حجت الاسلام سید حمید فتاحی؛

تبعیت از حضرت زهرا(س) با تقویت اعتقادات میسر می شود

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام و المسلمین سید حمید فتاحی نخبه تبلیغی با اشاره به برخی آسیب های موجود در مراسم های عزاداری، تحکیم و تقویت اعتقادات را رکن اصلی این مجالس دانست و تبعیت از فرمایشات معصومان(ع) را تنها راه قرار گرفتن در کانال محبت آنها برشمرد.

حجت الاسلام و المسلمین سید حمید فتاحی نخبه تبلیغی در گفتگو با خبرنگار بلاغ با اشاره به مقام رفیع حضرت زهرا(س) تبعیت از خاندان عصمت و طهارت را راه ورود به کانال مَحبت آن‌ها دانست و گفت: محور اصلی در مجالس ایام فاطمیه باید تبین و تحکیم اعتقادات بر مبنای فرمایشات حضرت فاطمه (س) باشد.
حجت الاسلام فتاحی ضمن بیان مقام شامخ حضرت زهرا(س) گفت: زمخشری یکی از دانشمندان بزرگ اهل سنت است و حدیثی را از رسول خدا نقل می‌کند که رسول خدا فرمود: «فاطمةُ مُهجَةُ قَلبی و ابناها ثَمَرَةُ فُؤادی و بَعلُها نورُ بَصَری و الأئِمّةُ مِن وُلدِها أُمَناءُ رَبّی و حَبلٌ مَمدودٌ بَینَه و بَینَ الخَلقِ مَن تمسَّک بِهم نَجا و مَن تَخَلَّفَ عنهم هَوَی.» در جلالت و عظمت حضرت صدیقه(س) ما به اندازه درک مان می‌توانیم سخن بگوییم چون مقام و منزلت انوار الهی فراتر از اندیشه بشری است. رسول خدا در این حدیث نورانی می‌فرماید فاطمه محجة قلبی. محجة آن خون مخصوصی را می گویند که قلب انسان از آن تغذیه می کند. وقتی که قرآن مقدس خودش را تعریف می‌کند که ما اگر قرآن را به کوه‌ها نازل می‌کردیم به خاطر عظمت قرآن کوه‌ها متلاشی می‌شدند اما این قرآن به قلب پیغمبر نازل می‌شود. آن قلبی که تغذیه اش فاطمه زهرا(س) است. از اینجا مشخص می‌شود که فاطمه زهرا(س) چه جایگاهی دارد.
این نخبه تبلیغی با ادامه بحث در مورد عظمت جایگاه حضرت زهرا(س) گفت: جلالت حضرت زهرا (س) با نگاه و نگرش دنیوی قابل تحصیل نیست. اگر بخواهیم فاطمه زهرا(س) را بشناسیم باید به مقام رسول خدا بنگریم که با آن مقامش می‌فرماید: «هروقت اشتیاق بهشت پیدا می‌کردم زیر گلوی فاطمه را می بوسیدم.» پیغمبر مرد تعارفی نیست. بعد در آن حدیث نورانی که عامه و خاصه نقل کرده اند می فرماید: «فاطمة بضعة منی.» فاطمه پاره تن من هست. هرکس او را اذیت کند مرا اذیت کرده.
وی ادامه داد: پاره تن پیغمبر بودن برای فاطمه(س) جایگاه بسیار والایی است که اگر عالما و دانشمندان این کلمه منی را بشکافند خواهند دید در کلمه منی چه راز و اسراری نهفته است و اگر کسی از رسول خدا باشد چه مقامی پیدا می کند. امیرالمومنین به حضرت فاطمه زهرا(س) فرمود: «انت منی و انا منک.» تو از منی و من از تو هستم. همچنین رسول خدا حضرت زهرا(س) را در نماز دید و متوجه شد که از قنوت فاطمه یک نوری به عالم اعلی و دنیا تلالو کرده که همه جهان در پرتوی نور قنوت فاطمه روشنایی پیدا کرده است. بنابراین تا ما به کانال مَحبت وارد نشویم نمی‌توانیم از این انوار الهی استفاده بیشتری ببریم. مَحبت ما در دلمان به خاندان عصمت و طهارت و حضرت زهرا (س) تا چه حدودی است؟ اگر ادعا کنم که مَحبت دارم ادعا کارساز نیست. مَحبت به این است که من چقدر گام به گام با این خاندان حرکت می کنم. زندگی‌ام، اخلاقم، گفتارم، تجارتم، همسایگی ام، دوستی‌ام چقدر با این خاندان همرنگ و هماهنگ است. اگر ما بخواهیم کانال مَحبت به روی ما باز شود باید این راز را با خود داشته باشیم. تنها راه ایجاد کانال مَحبت تبعیت از این خاندان است.
حجت الاسلام فتاحی با بیان آسیب های عزاداری گفت: مهم‌ترین بحث این است که ما امروزه دین را اسیر مداحی می بینیم. جلسات ایام فاطمیه یا ماه محرم با مداحی ها شروع و تمام می‌شود. اصلاً این کار صحیح نیست. برای اینکه ما می‌بینیم در این ایام حضرت فاطمه(س) در میان این گرفتاری‌های سخت اول از اعتقادات شروع می کند. در این خطبه فدکیه حضرت می‌فرماید ما به خدا و وحدانیت خدا شهادت می‌دهیم. یعنی در این ایام فاطمیه هر سخنرانی، هر خطیبی و هرجلسه ای اگر با اعتقادات آغاز نشود ارزش معنوی پیدا نمی کند. ما می‌خواهیم در ایام فاطمه خود و مردم را با خدای فاطمه و نور فاطمه آشنا کنیم. برای اینکه بتوانیم در این ایام فاطمیه توفیق بیشتری نصیب خود و دیگران کنیم باید تلاش کنیم پایه اعتقادات را در این جلسات محکم کنیم. برای مردم اعتقاد اصالت دارد، امروز که همه مردم با افسردگی، فشار، هیجان و درگیری‌های روانی روبرو هستند عامل اصلی این است که اعتقادات مردم خیلی خیلی محکم نشده است. ما باید تلاش کنیم در این جلسات پایه اعتقادات مردم را بر مبنای فرمایشات حضرت فاطمه اطهر محکم کنیم و تا اعتقادات انسان‌ها محکم نشود، تبعیت معنا پیدا نمی‌کند و تا ما تبعیت نکنیم باطن زندگی‌مان همرهنگ اهل بیت نخواهد شد.
وی در پایان با اشاره به نزدیک بودن ایام نوروز افزود: اگر خطبه حضرت فاطمه زهرا(س) را ملاک قرار دهیم و حقایق آن را بتوانیم برای خود و دیگران روشن کنیم می‌شود در این ایام عید از تجملات، تشریفات، کارهای بیهوده و روش‌های غلط و نادرستی که به جامعه علوی و فاطمی اصلاً سازگاری ندارد دور شویم.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.