در کارگاه تخصصی آداب و احکام فضای مجازی مطرح شد:

باید مطهرات و آلودگی های فضای مجازی را بشناسیم تا بتوانیم یک فضای مجازی پاک را داشته باشیم

تاریخ انتشار:
معاون پژوهشگاه امر به معروف و نهی از منکر: آماری که از سوالات صورت گرفته از دفاتر مراجع داریم از این حکایت دارد که در موضوع فضای مجازی سوالات فقهی زیادی مطرح است که پاسخ به آن ها نیازمند کار پژوهشی در این زمینه است

به گزارش خبرنگار بلاغ، اولین کارگاه تخصصی در حاشیه سومین همایش ملی فضای مجازی پاک با موضوع آداب و احکام فضای مجازی با حضور جمعی از طلاب و فعالان فرهنگی، دوشنبه 16 اسفند ماه سال جاری در محل پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.
این کارگاه با حضور اباذر جعفری مدیر کل اطلاع رسانی و تبلیغ نوین معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و حجت الاسلام و المسلمین مهدی زاده معاون پژوهشگاه امر به معروف و نهی از منکر بر گزار شد.
معاون پژوهشگاه امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد: در زمینه امر به معروف نیاز به کار پژوهشی داریم و باید به امر اهمیت داده شود و این پژوهشگاه هم در مجموع  به تالیف و جمع اوری مطالبی در این زمینه پرداخته است که شامل فقه و زندگی است که قسمتی از آن مربوط به  احکام فضای مجازی و صوت و تصویر و همچنین بحث استفاده صحیح از موبایل هم آمده است.
وی با توجه به سوالات فقهی مطرح شده از سوی کاربران مجازی افزود: آماری که از سوالات صورت گرفته از دفاتر مراجع داریم از این حکایت دارد که در موضوع فضای مجازی سوالات فقهی  زیادی مطرح است که پاسخ به آن ها نیازمند کار پژوهشی در این زمینه است و پژوهشگاه هم قدم هایی برداشته ولی باید بیشتر به آن پرداخته شود.
مهدی زاده گفت: اصل ورود به فضای مجازی جزو موارد فقهی مطرح نشده و این بخاطر ابعاد گسترده آن است و این فضا به هدف ضربه به اسلام هدایت می شود.
وی ضمن بیان دیدگاه های متفاوت ازفضای مجازی بیان کرد: گاهی فضای مجازی را به یک مکان ناپاک و آلوده تعبیر می کنند که با محتوای کم و مختصر پاک نمی شود آن را تغییر داد و باید مطهرات و آلودگی های فضای مجازی را بشناسیم تا یک محیط مجازی پاکی را داشته باشیم.
معاون پژوهشگاه امر به معروف گفت: جهت گیری کار است که به کار ما طهارت یا آلودگی می دهد و همه کارها در فضای مجازی اعم از تایپ،رایت، کپی، ارسال فایل و غیره فی نفسه حکمی ندارد ولی زمانی که هدف و جهت خاصی پیدا کرد باید حکم بگیرد که این کار حرام است یا حرام یا مستحب و تمام اینها تابع هدف گیری است که به کار قداست یا آلودگی می دهد و این مربوط به کاربران این فضا است.
وی با اشاره به بررسی سطوح مختلف افراد و وظیفه آنان در فضای مجازی عنوان کرد: فضای مجازی در دو سطح کلان و جزء قابل بررسی است یکی بحث کاربران که از مسائل جزئ است و بحث دیگر شامل مباحث کلان است که باید از نظر فقهی مورد بررسی قرار بگیرد و اگر مدیریت این فضا به دست اسلام و مسلمین باشد خوب است ولی اگر مدیریت آن تحت نظارت نهادهای بین المللی ضد اسلام باشد باید دو کار صورت بگیرد؛ اول ایجاد یک شبکه ملی اطلاعات و دوم ورود با قدرت به این عرصه مجازی است.
در ادامه این کارگاه حجت الاسلام مصطفی کوهی از پژوهشگران این پژوهشگاه گفت: فضای مجازی مثل کار های دیگر  باید آدابی داشته باشد و امروزه فضای مجازی زبان ارتباط گیری با جوانان است و این امر فراگیر شده است.
وی افزود: منکرات در فضای مجازی بیداد می کند و در موضوعاتی مختلفی از جمله منکر اعتقادی که در این بحث محتواهایی مثل بازی وعکس و فیلم  منتشر می شود و هدف ترویج تفکر غلط و انحرافی و همچنین  تضعیف اعتقادات مردم است.
مصطفی کوهی خاطر نشان شد: منکر اقتصادی یکی از ضعف های ما در عرصه تبلیغ و کار نکردن در این عرصه است و پژوهش خاصی صورت نگرفته است و این شامل سرقت های اینترنتی، هک کردن حساب ها، و همچنین بحث سرقت های علمی است.
وی ضمن بیان راهکارهایی برای بهبود محیط فضای مجازی  افزود: باید همکاری حوزه و دانشگاه در زمینه تولید محتوا و تهیه زیر ساخت مناسب بیشتر شود و همچنین به کار تشکیلاتی اهمیت بیشتری داده شود و از دیگر راه ها ایجاد شبکه ملی اطلاعات است.
گفتنی است در پایان به شرکت کنندگان در این کارگاه گواهینامه اعطا شد.

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.