرد حضرت معصومه(س) مقایسه کند.
وی ادامه داد: اگر دختری سیره حضرت معصومه(س) را در ازدواج نکردن به دلیل نداشتن هم کفو در پیش گرفت باید از تمام اجزای این سیره که پاکدامتی ایشان است تبعیت کنند نه اینکه به بهانه ازدواج نکردن حضرت معصومه(س)، ایشان نیز از ازدواج سرباز زنند و خود را به امور دیگر مشغول کنند.
تربیت عقلانی دختران جای خود را به تربیت تحصیلی داده است
وی نیاز امروز دختران به سیره حضرت معصومه(س) را تعقل گرایی و تفکر برشمرد و گفت: تربیت عقلانی دختران امروز جای خود را به تربیت تحصیلی داده است و سبب ناکامی برخی از ایشان در ازدواج و زندگی خانوادگی شده است. برخی از دختران هیجان مدار و اسیر روابط عاطفی هستند.
وی با انتقاد از الگویی که صدا و سیما و رسانه در ارتباط با الگوی دختر ایرانی ارائه می دهد گفت: با وجود تمام نواقصی که در فعالیتهای رسانه وجود دارد اما از نقش خانواده نیز نباید غافل شد امروز خانوادهها به بهانه عدم فرهنگسازی در جامعه از وظیفه اصلی خود که تربیت اسلامی فرزندان و آشناسازی آنان با نقش و وظایف خود در خانواده و جامعه است سر باز میزنند.
وی به نقش خانواده اشاره کرد و ادامه داد: والدین از کودکی به فرزندان میآموزند که درس بخوانند، داشنگاه بروند تا صاحب شغل مناسبی شوند. ولی در این بین فراموش می کنند که به فرزند خود عبد خدا بودن را نیز آموزش دهند. دختری که از کودکی آیده ال خود را تحصیل دانشگاهی و اشتغال بداند تکلیف دختر بودن را از یاد می برد.
دختران را همچون پسران تربیت نکینم
حجتالاسلام واعظ موسوی با بیان اینکه دختران در کلام امام(ع) به گل تشبیه شدهاند گفت: برخی والدین از اینکه دختر خود را همچون یک مرد تربیت می کنند احساس افتخار می کنند، غافل از اینکه دختر باید دخترانه تربیت شود و احساسات و عواطف آنان در خانواده پاسخ داده شود تا به بیرون از خانه راه پیدا نکند.
افزودن دیدگاه جدید