حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی بیان کرد:

نباید در مقابل کار اشتباه فرزند سکوت کرد/اطاعت خدا، پیامبر و ائمه بر همه اطاعتها مقدم است

تاریخ انتشار:
گاهی ممکن است فرزند انسان را بیچاره کند، باید انسان حواسش جمع باشد، اگر فرزند کار اشتباهی کرد از عملکرد او اعلام انزجار کرده و از او دوری نماید.
حجت الاسلام رفیعی

به گزارش خبرنگار بلاغ، حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی از نخبگان تبلیغی یکشنبه 23خرداد در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها به بیان تفسیر آیات 50تا 52 سوره مبارکه نور پرداخت و گفت: خداوند متعال می فرماید اینکه منافقان حکم خود را به نزد غیر پیامبر می برند به خاطر این سه علت است، یا قلبشان مریض است، یا به عدالت پیامبر (صل الله علیه و آله) شک دارند و یا نگران هستند که خدا و پیامبر حقی از آنها را ضایع کنند.
این نخبه تبلیغی با بیان اینکه این سه علت به صورت سه مرحله و سه پله است، توضیح داد: مرحله نگرانی از ظلم پایینتر از شک در عدالت پیامبر و خداست و مرحله شک پایینتر از مرحله بیماری قلبی، در واقع نگرانی باعث شک و شک باعث تولید بیماری در دل می شود.
وی در ادامه به توضیح بیشتر پرداخت و گفت: همانطور که اگر جسم انسان مریض شود نمی تواند از غذا لذت ببرد، روح انسان نیز اگر مریض شود نمی تواند از مصاحبت با پیامبر و شنیدن حرف حق لذت ببرد، البته مریضی های روح هم مانند مریضی های جسم مختلف اند بنابراین ممکن است قلبشان زنگار زده باشد[1]، یا منحرف شده باشد[2]، یا قسی و مثل سنگ محکم باشد[3] و یا ممکن است مهر شده باشد[4]. و افزود: خداوند متعال می فرماید در روز قیامت هیچ چیز به درد نمی خورد مگر قلب سالم[5].
دکتر رفیعی، با تصریح بر اینکه کسی که به خداوند متعال و بر حکمت و پیامبرش اعتماد دارد نباید بر حکم او اعتراض کند، افزود: خداوند متعال در ادامه همه آن سه مرض را در جمع می کند و می گویند آنها سمگرند و چون سمگرند نمی توانند حق گرا باشند و حکم خداوند متعال و پیامبر او را بپزیرند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه دو آیه بعد یعنی آیات 51و52 درست نکته مقابل منافقین صفات مومنان را بیان می فرمایند، تشریح کرد: بر خلاف منافق وقتی بر مومن گفته شود که برای حکم به پیامبر مراجعه کنیم با جان و دل قبول می کنند و می گویند« سَمِعْنا وَ أَطَعْن[6]» گوش داده و اطاعت می کنیم.
وی در ادامه با تصریح بر اینکه اطاعت خدا، پیامبر و ائمه بر همه اطاعتها مقدم است عنوان نمود: گاهی اطاعت خدا با اطاعت پدر و مادر، فرزندان یا مال و غیره منافات پیدا می کند در این صورت باید اطاعت الهی را بر دیگر اطاعت ها مقدم داشت.
حجت الاسلام رفیعی حدیثی از امام سجاد (ع) قرائت کرده و افزود: اما در این روایت می فرماید هشت مورد است که ترجیح دادن آنها نشان دهنده جهنمی بودن فرد است: ترجیح دادن والدین، فرزندان، همسر، خواهر و برادر، اقرباء ،تجارت و کاسبی، مسکن و دارایی بر اطاعت الهی.
استاد حوزه و دانشگاه صفات دیگر مومنان را برشمرد و خاطرنشان ساخت: صفت دیگر مومن این است که از خدا خشیت و ترس دارد و تقوا پیشه می کند، مومن با این چهار صفت (شنوده حرف حق بودن، اطاعت، ترس از خدا و تقوا داشتن) و پیروز مندی می رسد.
وی با بیان اینکه عدی بن حاتم که پسر حاتم طاعی است عاشق امیر المومنین بود در جنگ صفین پسرش به لشکر معاویه پیوست، عدی به وسط میدان آمد و فرزند خود را عاق کرد ابراز داشت: گاهی ممکن است فرزند انسان را بیچاره کند، باید انسان حواسش جمع باشد، اگر فرزند کار اشتباهی کرد از عملکرد او اعلام انزجار کرده و از او دوری نماید.
این نخبه تبلیغی در ادامه به شاخه های مختلف تقوا اشاره کرد گفت: تقوا تنها مربوط به مسجد و حرم نیست بلکه تقوا شاخه های مختلفی دارد مثل تقوای اقتصادی، بیانی، سیاسی، خانوادگی، اخلاقی، و تقوا در مدیریت جامعه و ....

 

پی نوشت:

[1] - سوره مطففین، آیه 14.
[2] - سوره آل عمران، آیه 8.
[3] - سوره حج ، آیه 53.
[4] - سوره بقره ، آیه 7.
[5] - سوره شعراء، آیات 88 و 89
[6] - سوره نور، آیه 51.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.