حجت الاسلام رحیم محمدی ایلامی؛

رویکرد نفی به فضای مجازی پذیرفتنی نیست

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام و المسلمین رحیم محمدی ایلامی با انتقاد از داشتن رویکرد نفی به فضای مجازی افزود: رویکرد نفی، نه معقول است و نه مسموع.

حجت الاسلام و المسلمین رحیم محمدی ایلامی، محقق و پژوهشگر حوزوی و نخبه تبلیغی در گفتگو با خبرنگار بلاغ گفت: در رابطه با عاشورا پژوهی و در مسائل و مستندات عاشورا، علمای بزرگ کتاب های زیادی بصورت پراکنده نوشته اند، از آنجائی که اکثرا علما از عاشورا صحبت می کنند، طبعا آشنا به حدیث شناسی هستند و لازم است سلسله سند و خبر را بررسی کنند تا  مشخص شود بین آنها افراد موثق و ضابط چقدر وجود دارد؟ تا بدین وسیله نوع حدیث برای آنها مشخص گردد. بنابراین می طلبد مبلغان در بحث سلسله اسناد دقت بیشتری کرده زیرا عده ای هستند که یا به قصد تخریب یا به قصد کثرت محبت خواسته اند قضیه عاشورا زیاد به چشم بخورد.
وی کتب لهوف،‌ مفید الاحزان، بعضی از قسمت های اخبار بحار، المزار شهید اول، المزار الکبیر، مقاتل الطالبین خوارزمی، المزار شیخ مفید، مرائة العقول فی شرح اخبار آل رسول الله، مدینه المعاجز بحرانی، از کتب قابل استنادی برشمرد که بایستی در همه کتب بصورت عام بررسی سندی صورت گیرد.
حجت الاسلام محمدی ضمن توصیه به مبلغان به پرهیز از نقل احادیث سست، اظهار داشت: از نقل حدیثی که صرفا جنبه احساسی دارد و در لحظه اثر دارد نیز باید پرهیز کرد.
وی افزود: نکته ای که باید بدان توجه داشت مشهورات غیرمستند است که خدا رحمت کند شهید مطهری را که برای این مسائل فریادهای را سر داد، چون درد را فهمیده بود.
این نخبه تبلیغی گفت: اکنون در جامعه ای هستیم که آنچه را می شنوند تجزیه و تحلیل می کنند، بنابراین بایستی مطالب عنوان شده از لحاظ موقعیت تاریخی، زمانی،‌ مکانی مدنظر قرار داد که آیا این مطالب با محاسبات عادی سازگار می باشد؟ برای نمونه مسافت بین کربلا و مکه چند روز طول می کشد؟ و یا نمونه دیگر در مورد اربعین که آیا اربعین اول اهل بیت برای زیارت قبور شهدا آمدند یا اربعین دوم؟
این محقق و پژوهشگر حوزوی ادامه داد: نکته دیگر توجه به مسئله عقل است، زیرا عقل یکی از منابع احکام ماست که در همه جا حاکم است، گاها در مورد واقعه عاشورا ادعاهایی می شود که با عقل عرفی و یا با عقل فلسفی سازگاری ندارد و قابل پذیرش نیست.
وی تاکید کرد: مبلغان باید یک متن متقنی را مدنظر داشته و طبق متن، مباحث را دنبال کنند تا از پراکنده گویی والقای مطالب خلاف واقع و غیر علمی بپرهیزند، که این خود نیز مخاطب را ترغیب به استماع می کند.
حجت الاسلام محمدی ضمن تاکید بر یادداشت برداری از مطالب و ذکر آدرس مطالب به مخاطب ادامه داد: خوب است مبلغان علاوه بر ارجاع مخاطب به کتب، به سایت های اسلامی سوق داده که این نیز ناخودآگاه مردم را بر استفاده صحیح از فضای مجازی و نیز برای داشتن یک کتابخانه غنی سیّار ترغیب کند.
وی با انتقاد از داشتن رویکرد نفی به فضای مجازی افزود: رویکرد نفی، معقول و مسموع نیست؛ از این رو بایستی جهت گیری به صورت عملی انجام شود و خود نیز از سایت های اسلامی بهره مند گردیم.
مبلغ نخبه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افزود: موضوعاتی از قبیل امام شناسی و مقام امامت، پاسخ به شبهات وهابیت در مورد زیارت، شفاعت، توحید، شرک، مصادیق توحید و شرک، بنای قبور، تعظیم شعائر الهی و مصادیق آن با استفاده از قرآن و منابع اهل سنت و در تایید منابع امامیه از موضوعات قابل طرح در این ایام  می توان بهره برد.
وی با اشاره به حدیث شریف «کونوا دعاة الناس بغیر السنتهم» گفت: خود مبلغ باید نماد دین باشد، نوع صحبت مودبانه و محققانه و صادقانه را در اخلاق و رفتار و بیان مسئله رعایت کنند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.