رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع):

دیدگاه اسلام درباره محیط زیست باید از منابع دینی استخراج شود

تاریخ انتشار:
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)، گفت: باید دیدگاه اسلام راجع به محیط زیست کاملاً از درون فقه و منابع دینی استخراج شود و به عنوان یک الگو، در اختیار استان ‌ها و کشورهای دیگر قرار گیرد.
فاضل لنکرانی

به گزارش بلاغ به نقل از ایسنا، حجت ‌الاسلام و المسلمین محمدجواد فاضل لنکرانی در دیدار با مدیرکل محیط زیست استان قم با تسلیت شهادت امام موسی کاظم (ع) اظهار کرد: قم به حسب اقتضائات و ظرفیت ‌هایی که دارد باید مسائل محیط زیستی‌ آن بسیار مورد توجه قرار بگیرد چراکه مردم قم از ظرفیت های بالا و مفید زیست محیطی قم، مثل حوض سلطان اطلاع ندارند.
وی با بیان اینکه «باید اطلاع ‌رسانی خوبی راجع به وضع موجود محیط زیست و ظرفیت تالاب‌ های متعدد اطراف قم انجام شود» گفت: باید در مورد تغییرات دمایی که در قم و اطراف قم وجود دارد اطلاعات بیشتری به مردم داده شود.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) تصریح کرد: چرا باید صنایعی را که در استان ‌های دیگر کشور اجازه نمی ‌دهند احداث شود به قم بیاورند تا این آثار بد را برای قم داشته باشد. من حتماً این مسئله را به سهم خودم دنبال می‌کنم.
فاضل لنکرانی بیان کرد: انتظار داریم مجموعه‌ محیط زیست در استان قم به دلیل ارتباط با علماء و حوزه علمیه موضوع محیط زیست را از منظر دین دنبال کرده تا بتواند مردم کشور و مردم دنیا را با مبانی دینی و فقهی محیط زیست آشنا کند.
وی تصریح کرد: ما می توانیم یک بخشی را به نام فقه محیط زیست تشکیل دهیم و این کار در مرکز فقهی تشکیل شده و مقالاتی هم در این زمینه تألیف شده است. اما کار اساسی این است که دیدگاه اسلام راجع به محیط زیست کاملاً از درون فقه و منابع دینی استخراج شود و این را به عنوان یک الگو، در اختیار استان‌ های دیگر و در اختیار کشورهای دیگر قرار دهیم و نظر اسلام را راجع به محیط زیست تبیین کنیم.
این استاد حوزه گفت: در مورد آب دستورات فراوانی داریم که اگر مردم رعایت کنند، میزان مصرف آن خیلی تفاوت می‌کند و آثار اقتصادی فراوانی هم دارد، مرکز فقهی ائمه اطهار در این خصوص آماده همکاری است.
وی با اشاره به این‌که «مسئله‌ محیط زیست در قم با موانع، کمبودها و مشکلاتی مواجه است» اظهار کرد: قم به راحتی نمی تواند نتیجه ایده آل خود از محیط زیست را به دست بیاورد و به آن نتیجه ‌ای که در برنامه‌ دارید برسد، اما در عین حال با همه‌ مشکلات و کمبودها شاکر توفیقات خود باشید.
فاضل لنکرانی اظهار کرد: ان ‌شاء‌الله به دست شما این محیط زیست که در فکر انسان و در سلامت جسم و روح و امنیت او اثر فراوان دارد بهبود یابد.
وی یادآور شد: گاهی اوقات بعضی‌ ها که فکر محدود دارند می ‌گویند محیط زیست تدبیری است صرفاً برای بهتر بودن محیط زندگی انسان، اما به نظر بنده محیط زیست در تفکر، سلامت، امنیت و حتی در اقتصاد مردم اثر دارد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.