حجت الاسلام والمسلمین حسینی آملی مطرح کرد؛

امر به معروف و نهی از منکر برترین حقیقت واقعه عاشورا

تاریخ انتشار:
استاد درس خارج حوزه با بیان اینکه امام حسین(ع) برگزیده اولیای الهی است، برترین حقیقت واقعه عاشورا را امر به معروف و نهی از منکر معرفی کرد.

به گزارش بلاغ، به نقل از خبرگزاری رسا حجت الاسلام والمسلمین سید علی حسینی آملی با اشاره به ایام ولادت امام حسین(ع)، حضرت عباس و امام سجاد(ع) اظهار داشت: شخصیت های بزرگ دینی ما همه جوانب زندگی شان برجسته و دارای اهمیت است اما در عین برجستگی نسبت به دیگران، برخی از ویژگی های خودشان نیز بر دیگر خصوصیات زندگی آنها می چربد.

استاد درس خارج حوزه تأکید کرد: بی شک خانواده امام حسین(ع) برترین خانواده ها، برترین تربیت ها و با عظمت ترین انسان ها هستند ولی باید بدانیم ما دو نوع مقایسه داریم یکی نوع مقایسه حوادث زندگی آن فرد در مقایسه با دیگران و نوع دوم مقایسه ویژگی های درونی آن انسان و بررسی حقایق ایشان نسبت به همدیگر است.

وی با بیان اینکه امام حسین(ع) وارث بهترین انسان ها معرفی شده است، ابراز داشت: در زیارت وارث ما ایشان را وارث حضرت آدم می دانیم که خود برگزیده و صفی بود و از طرفی ویژگی های درونی ایشان نیز برچین شده و ممتاز است که اوج هنرنمایی و بزرگی ایشان را در عاشورا دیده ایم که بسیاری از حقایق دین در آن نهفته شده است.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی آملی تصریح کرد: عاشورا برای سیاسیون، برای اخلاقی ها، برای فقها و برای همه انسان های جویای معارف، دارای ظرایف زیادی است اما در بین همه حوادث و ظرایف عاشورا حقیقت امر به معروف و نهی از منکر نمود بیشتر و بهتری پیدا کرده است، چراکه خود حضرت فرمود: «هدف من از این حرکت اقامه امر به معروف و نهی از منکر و برخورد به شیوه جدم و پدرم است».

وی با بیان اینکه لازم است امر به معروف و نهی از منکر مورد کنکاش و جستجوی دقیق قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: کلمه نخست «امر» به معنای وادار کردن فردی به کاری است که این نوع وادار کردن گاهی با قول و گاهی با عمل است، یعنی لازم نیست که فردی را مجبور به کاری کنیم تا امر بر آن صدق کند بلکه گاهی فردی با سخن خود و فردی با عمل خود ناخودآگاه فردی را به انجام کار خیری وادار می کند.

استاد درس اخلاق حوزه با اشاره به معنای کلمه «معروف» و «منکر» ابراز داشت: معروف به معنای شناخته شده است یعنی چیزی که در دایره اسلام و معارف آیات قرآن و روایات اسلامی به رسمیت شناخته شده باشد مثل قرض الحسنه و ولایت مداری مردم و مسؤولان و در مقابل آن منکر قرار دارد که هرمسأله ناشناخته از نظر اسلام را شامل می شود و باید دانست که زشتی لازمه منکر است نه معنای آن.

وی افزود: تهمت، دروغ، ربا و هرگناه دیگری که در معارف دین به رسمیت شناخته نشده باشد از مصادیق منکر به شمار می رود و در نهایت کلمه نهی وجود دارد که در مقابل امر است یعنی فرد کاری کند که انسان مشغول به گناه آن عمل زشت را رها کند که البته نهی از منکر نیز خود شیوه خاصی دارد که از بی اعتنایی و بی محلی آغاز و تا مرحله زبانی و عملی ادامه پیدا می کند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی آملی با اشاره به ضرورت و اهمیت فوق العاده اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی، خاطرنشان کرد: این مسأله آن قدر اهمیت دارد که حتی پیش آمدن حادثه بزرگی مثل عاشورا در مقابل آن ارزش دارد، و در نهایت نتیجه گرفته می شود که احیای امر به معروف برچین شده و بالاترین ویژگی برگزیده ترین انسان روی زمین است.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.