گفتگو با یک روحانی طرح هجرت بلند مدت؛

عمل به تکلیف با دل کندن از رفاه و آسایش شهرنشینی

تاریخ انتشار:
روحانیت تبلیغ دین را از رسالت ها و ماموریت های اصلی خود می داند و در مسیر ارشاد و هدایت مردم، سختی ها را به جان می خرد و گلایه ای هم ندارد.
هجرت

روحانیت علاوه بر تفقه در دین، تبیین، تبلیغ و ترویج معارف دینی و آموزه های انسان ساز اهل بیت(ع) را از ماموریت های راهبردی خود می داند و در مسیر ارشاد و هدایت مردم و زدودن ظلمت و تاریکی از چهره جامعه، همه سختی ها را به جان می خرد و نه تنها گلایه ای ندارد، بلکه به آن هم افتخار می کند. در این بین روحانیون طرح هجرت بلند مدت حکایت دیگری دارند. آنان با از خود گذشتگی و دل کندن از رفاه و آسایش شهرنشینی، به روستاها و مناطق محروم در اقصی نقاط کشور هجرت کرده و به تکلیف الهی خود عمل می کنند.

به گزارش بلاغ به نقل از خبرنگار حوزه که در اصفهان به سراغ حجت الاسلام مصطفی نظری یکی از روحانیون هجرت بلند مدت رفته و با او به گفتگو نشسته که حاصل آن در پی می آید.

*ابتدا خود را معرفی کنید

مصطفي نظری هستم سال 75 وارد حوزه شده و تا سال 80 در مدرسه باغ رضوان اصفهان مشغول به تحصیل بودم، پس از آن به مدت سه سال در حوزه علمیه قم تحصیل کردم، بعد از آن به عنوان مسئول آموزش عقیدتی سیاسی صنایع دفاع اصفهان مشغول بکار شدم و هم اکنون نیز در پایه 10 حوزه مشغول به تحصیل هستم.

*از چه سالی طرح هجرت را آغاز کردید؟

سال 84 و 85 برای طرح‎های تبلیغ بلندمدت به روستای "کمه" از توابع شهرستان سمیرم اعزام شدم و پس از آن در حوزه علمیه سمیرم به فعالیت پرداختم.

طرح‎‎های کوتاه مدت تبلیغی را نیز در استان های فارس، کهکیلویه و بویراحمد، سیستان بلوچستان و اصفهان و بیش از هفت روستای سمیرم گذراندم.

همسرم نیز طلبه است و علاقه خاصی به طرح‎ هجرت دارد و به همین جهت در حوزه مشاوره خانواده و احکام همیشه همراه و همکار من است.

* درباره اهم برنامه هاي خود در مناطق محروم توضیح دهید.

در طرح هجرت بلند مدت علاوه بر تبلیغ در مناطق محروم، به عنوان امام جماعت مدارس نيز فعاليت مي كنم. همچنین اقدامات مربوط به اعزام مبلغ در شهرستان سمیرم به ویژه در مناسبت‎های مختلف را انجام می‎دهم.

* تاثيرگذاري حضور روحانيون در مناطق محروم چگونه است؟

روستاهایی که مبلغ ندارند، بیشتر  تحت تأثیر ماهواره و ... قرار دارند تا روستاهایی که مبلغ در آنها فعالیت دارد، در حقیقیت يكي از مسائل ضروري روستاها، حضور مبلغ است.

*هجرت کوتاه مدت اثرگذار تر است یا بلند مدت؟

طرح‎ های تبلیغی کوتاه مدت ثمردهی کمتری دارند، به عنوان مثال مبلغ در مدت ده روز از تمام توان خود استفاده می‎ کند و تجربات خود را در اختیار مردم قرار می‎ دهد اما پس از پایان دوره و وقفه طولانی مدت تا دوره بعدی، امکان ثمردهی از بین می ‎رود، زیرا فرد دیگری با تجربیات متفاوت‎تر، در جایگاه او قرار می ‎گیرد.

طرح های بلند مدت ثمردهی بیشتری دارد؛ زیرا مبلغان به همراه خانواده خود به شهر و یا روستایی عزیمت می‎ کنند و در مدت طولانی به تبلیغ می ‎پردازند، به همین جهت فرصت بیشتری در شناسایی و نحوه برخورد با افراد دارد. این عمل کار آنها را به مراتب آسانتر و نتایج عمل را بیشتر می ‎کند.

* از نظر شما مهمترين دلايل موفقيت يك مبلغ طرح هجرت بلند مدت چيست؟

روحانی طرح هجرت باید مطالعه مستمر داشته باشد؛ زیرا جامعه امروز باسواد است و رسانه ‎‎های جمعی فعالیت گسترده ای دارند. همچنین باید از تجربیات مبلغین موفق استفاده کند و با نیاز سنجی، جامعه هدف خود را از تمام جهات همچون فرهنگی و اجتماعی به خوبی بشناسد.

حسن خلق و تواضع از دیگر الزامات است، چون این موضوع تأثیر فراوانی درجذب مردم دارد. روحانی باید دلسوز مردم باشد و از نگاه حزبی و جناحی به مردم پرهیز کند، به عنوان مثال نگوید فلانی چپ است یا راست و طبق این تقسیم بندی با مردم ارتباط برقرار کنند، بلکه باید با همه اقشار جامعه در ارتباط باشد.

* دلايل استقبال و يا عدم استقبال مردم از يك روحاني و مبلغ چيست؟

روحانی باید امور را مديريت كند نه این که خود وارد جزئیات شود، به عنوان مثال نباید درگیر کارهای عمرانی و مالی شود، چون مردم به او بدگمان شوند.

روحانی باید در حل اختلافات مردم با سیاست و علمیت وارد عمل شود و اگر غیر از این باشد، موجب ایجاد اختلاف می‎شود. براین اساس استقبال یا عدم استقبال مردم از مبلغان، به عملکرد آنها باز می‎گردد.

*چه كاستي هایی در عرصه تبلیغ دین وجود دارد؟

موازی کاری میان نهادهای اعزام كننده مبلغين، یکی از مشکلات است. باید برای طلابی که سه یا چهار سال در طرح هجرت شرکت داشته ‎اند، امتيازاتي در نظر گرفته شود. مبلغان گاهی به دلیل حضور در مناطق محروم، در ادامه تحصیل مشکل پیدا می کنند، مدیران حوزه باید در این راستا چاره اندیشی کنند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.