حجت الاسلام ماندگاری گفت:

احداث کارخانه ذخیره برای آخرت است/ بی ولایت هیچ نعمتی تمام نیست

تاریخ انتشار:
با توجه به آیه اکمال دین و قرار دادن آن در کنار آیه آخر سوره حمد نتیجه می گیریم که ولایت بالاترین نعمت الهی است که بدون او هیچ نعمتی تمام و کامل نیست، بلکه بدون ولایت تمام نعمت ها عین ضلالت اند.
ماندگاری

به گزارش خبرنگار بلاغ حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی ماندگاری امشب هفتم محرم در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها به سخنرانی پرداخت.
این نخبه تبلیغی به بحث مدیریت بحرانهای زندگی با بهره گیری از الگوی کربلا و عاشورا اشاره کرد و گفت: اگر انسان در امتحانات زندگی مدیریت دینی و الهی داشته باشد قطعا از امتحان سربلند و شاکر بیرون می آید اما اگر مدیریت دینی و لهی نداشته باشد سرافکنده و دست خالی خواهد بود.

بزرگترین عذاب

وی در ادامه آیه «لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ[1]» قرائت کرد و توضیح داد: بزرگترین عذاب این است که انسان در عالم قیامت ببیند کسی که شرایطی بمراتب سخت تر از او داشته دست پرآمده اما او دست خالی و روسیاه است.
سخنران امشب حرم مطهر با بیان اینکه در امتحانات سه گروه انسان می باشد، اظهار داشت: بعضی ها در این امتحانات سربلند، بعضی ها سرافکنده و مردود و بعضی ها سرگردانند و کلمه ظلال در قرآن ناظر بر این گروه سوم می باشد.
رئیس مؤسسه روایت سیره شهدا با بیان اینکه اولین امتحان، امتحان با داده ها و نعمت ها است و موت هم نعمتی از نعمت های الهی است، تصریح کرد: خداوند متعال به انسان نعمت های فراوانی داده است مانند نعمت حیات در مقابل نعمت موت، نعمت ثروت در مقابل نعمت فقر؛ اما نعمت بودن موت از این جهت نیست که اگر مرگ نبود همه به جان هم می افتادند و منابع کم می آمد چرا که امکانات الهی مکفی و فراوان است بلکه این انسان ها هستند که با ظلم و افزون طلبی مانع رسیدن این امکانات به بقیه می شوند.

لوازم سربلندی در امتحان نعمت ها

حجت الاسلام ماندگاری با بیان اینکه نعمت های الهی اعم از نعمت های جسمی و روحی، معنوی و مادی و غیره فراوان و غیر قابل شمارشند عنوان نمود: برای موفقیت در امتحانات الهی باید لوازم آن را که سه مورد می باشند مورد توجه قرار داده و رعایت نمود:
1- توجه بر اینکه نعمت از طرف خداست، یعنی هر بندگان خدا برای هر نعمتی که به انسان می دهند از جانب خداوند متعال واسطه اند پس منعم اصلی خداوند متعال است.
2- رکن دوم این است که باور داشته باشد که از این نعمتی که در اختیار دارد سوال می شود، به همین خاطر یکی از اسامی روز قیامت یوم الحساب می باشد.
3- رکن سوم این است که تکلیف خود را راجع به نعمت بداند.
این نخبه تبلیغی در ادامه به توضیح هر کدام پرداخت و گفت: در برخورد با نعمت انسان باید اول سبحان الله بگوید یعنی خداوند متعال محتاج به دادن این نعمت به انسان و شکرگذاری او نیست و با عطای این نعمت چیزی از او کسر نمی شود، بعد باید بگوید الحمدلله یعنی خداوندا شکرت که این نعمت را در عین بی نیازیت به عطای آن به من بخشیدی و بعد باید با گفتن لااله الا الله بر خود یادآور شود که خدا و منعمی جز خداوند متعال نیست و در آخر با گفتن الله اکبر متذکر شود که خداوند متعال از تمام کسانی که به واسطه آنها نعمت به انسان می رسد بالاتر و بزرگتر است.

تفاوت امتحان زمینی و امتحان الهی

ماندگاری به توضیح رکن دوم یعنی علم و یقین بر مورد سوال بودن منعم از نعمت پرداخت و اظهار داشت: از جمله تفاوت های امتحانات الهی با امتحانات زمینی این است که در امتحانات زمینی بسیار مراقبت می کنند که سوالها لو نرود و اگر لو رود امتحان را لغو می کنند اما در امتحانات الهی هم خدا سوالات را لو داده و هم جوابها را؛ همانطور که امام صادق علیه السلام نحوه سوال از نعمت ها را بیان فرموده است که از هر نعمتی تنها یک سوال می شود آن هم اینکه آیا نعمتی که به تو داده ایم با استفاده از هدایت اولیاء الهی در مسیر درست مصرف نمودی یا نه؟
وی ادامه داد: هر کس این سوال را خوب بفهمد و جوابش را درست آماده کند نگران شب اول قبر و قیامت نباشد.
این کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه نعمت های الهی برای بندگی خدا خلق شده است تصریح نمود: اگر انسان بخواهد از این نعمت ها درست استفاده کند باید از هدایت الهی بهره بگیرد وگرنه همین نعمت تبدیل می شود به نقمت و در قیامت انسان آرزو می کند که ای کاش این نعمت را نداشتم.

صرف مال در راه بندگی

این نخبه تبلیغی در ادامه به متفاوت بودن شکر هر نعمت و راه صحیح مصرف آن به عنوان نمونه نعمت مال را عنوان نمود و توضیح داد: به عنوان مثال اگر مال بخواهد در راه بندگی خدا صرف شود باید چند چیز در آن رعایت شود:
​1- از راه حلال به دست آمده باشد نه از راه حرام یا شبهه ناک
2- حق خدا و رسول خدا یعنی خمس و زکات داده شود
3- حق عیال و عشیره داده شود یعنی انسان نسبت به خانواده خود زیاد سخت نگیرد و زندگی آنها را توسعه دهد و از پدر و مادر ودیگر اقوام دستگیری نماید.
4- حق فقرا داده شود، همانطور که قرآن می فرماید فقراء حق معلومی از اموال دارند که باید پرداخت شود
سرمایه گذاری برای آخرت با ساخت مسجد، مدرسه و غیره.

احداث کارخانه، ذخیره اخروی

حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی ماندگاری با بیان اینکه یکی از شرط صرف مال در راه بندگی ذخیره اخروی آن است، تشریح کرد: یکی از بهترین راه های ذخیره مال برای آخرت در شرایط کنونی ساخت کارگاه و کارخانه و تولید اشتغال است چراکه انسان بیکار زود قول می خورد و به سراغ گناه می رود حال اگر انسانی با مالی که در دست دارد کارخانه ای احداث کند برای بیکاران شغل ایجاد می شود و آنها هم شاکر خدا می شوند و هم سپاسگذار کار آفرین.
این کارشناس مسائل مذهبی با قرائت آیه سوال« فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ[2]» گفت: همانطور که گفتیم اصل سوم آشنایی به تکلیف در مقابل هر نعمت است یعنی ما باید از قرآن و ولی الهی بپرسیم که راه استفاده از این نعمت چیست؟

بدون ولایت هیچ نعمتی تمام نیست

این خطیب توانا با بیان اینکه هیچ نعمتی بدون ولایت تمام و کمال آور نیست، توضیح داد: با توجه به آیه اکمال دین و قرار دادن آن در کنار آیه آخر سوره حمد نتیجه می گیریم که ولایت بالاترین نعمت الهی است که بدون او هیچ نعمتی تمام و کامل نیست، بلکه بدون ولایت که راهنمایان الهی برای نشان دادن راه صحیح صرف نعمت در مسیر بندگی می باشند، تمام نعمت ها عین ضلالت، گمراهی و سرگردانی است.

پی نوشت ها:

[1] - سوره ابراهیم، آیه 7.

[2] - سوره نحل، آیه43.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.